2

3.2K 104 19
                                    

В общи линии живота ми се преобърна. Мама искаше след сватбата те да се преместят при нас и ето ме тук, подреждайки стаята на новият ми доведен брат. Защо от всички точно той? Човекът, който успяваше да изкара най-злата част от мен се превърна в мой брат!

Познавам Матю от както стъпих в гимназията. Той е гаджето на най-популярната кучка и моя бивша приятелка - Мадисън. Преди бяхме най-добри приятелки, а сега не пропуска ден, без да ми се присмее за нещо. След като татко ни напусна се държах зле с нея и от тогава не сме приятелки, но тя много се промени. Може би е от хората около нея. Вече не се интересувам от нея. Също така да не пропусна тя е бившата приятелка на гаджето ми. Знаеше, че го харесвах и започна да флиртува с него. От друга друга страна след две години се разделиха. И сега от седем месеца Наш е мое гадже.

-Грейс, те са тук! - извика мама щом чух звънецът. Мама показа къщата на Матю, докато аз все още довършвах смяната на чаршафите в стаята му.

-Благодаря, Кара. - Чух гласът му преди да влезе и да ме завари в не много приятна поза. Докато задникът ми бе насочен към вратата тя се отвори. Колкото и да ми се искаше това да е мама, знаех че няма да се случи. Тъкмо щях да се изправя от леглото, когато чух гласът му. - Охо, сестричке почакай поне да вляза.

След думите му веднага се изправих и го погледнах раздразнено. Хвърлих глупавите чаршафи и се насочих към вратата на стаята, но Матю хвана ръката ми.

-Пусни ме! - казах остро.

-Хайде де, сестричке! Недей с лошо. - намигна ми преди да ме удари по задника.

-Не ме докосвай, глупаво, тъпо копеле... - започнах да изреждам куп обиди докато той ме гледаше развеселено и допълваше.

-Което е твой брат. - въздъхнах ядосана и излязох от стаята си. Чух звънецът и се затичах към вратата. Това сигурно е Наш. За жалост не успя да дойде на сватбата на мама, защото не беше в града с брат си. Когато отворих и го видях се хвърлих на врата му.

-И ти ми липсваше, Грейс.- отвърна той широко усмихнат. Поканих го да влезе вътре. Качихме се в стаята ми и той започна да разказва какво са правили с Хейс - брат му, последните два дни. Докато говорихме изведнъж той се приближи и свърза устните ни. Започнахме да се натискаме, а той вече лежеше върху мен. Точно когато ръцете му се озоваха под тениската ми, някой отвори вратата, прекъсвайки действията ни. Наш веднага се изправи от мен и аз оправих тениската си. Когато погледнах към дразнителя се ядосах още повече.

-Не са ли те учили да чукаш?

-Да чукам да, но не и на врата. - отвърна видимо развеселен, наблюдавайки Наш. - Колко интересно. Дойдох да се извиня за държанието си преди малко, не очаквах да те видя почти изчукана от  Гриър. Е, така и така съм тук поне ще ви помоля да не вдигате много шум, защото ушите ми са чувствителни. - каза, подигравайки ни се.

-Ти защо си тук?-попита го Наш объркан и раздразнен.

-Бих попитал същото и теб. - отвърна Матю.

-Той е мое гадже и мога да каня, когото си поискам и да вдигам шум колкото си искам. Така, че излез от стаята ми.! - казах ядосана на Матю. Той излезе през вратата, а аз се обърнах към Наш. - До къде бяхме стигнали? - попитах с усмивка и се опитах да го целуна, но той ме отблъсна.

-Защо той беше тук, Грейс?! - попита ревниво. Колко е сладък, когато ревнува.

-Матю е моят доведен брат. - отвърнах и погледнах на страни. Беше ми неловко да го казвам.

-Какво? Защо не ми каза?

-Ти не вдигаш телефона си, как можеше да разбереш. - отвърнах раздразнена. Онзи е тук от по-малко от час и вече бях ядосана над десет пъти.

-Аз ли съм виновен? Знаеш ли Грейс?! Може би не трябваше да идвам! Приятно прекарване с брат ти! - каза и излезе през вратата на стаята ми, затръшвайки я точно както Матю. Досаден доведен брат и ревниво гадже. Какво ще се случи още?

STEPBROTHER Место, где живут истории. Откройте их для себя