Egyezség (11.Fejezet )

26 2 0
                                    

Előző fejezetek tartalmából:

Valentos meghalt miután kalózok támadták meg az égi fő várat. Maga mögött hagyva öt gyermekét, és bennük az örökített Mor Agars-t vagyis az ősi erőt.
Babilon Sagar-i királyságában lázadást tört ki majd a lázadók átvették a királyság felett a hatalmat, és Arvis vezetésével elszakadtak Babilontól. A lázadás során megölték Helena-t, a gyermekek anyját.
Tomas elmenekült a királyi várból miután rájött ő lesz az örökös király, és útnak indult egy hajóval Dead Port-ba hogy apja gyilkosai után menjen. Társa a rég látott Zarauya, és patkányfarok makija. Egyik éjszaka a hajót megtámadta egy kráken, de Zarauya megmentette Tomas életét. A kikötőben aztán egy kígyóarcú lányt követett aki a Sellő királyné titkos templomába vezette.
Roberték megharcoltál az andruák a trollok és szövetségesek elleni csatát, amit elvesztettek. Az andrua falu teljesen elpusztult. A troll király pedig elmenekült, ami miatt a CAECUSI király, Arthur elzavarta őket haza, a két testvér összeveszett ezért Samanatha haza indult miután megtudta apja meghalt. Robert egyik éjjel megbízást kapott Arthur-tól hogy menjen REGE-be segítséget kérni a trollok ellen.

***


Samanatha Braveford – Elfoglalt Sagar-i királyság

     A királyság kapui előtt már négy ellenőrző ponton is átjutottam az apámtól tanult álcázó mágia segítségével. Nem tartozik az egyszerű varázslatok közé, sőt, tudtommal csak nekem tanította meg, mert úgy vélte csak én lennék rá képes. A türelme és bölcsessége most fizetődött ki. Álcázva mindenki olyannak lát, aminek szeretne. Egy csinos nő, egy jóképű férfi, egy idős mama. Végül eljutottam a fő kapuhoz, ahol egy éget arcú katona állt vagy tíz lázadó katonával együtt. Jól megnéztek, majd tovább engedtek.

Beléptem a királyságba, ahova sokszor jöttünk kirándulni az iskolával. Anyánk féltet minket, de akkor jól tudta senki sem merné a király gyermekeit bántani. Emlékszem mennyire tetszett az arany ló címer, ami a legtöbb helyen kivolt helyezve a nagy sárga csillagos címerek mellett. Most pedig mindenhol a vörös ló jelképe volt. Elszomorított a látvány. Ahogy egyre beljebb mentem közeledve a királyi várhoz észrevettem, hogy az emberek élete is megváltozott. Csöndesebbek a piacok és a boltok. Minden átitat a félelem, és a tartás. Tartás azoktól, akik megölték a királyt, az anyámat és átvették a hatalmat. Át kell jutnom a városon, hogy haza tudjak menni. Gondolkodtam, hogy egy teleportáló-hoz megyek fizetni, de túl drága lenne és veszélyes. Muszáj volt találnom egy másik megoldást, így folytattam az utam a királyság másik végére.

 Muszáj volt találnom egy másik megoldást, így folytattam az utam a királyság másik végére

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tomas Braveford – Dead Port, Sellő Királyné szentélye

    Közelebb merészkedtem a sellő királyné trónjához, amikor is trónja mögül előbújt még több kígyóarcú gyermek. Rám sziszegtek mire a királynő intett pikkelyes kezével és elhallgattak. A gyermekek a háttérbe vonultak a királynő pedig felém intett. Magához hívogatott. Előrébb mentem már szinte ott voltam a trónja lábánál. 

A Múlt Örökösei - 1: Sagar Lázadása [Epic Fantasy]Where stories live. Discover now