4. Kapitola- Příčná ulice

859 37 1
                                    

„Ellie, vstávej!" zakřičel mi Potter do ucha. To mě nenechá alespoň dospat? „Co je?" zeptala jsem se naštvaně. „Budil jsem tě asi čtvrt hodiny. Je osm a pan Weasley tu bude v deset." „Jo,vlastně mi jdeme dneska do Příčné ulice." vzpomněla jsem si. Ale jíst tady zase nebudu. Půjdu ke Třem labutím.

__________

„Kdes byla?" a bylo to tady zase. Bylo půl desátý, já jsem fakt neměla čas se vykecávat se svojí "milou tetičkou", to ji to včera neomrzelo. No, asi ne.
„Na snídani." řekla jsem jen a odebrala se směr pokoj. Teta se už nadechovala, že něco řekne, ale nakonec pusu zase zavřela. Asi pochopila, že se mnou nic nehne.

__________

Už jsme s Potterem stáli před domem. Bylo čtvrt na jedenáct a on nikde. „Kde je?" zeptala jsem se nerudně. „Neboj, on přijde." ujistil mě. „A kdy?" řekla jsem mu zase. Chtěl mi odpovědět, když vtom...
... se zde objevil nějaký pán. Vždyť já jsem ho znala. Uvědomila jsem si. Emm mi o Weasleyových povídala. Všichni jsou to špinaví krvezrádci. Že já jsem si na to nevzpomněla dřív, teď s nimi budu muset přetrpět půl dne.

„Ale no tak, mládeži. Přece se tady nebudete hádat," skočil nám do řeči Weasley. „Ahoj, Harry. Rád tě zase vidím. A ty musíš být Ellie?" stočil ke mě zrak, „Harry nám o tobě psal v dopise." „Ano, jsem," falešně jsem se usmála. Tak tohle ještě bude zábava.

Přemístili jsme se před nějaký dům. Já jsem jen koukala s otevřenou pusou. Kdo tohle vymyslel? Vypadalo to, že tenhle dům drží jen díky kouzlům, což byla asi i pravda. Z domu vyběhlo pět členů Weasleyovů a nějaká hnědovláska, asi Hermiona. Ta hnědovláska se ke mě hned přiřítila a spustila: „Ahoj, já jsem Hermiona Grangerová." usmála jsem se nad jejím nevěděním. Tady nikdo nevěděl, že nesnáším mudly mudlovský šmejdy a krvezrádce. A problém byl, že jsem zatím měla tu čest setkat se jen s těmi, jež jsem nesnášela. „Ahoj, já jsem Ellie Potterová, ale to už asi víš," dneska teda falešnými úsměvy šetřit nebudu.

__________

Přemístili jsme se na Příčinou ulici, odkud jsem se rozhodla jít svou cestou. Peníze jsem stejnak měla své. „Já odsud už asi půjdu sama. V kolik mám být zpátky?" ti všichni se na mě divně podívali. Co jim jako je? „Ellie" začal můj bratr, „Nejprve potřebuješ peníze," dokončila Grangerová.
„Ne, já nepotřebuju. Já už je mám," ušklíbla jsem se. Všichni na mě koukali, jako bych spadla z višně, a tak jsem jim to osvětlila: „Já jsem dostala peníze od pěstounů." „Aha, tak ty peníze máš, ale ostatní ne. Ty můžeš jít, kam chceš, ale ve tři buď tady."pověděla paní Weasleyová.

Dobře, ale jak si mám jako sledovat čas? Na to jaksi zapomněla. Takže se vždy podívám na hodiny v obchodě. Vydala jsem se po ulici, ještě že jsem si s sebou vzala ten dopis. Asi by to chtělo novou uniformu. Tu kruvaskou bych tady asi nevyužila. Hábity se kupovaly u madam Malkinové.

Už jsem chtěla vstoupit do obchodu, když vtom do mě vrazili nějací kluci a spadli na zem. Otočila jsem se a přede mnou se na zemi váleli dva z těch krvezrádců. „Vy jste mě špehovali?" zeptala jsem se jich nevěřícně. Oni se rychle zvedli a unisino odpověděli: „No, my jsme si říkali, že když jseš tady poprvé, tak bys to tady chtěla ukázat." Vypadala jsem snad jako neschopná samovolně se tady pohybovat? Ne, tak jsem nechápala, proč tady byli. „Jo a ještě jsme se ti nepředstavili," pokračoval jeden ze zrzků, jak jsem je jako měla rozeznat? „Já jsem Fred a tohle je moje dvojče George."usmál se na mě. „Hmm, tak to je skvělé. Už víte, jak se jmenuju já, tak byste si asi měli jít pro peníze do Gringotovy banky."

„Mamka nám naše věci koupí, takže nepotřebujeme peníze. Půjdeme s tebou." Merline, za co mě trestáš?

__________

Právě byly tři hodiny. Ti dva zrzci za mnou celou dobu dolízali a ptali se mě na různé věci. Už mě z nich bolela hlava. Těšila jsem se, až si lehnu. Doufala jsem, že v Bradavicích bude někdo, jako jsem byla já. Už jsem se chtěla přemístit (samozřejmě s Weasleym, štvalo mě, že sama ještě nemůžu), když vtom se na mě otočilo jeden z dvojčat. „Ellie?"

Schválně jsem nechala takhle otevřený konec. Co myslíte, že jí asi řekne?

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now