- 22-

368 17 2
                                    

BARANDAN;

bizim mekan dediğimde abimin bir deposu genelde orada yasal olmayan şeyleri yapardık.içeriye girdiğimde bir adamı dövmekte olan birkaç adam vardı.abimde sandalyesinde oturmuş keyifle olanları izliyordu.

biraz daha yaklaştığımda abim beni fark etti ve ''oo baranım hoşgelmişsin''dedi ayağa kalkarak.bende karşılık olarak ''hoşbulduk abi''dedim ve bunu söylerken gözümü yerdeki adamdan ayırmamıştım.

biraz daha baktığımda bunun bizim malları çalan piçin olduğunu anladım.ve farkında olmadan''vay şerefsiz''dedim ve bende karnına çok sert bir tekme attım.abim anında beni durdurup''dur üzerin kan olmasın baran ,bende tam seni arayacaktım''dediğinde yüzümü yerdekinden ayırıp abime çevirdim ve soru sorarcasına bakmaya başladım.

abimde hemen''kız işini şimdi halletmemiz lazım''dedi.bende kafamı sallayarak onayladım ve depodan çıktık.


yürümeyi tercih etmiştik zaten fazla uzak değildi sadece depodan çıkarken araba kullanmıştık.

yolda ilerlerken abim''bir sorun çıkmaz değil mi baran''dedi.sanki benden şüpheleniyormuş gibi.

kafamı hayır anlamında salladım ve kafamı sağa çevirip karşıdaki sahile bakmaya başladım.bizimle beraber birde iki tane adam gelmişti.hüseyin ve ozan.

biraz ileride tek başına olan adayı gördüm.elinde bir çikolatayla öylece karşıdakileri izliyordu.iyide bu kızın okulda olması gerekmez miydi?burada ne işi vardı acaba .bütün dikkat ona bakarken abim bir şeyler anlatıyordu ama anlamıyordum.odanın gözlerini takip edip nereye baktığına baktım ve burcuyla  yanında bir kızla erkek vardı.

hepsi kahkaha atıyordu ama ada  sadece dalmış vaziyette onlara bakıyordu.sonra birden kafasını benim tarafa çevirdi ve göz göze geldik.birden gülümsemeye başladı ve bana doğru el salladı.ah!lanet olsun.abimin onu görmemesi gerekiyordu.abim demişken en son''nereye bakıyorsun sen?''diye sorduğunu işitmiştim.kafamı abime çevirdiğimde oda adaya bakıyordu ve dudağındaki sırıtış büyüyordu.

şimdi işin bitti ada.abim''şu kızı tanıyormusun?niye sana el salladı''diye sordu.hemen lafı geçiştirerek''arkadaşım ''dedim keskin bir dille.abim''senin pek kız arkadaş sevdiğini bilmiyordum''dediğinde derin bir nefes verdim ve yürümemi hızlandırdım.allahtan yanımıza gelmemişti.herzamanki gibi meraklı meraklı ''nereye?''diye sormasından korkmuştum.

biraz daha yürüdükten sonra gideceğimiz yere vardık ve bizi içeriye karşılayan uzun boylu bir adam oldu.ev baya lükstü aslında.herşey yerli yerindeydi.

sedar bey elinde bir baston ile oturmuştu.selamlaşma merasimi bittikten sonra abim 4 tane kız resmi masaya dizdi.hepside birbirinden güzeldi zaten abimde bu yüzden bunları satıyordu.adam tatmin olmadı ve''daha göz alıcı bir kızınız yok mu?''diye sorunca abim arkadaki hüseyine kaş işareti yaptı.

abimin sakladı kızı merak etmiştim doğrusu.abim hüseyinin elinden aldığı telefonuda masaya bıraktı ve kim olduğunu görünce ağzımdan''ha siktir''kelimesi döküldü.

adaydı.lan resmini ne ara çekmişti.serdar bey memnun olmuşçasına kafasını olumlu anlamda salladı.bu kız her boktan çıkmak zorunda mıydı?abimle fiyat alışverişine girdiler anlaştıktan sonrada evden uzaklaştık.abim''bu kız senin için kolay lokma olacak baran o yüzden bir haftada bitir şu işi''dediğinde karşı çıkamadan kafamla onayladım.

KARANLIK AŞKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin