BÖLÜM YİRMİ SEKİZ

57.8K 3.1K 770
                                    

Tommy, Merve'nin sertçe kapattığı odanın kapısını açmış, peşinden gidecekken odanın biraz ilerisinde dikilmiş, mavileri korkuyla dolmuş olan küçük kızını fark etti.

Bir an ne yapacağını bilemeyerek duraksadı, sonra ağzının içinde sessiz bir küfür savurup, Tammy'ye doğru iki adım attı, kıza doğru tam elini uzatmıştı ki Tammy'nin irkilerek geriye doğru kendini itelemesiyle tüm vücudu dondu. Büyük ihtimalle, babasının az önceki kükremesini duyduğu için öfkeli olduğundan korkmuştu ama sanki ona bir zarar verebilirmiş gibi, Tammy'nin irkilmesi kendini berbat hissetmesine sebep olmuştu. Tammy'nin boyuna gelecek şekilde eğildi ve kızını nazikçe bileğinden tutup, kendisine çekti. "Hey, bebeğim.." diye yumuşakça fısıldadı. "İyi misin?" Diğer elini kaldırıp, kızının yumuşak yanağını okşadı, Tammy'nin vücudunun korkuyla titrediğini fark etmişti. Tammy, dolgun, kırmızı dudaklarını çocukça bir şekilde büzüp, masumca, "Merve nereye gitti?" diye sordu.

Tommy bir an ne cevap vereceğini bilemedi. Baban her zamanki gibi piçlik yaptı ve Merve öfkelenip çıkıp gitti mi? Hayır. Merve haklıydı, Tammy babasının ne kadar adi bir adam olduğunu anlamak için henüz çok küçüktü. Ama uzun bir süre öyle kalmayacaktı. Tommy içini çekip, Tammy'yi kolları arasına aldı ve saçlarına bir öpücük kondurdu. "Sadece biraz tartıştık, canım. Önemli bir şey değil, Merve hava almaya çıktı." Elini rahatlatmak adına kızının sırtına attı ve Tammy'nin hala titrediğini fark edince, kaşlarını çattı. Biraz bağırma duyması onu bu kadar korkutmuş muydu? İçinden, aynı gün içerisinde en sevdiği iki kızı da kırıp korkuttuğu için bir küfür savurdu. Tammy sessizce, "Bağırdığınızı duydum.." dedi.

Tommy, kızını kolları arasına alıp kaldırdı ve Tammy'nin odasına doğru ilerledi, Tammy'yi yatağa bırakıp, kendisi de kenarına oturdu. Bu sırada Dexter'da tekrardan yatağa atlayıp, kızın kucağına kurulmuştu. "Neden bu kadar korktun bebeğim?" diye yavaşça sordu Tommy. Tammy cesur bir kızdı, yaşıtlarına göre bile. Merve, Tommy'yi kız Araf'ta çok fazla vakit geçirdiği için azarlasa bile, Tammy dövüşçüleri antreman yaparken izlemeye bayılıyordu; elbette gerçek bir dövüş varken kızının orada olmasına asla izin vermezdi, ama kızının her şeye rağmen cesur olduğunu biliyordu. Şimdi böyle, en ufak bir bağırma sesinde bu kadar irkilmesi ve mavi gözlerinin korkuyla dolu dolu olması adamın içine bir şüphe düşürmüştü.

Tammy ile, annesi yaşarken hayatı nasıldı diye hiç konuşmamıştı. Merve'den aldığı bilgilere göre, bir defasında üvey babasını bulmak adına eski yaşadığı yere gitmişti ve gördüğü şeylerden nefret etmişti. Yıkık dökük, şehrin varoşlarında, eski bir evdi. Evde kimse yoktu, boş içki şişeleri ve pizza çöpleri dışında. Tommy, kızı senelerce bu çöplükte yaşadığı için kendini çok suçlu hissetmişti, ama şimdi bunun eski hayatıyla, o berbat herifle alakası olup olamayacağını merak ediyordu.

Bu konu her açıldığında Tammy'nin suratı beyazlıyordu.. O, üvey babası olacak o herif kızını incitmiş olabilir miydi? Bu düşünce Tommy'nin beynini, devirdiği içkilerden alakasız bir şekilde bulandırmıştı. Onu öldürürdü.

Tammy içini çekti, babasına tekrar baktığında bakışları öylesine masumdu ki, Tommy'nin içi erimiş, bugün onun için önemli olan bir şeyi kaçırdığı için kendisinden nefret etmesine sebep olmuştu. "Sadece bağırmalardan hoşlanmıyorum," diye omuzlarını silkti Tammy, sonra merak ve endişeyle doldu gözleri, "Merve geri dönecek değil mi?"

Tommy'de aynı kızı gibi iç çekti. Umarım. Söylediği o sözler.. Tanrım! Onlar nasıl ağzından çıkabilmişti? Merve bugüne kadar hayatını daha iyiye çevirmek dışında hiçbir şey yapmamıştı ona. O ise her defasında bir pislik gibi davranmayı başarıyordu. "Elbette dönecek.." Kızın önüne düşen bir tutam sarı saçı geri itti, "Tammy, bugün yarışını kaçırdığım için çok üzgünüm, bebeğim." Evet, kızının yanında olmak, onu desteklemek yerine kendisini yine kahrolası içki batağına düşürdüğü için üzgündü. Şimdi, Merve'nin neden içkiyi bırakmasını istediğini anlıyordu. Çünkü bu illet hayatını o kadar sarmıştı ki, etrafındaki tüm önemli olayları kaçırıyordu. Berbat herifin tekiydi.

CANAVARIN KALBİ (İTALYAN SERİSİ#2)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin