15. Kapitola- Znovu do Bradavic

386 22 1
                                    

Příští týden jsem se měla nastoupit do šestého ročníku do Bradavic. Nyní jsem byla na prázdninách u Ley spolu s Pans a Sarou a okolo krku jsem měla Steva.

Flashback
„Pans, jsem tady!" zavolala jsem do místnosti (její domácí skřítek Smocky mě pustil dovnitř). „Pans, tak kde seš? U Merlinových vousů! Jaktože je tady taková tma?" zanadávala jsem a v tu chvíli se rozsvítilo a já uviděla to, co jsem nečekala ani v nejmenším.

Byli tady všichni mí kamarádi z Bradavic i Kruvalu. Dokonce si udělal čas i Victor. „Všechno nejlepší Ellie!" „Sladké šestnáctiny, Elli!" a další přání bylo slyšet ze všech stran. Až teď jsem si všimla, jak je místnost krásně vyzdobená. Ve vzduchu visel transparent:
Sladké šestnáctiny, Ellie!

Všude bylo plno jídla, pití a alkoholu, jen pro plnoleté, ale co dneska kašlu na pravidla. Vlastně ohledně alkoholu na ně kašlu pořád, ráno mám pak vždy šílenou kocovinu. Asi si říkáte, když piju pořád, že by mi to nemělo vadit, ale problém byl v tom, že já jsem toho na každým večírku vypila pomalu dvakrát víc než na tom předchozím.

„Ell, mám pro tebe dárek," vytrhla mě z přemýšlení Annie a tak jsem ho pomalu otevřela. To, co jsem uviděla vevnitř, jsem nevěřila, že někdy dostanu. „Merline tohle je bomba," objala jsem Aniie kolem krku. Byla jsem hrozně moc šťastná. Hned jsem na něj promluvila hadím jazykem. Ano, pochopili jste to správně, dostala jsem hada- Mambu zelenou.

Hadí jazykELLIE: Ahoj, jsem Ellie a jak se jmenuješ ty? HAD: Ahoj, Ellie

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hadí jazyk
ELLIE: Ahoj, jsem Ellie a jak se jmenuješ ty?
HAD: Ahoj, Ellie. Nemám ještě jméno, ale jedno ti řeknu rovnou, jsem samec. Jo a tobě a lidem, které mi řekneš neublížím.
ELLIE: Díky, ale já poznala, že jsi samec, mám na tohle čuch. Jo a budeš Steve. Co ty nato?
HAD: To jméno se mi líbí.
„Představují vám Steva," řekla jsem již ne hadím jazykem.
End of Flashback

„Bereš si Steva do Bradavic," vytrhla mě z přemýšlení Lea. „Jasně že jo. Kde bych ho asi nechala? U těch mudlů? Už vidím, jak se o něj starají," úšklíbla jsem se.

Hadí jazyk
HAD: O tom jsem s tebou chtěl mluvit. Do Bradavic by mě asi jen tak nepustili. Proto ti tvoje kamarádka nekoupila jen tak ledajakýho hada. Umím se proměnit v tetování. Vytáhni si pravý rukáv.

Pomalu jsem si ho vytáhla a jen sledovala, jak se Steve okolo ruky omotal a stal se pouhým tetováním. Pak se zas vrátil do své normální podoby.

HAD: Tak, ukázku máme za sebou a teď vysvětlení. Tvoje kamarádka, jak už jsem říkal, mě koupila v obchodě specializovaném na neobyčejná zvířata. Když budeš chtít, abych se přeměnil v tetování, řekneš "Laat" a když budeš chtít abych se změnil ve zvíře řekneš "Kom terug". Rozumíš?
Přikývla jsem.

HAD: Tak si to vyzkoušíme, začni.

„LAAT," hned, jak jsem to vyslovila se mi Steve omotal znovu kolem ruky a proměnil se v hadí tetování. „C-co se to tady děje?" ptala se vyděšeně Pans. „Ukázalo se, že mi Annie nekoupila jen tak ledajakého hada, ale hada který se dokáže proměnit v tetování na slovo LAAT," vysvětlila jsem holkám.

