4. Fejezet -Part 2

145 13 3
                                    

Hangos csattanásra ébredtem, amit csörömpölés majd hangos nevetés követett. Tompa lüktetést éreztem a fejem hátuljában, mikor kinyitottam a szemem. A puha illatos párnába temettem az arcom a világosság elöl ami a balkonról szűrödött be. Még mindig álmosnak éreztem magam és szívesen vissza aludtam volna, csakhogy a hangos nevetés és a beszélgetés nem akart megszünni.

Panaszos sóhajjal gördültem az oldalamra hogy kimásszak az ágyból. Nehézkesen sikerült felállnom és valami jelző félét kerestem hogy Aspent ide hívhassam. Épp meg láttam egy madzagot az ágyam mellett mikor halk kopogást hallottam.

- Igen, tessék? - szóltam ki, mire Aspen lépett be az ajtón.

- Jó reggelt Lore hercegnő. Hogy aludt? - kérdezte és épp hogy csak sikerült vissza tartanom egy grimaszt a hercegnő megszólításra. Amikor azt mondtam neki hogy szólítson Lore-nak akkor úgy értettem hogy minden jelző nélkül csak Lore, semmi más.

- Köszönöm Aspen, jól aludtam. Felszeretnék öltözni és csatlakozni a reggelihez. - besétáltam az öltözőbe hogy megnézzem milyen ruhákat lehet itt találni. - Megkérdezhetem hogy itt van-e őszi margitvirág? Kicsit fáj a fejem. - otthon mindig margitvirág teát ittam mikor megfájdult.

- Sajnos nem tudom hogy az milyen, de csináltathatok egy főzetet levendulából és citromfűből. Finom és elmulasztja a fejfájást. - mondta miközben a ruhákat igazgatta.

- Az is tökéletes lesz, köszönöm. Mit illik ilyenkor felvenni? - kérdeztem, mível eléggé sok féle öltözéket láttam. A teljesen alap nadrágoktól kezdve a díszes selyemből készült bőszáruakon át, az egyszerű ruhákig és természetesen gyönyörűen kidolgozott báli ruhák is voltak ott.

- Ez a hercegnőn múlik. - kezdte magyarázni Aspen - ezek a ruhák valók a palotába, de vannak akik nem szeretnek ruhákat hordani. Például Lady Cybelle mindig nadrágot hord, csak estélyekre vesz fel mást. - végig húzta a kezét az egyik polcon és kivett egy smaragd zöld finom anyagból készült nadrágot, aminek az alján arany hímzés volt. Aztán felmutatta a hozzá illő felsőt is. Hosszú ujja volt, de a vállam ki lett volna belőle és persze a hasam is. Az én ízlésemnek túl sok mindenem látszott volna ki, de a ruhák is ilyenek voltak és ez legalább kényelmesnek nézett ki.

- Rendben van, ez jó lesz. - hagytam hogy segítsen felöltözni, aztán fel kötötte a hajam is. Egy kis sminket is felvitt az arcomra, de egyértelműen látszott hogy nem tudja hogyan kezelje a természetes csillogást a bőrömön.

Az ékszereimet szerencsére már felhozták így csak ki kellett keresnem a megfelelő fejdíszt amit Marceltől kaptam. Egy apró gyémánt berakásos fésüre esett a választásom amit könnyedén betűztem a fonataim közé. Egy karkötőt is elvettem aminek a kövei üregesek voltak és mindegyikbe méreg volt csepegtetve.

Végig néztem magamon a tükörben ami az egész falat végig szelte és kirázott a hideg a látványtól. Ebben az együttesben az egész alakom látszik és figyelemért kiált.

Egyértelműen nem tetszett. Még a Nebonunok között is vékonynak számítottam, nem hogy itt. Kissé megvontam csontos vállamat, megköszöntem Aspen segítségét és elhagytam a lakrészem.

Nem tudtam hogy pontosan hova megyek. Nem ismertem a palotát. Annyit tudtam összesen hogy hol van az enyém és Raiden lakrésze.

Viszont eléggé hangosan beszélgettek valahol Raidenék és feltételeztem hogy az ebédlőben tartózkodnak. Így csak a hangokat kellett követnem.

A palota teljesen más volt mint a kastély ahol laktam. Sokkal otthonosabb. Szólgálókkal egyáltalán nem találkoztam. Persze ez nem azt jelentette hogy nem voltak, hanem inkabb azt hogy az egész hely tele van relytett járatokkal.

Lore  (Szünetel)Onde histórias criam vida. Descubra agora