🔥Második fejezet🔥

9.6K 536 131
                                    

Románia Kr. u. 1312.

Vladimir pov.
Az ablakban ülve, azon tűnődtem, hogy mi az élet? Mi a halál? Vajon ha meghalok elporlad a testem vagy felfalják a bogarak. A bizar gondolataimból a szüleim és a dajkálóm kelettek fel. A nevem Vladimir Hallas és Roman nemesfiú vagyok. Az apám a királyi csalad leszármazottja és magam is a 30. helyen állok az öröklési rendben.
- Jó hírem van, fiam! Hamarosan megházasodsz! - jelentette ki apàm mire az àllam a padlót súrolta.
- Hogy mi? Nincs az az isten!
- Hát pedig van! Méghozzá pont egy isten! Igorus, az alvilág királya készül frigyre lépni és rád pont illik mind a három kikötés.
- Milyen kikötés? - kérdeztem félve mire apám felsorolta őket és be kellett látnom, hogy tényleg igazak.
1. A menyasszony szűz legyen minden téren.
Ez igaz, sose voltam nővel, vagy férfival. Meg csak nem is csókolóztam, sőt még erotikus könyvet se olvastam.
2. A vérvonala a legnemesebből származzon.
Az én családom rangja egy több száz generációs örökség. Gyakorlatilag a legnemesebb az egész országban.
3. A menyasszony fiú legyen.
Utóbbiról pedig ne is beszéljünk. Viszont akkor se fogok hozzámenni valakihez, akit még csak nem is ismerek. Ráadásul ha isten, szinte biztos, hogy szolgàlnom kell őt mint egy rabszolga.
- Akkor sem megyek férjhez!
- Pedig férjhez mész, Vladimir! Felfogtad te, hogy ez mekkora lehetőség? Egy isten párja lehetsz!
- Te könnyen beszélsz, mostohám! Amióta itt vagy, meg akarsz szabadulni tőlem! Nem, hogy elküldenél, egyből mindjart az alvilágba szàműzöl!!!
- Vladimir! Vigyázz a szádra! - üvöltötte az apám. Na, igen. A nő, aki teljesen a markában tartja nem az anyám. Csak a mostohám, aki a nővérem is lehetne. A rideg hangulatott a dajkàm szakította meg.
- Kis drágám! Rajtad kívül még vagy hat fiút választott a föld és lehet, hogy Igurus nem is téged választ! Nem kell úgy megijedni! - simogatta meg az arcomat, ami mindig megnyugtatott. A dajkám az egyetlen, aki szeret. Az ő szavaira mindig hallgatok mivel tudom, hogy bölcs és tapasztalt öregasszony. Ezek szerint ki lettem választva, hogy, abban az esetben ha engem választ, frigyre lépjek az alvilág urával.

Az ördög jegyese (Befejezett)Where stories live. Discover now