„Proč se nic neděje?" divila se Lea. Ta se z toho oklepala nějak rychle, to Pansy a Sara měly větší problém. Sara ho však přece jen měla o něco menší, protože moje záliba v hadech začala již v době, kdy ještě bydlela i ona v Bulharsku. „Protože jsem ho už v tetování změnila, když chci, aby se změnil zpět na hada, musím říct KOM TERRUG," vysvětlila jsem Lee a ta přikývla.

Steve se proměnil zpátky a já jsem tak nějak byla radši, když jsem věděla, že o Stevovi moc lidí vědět nebude. Přidala jsem si ho na seznam mých tajných zbraní a že jich nebylo málo. Mezi nejhlavnější patřila bezhůlková magie a nově objevená metamorfomágská schopnost.

__________

„Čau, holky," přišel k nám Draco, „kde máš Steva, Ellie?" zeptal se na mého noveho mazlíčka. „To je na delší vyprávění, viďte holky?" otočila jsem se na ně a ty přikývly, „radši se na to podívej," poukázala jsem na to, že taky uměl nitrozpyt.

__________

„Ty v*le," ujelo Dracovi z pusy hned, jak zjistil, kde mám Steva. „Takže tohle tetování," ukázal na mou pravou ruku, „je ten tvůj had?" Vtom k nám přiběhl Blaise, „Čau lidi! Ell, kde máš toho svýho hada? Ty máš tetování?" vychrlil ze sebe a přitom rozhazoval rukama. „Uklidni se, Blaise, Ellie ti to všechno vysvětlí," uklidňoval ho Draco.

„Ty už to víš? Vy už to víte?" zeptal se Blaise nejprve Draca a pak holek. „Umím nitrozpyt," zdělil prostě Draco. „My u toho byly, když se to stalo," zdělila za všechny Sara. „Jdem do vlaku a tam počkáme na ostatní, ať to nemusím říkat každýmu zvlášť," rozhodla jsem a vydala se ke zmijozelské části, jelikož měl podle hidin vlak za deset minut vyjíždět.

__________

„Tak tohle bych nečekal, kolik asi stál?" ptal se sám sebe Theo. „No jo, tohle mě nenapadlo," zauvažovala jsem nahlas. „Počkejte," zarazil nás Draco, „co ten tady dělá?" Otočila jsem se směrem, kterým se koukal Draco a tam stál můj "milovaný" bratr.

Draco okamžitě vyskočil a já s ním. Šli jsme k Potterovi a asi tak tři metry od něj jsme se zastavili. „Co tady děláš? Nepotřebuješ vyšší dioptrie? Tohle je zmijozelská část vlaku!" začala jsem jakž takž normálním hlasem, měla jsem ale málo k tomu, abych nezačala řvát. Co si to jako dovoluje, lézt tam kde nemá co dělat?

„Potřebuješ garde sestřičko? Sama se mi postavit nedokážeš?" vysmíval se mi, to mu nedaruju, „víš, já ti věřil a i Ron ti věřil ba možná i teď věří, že si jiná." „Hmm, aspoň že ty si konečně zjistil, jaká jsem, že ti to ale dalo zabrat. To Grangerová to věděla hned, šprtka jedna mudlovská. Ale neděláš dobře, přece jenom jsi sám v zmijozelské části vlaku," takovej idiot, já být na jeho místě, tak bych sem vůbec nelezla, nebo bych si s sebou vzala někoho schopnějšího.

I když je vyvolený, tak když padne na nějakou obranu, vždy z toho vyvázl jen díky náhodě tupec jeden. Už, už jsem chtěla vyslat nějakou kletbu, když vtom Lea zařvala: „Ellie, ne!" Co jí je? Otočila jsem se na ni s otázkou v očích a až teď jsem si všimla osoby stojící asi pět metrů za mnou s napřaženou hůlkou, která právě vyslala nějakou neverbální kletbu. Bylo moc pozdě na to, abych uhla a tak jsem jen čekala až mě kletba zasáhne.

Salut gays!
Vítám vás u nového dílů Sestry Harryho Pottera. Jakpak se vám líbila? Kdo myslíte, že byla osoba, která poslala na Ellie kletbu? A co myslíte, že to bylo za kletbu? Co si myslíte o schopnestech Steva? Potěší mě hvězdička nebo komentář.
Vaše Hermione_Malfoy3

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now