1. Kapitola- Kruval

1.3K 47 4
                                    

Bylo 25.6. Škola byla pomalu u konce, a já jsem šla se svojí nejlepší kamarádkou Emm na snídani. V Kruvalu nebyly žádné koleje. Byly tady stoly po čtyřech a já jsem si sedla s Emm k jednomu ze stolů.

Po snídani jsme chvátaly na Černou magii, protože jsme se nedívaly na hodiny. A tak jsme nestíhaly.

Cestou nás (teda spíš mě) zastavil nějaký vousatý pán. „Kdo to asi je?" šeptla jsem směrem k Emm. „Nevím, nikdy jsem ho tu neviděla." hned mi odpověděla. Ten pán promluvil „Mohl bych si s tebou promluvit, Ellie?" zeptal se a já přikývla, „Osamotě." dodal ještě. Podívala jsem se na Emm stylem "pak tě dohoním" přikývla a odešla.

„Ellie, ty seš sestra Harryho Pottera." šel na to rychle. Já jsem na něho koukala jako kdyby spadl z višně. „Já a sestra Harryho Pottera?" zeptala jsem se nejistě. „Vy jste si mě asi musel s někým splést ,pane, já se jmenuju Ellie Whiteová. A kdo vlastně jste?" „Jsem ředitel školy čar a kouzel v Bradavicích. A ano jsi sestra Harryho Pottera. Copak ti nikdy nepřišlo, že si nejseš se svými "rodiči" moc podobná?" optal se. „Tak dobře. Berme v úvahu, že jsem jeho sestra. Vy jste ale jistě nepřišel jen proto, abyste mi to řekl. Tak co chcete." zeptala jsem se ho zostra. To jsem asi přehnala. Aby mě teď neseřval. On se na mě jen mile usmál a pověděl :„Vidím, že jsi bystrá. Ano vážně jsem nepřišel jen proto, aby jsem ti to řekl. Přišel jsem ti nabídnout, abys příští rok nastoupila do Bradavic." Cože? To jako mám opustit všechny kamarády?Nahlas jsem ale řekla :„No, tady mám kamarády, ale tak mohla bych jet. Kde bych bydlela a kdy bych se stěhovala?" zeptala jsem se na docela důležité otázky. „Bydlela bys u svého mudlovského strýce, tety a bratrance. Stěhovat se můžeš kdykoliv během prázdnin, ale alespoň týden před koncem prázdnin abys tam byla." pověděl mi. No super! Budu bydlet s mudly, co lepšího si přát.

Doběhla jsem Emm a ta na mě hned vyvalila :„Tak kdo to byl? Co ti chtěl? " Já jsem jí jako vždy hned odpověděla :„Byl to ředitel Bradavic..." Chtěla jsem pokračovat, ale Emma mi do toho hned vlezla : „Cože? Ředitel Bradavic? O tom jsem už slyšela. Co ti chtěl?" vyvalila na mě, jakoby si myslela, že ji nenechám domluvit a budu pokračovat. „Pěkně pomalu." začala jsem, „Tak zaprvé: podle něho jsem sestra Harryho Pottera. Ano toho Harryho Pottera," dodala jsem, když jsem viděla Emm, jak zase otevírá pusu. „Za druhé mi nabídl, abych od září nastoupila do Bradavic a já jsem to přijala. Chci zkusit něco nového. Jo a když jsem se zeptala, kde budu bydlet víš, co mi odpověděl?" zeptala jsem se. „No, ne." odpověděla popravdě. „Budu bydlet u MUDLŮ." poslední slovo jsem dost zdůraznila. Nesnáším je. „Cože? Ty ve složení s mudly? Už teď je lituju. Vlastně ne. Docela jim to i přeju." a ušklíbla se. Takhle jsme si povídaly a ani si neuvědomily, že už dávno zvonilo na hodinu.

__________

„Slečno Scottová, slečno Whiteová." vrátil nás do reality Karkarov. „Nerad vás obtěžuju dámy, ale už dávno jste měly být na hodině." „Pane řediteli?" zeptala jsem se, „Já se nejmenuju Whiteová.„Aha. Tak vy to už víte?" optal se. Cože? On to jako celou dobu věděl? No co se tu ještě nedozvím. „Vy jste to celou dobu věděl?" zeptala jsem se. „Teď za mnou byl Brumbál. Užijte si tři roky v Bradavicích. A teď už alou do třídy." popohnal nás, jinak bysme se asi nepohly.

Když jsme už ušly kus cesty, tak se Emm zeptala: „Co to jako bylo? Karkarow ti popřál hodně štěstí. To je poprvé a asi naposled, co něco takového řekl." ale dál už nepokračovala, jelikož jsme došly ke třídě.

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now