Fejetlenség (3.Fejezet)

41 5 0
                                    

 Előző fejezetek tartalmából:

Valentos meghalt miután kalózok támadták meg az égi fő várat. Maga mögött hagyva öt gyermekét, és bennük az örökített Mor Agars-t az az az ősi erőt.
Apja temetésén nevezték ki Tomas-t királynak, a fiú viszont elmenekült és apja gyilkosai után ment egy Dead Port-ba tartó hajóval, ahol egy régi ismerős bukkant fel: Zarauya.
Robert a megkapott halált hírt elhallgatta nővére előtt akivel konfliktusba keveredett a trollok és az andruák közti háborúval kapcsolatban. A lány egyedül indult el a trollokhoz tárgyalni.
Lucy-nak egy csuklyás varázsló egy mágiát helyezett el torkában az éjszaka közepén, amiről még mindig nem tudunk semmit.

***

    Babilon-ban a király halála elindított valamit. Felszakadtak sebek, amiken a tapasz a legerősebb volt. Feltörtek az ajtók, amiken eddig szuper erős volt a kilincs. Felborult minden, mert tudták már nincs itt az a király, aki egy suhintással képes lett volna eltörölni az egész várost, birodalmat.

 Felborult minden, mert tudták már nincs itt az a király, aki egy suhintással képes lett volna eltörölni az egész várost, birodalmat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Lucy Braveford Szemszöge

     - Hogy mi lettem? Fél elf? – kérdeztem a kuruzslót, aki szinte teljesen biztos volt benne, hogy fél elfé változtam. Én úgy tudtam ők már kihaltak. Anyám is ferde szemekkel tekintett a kuruzslóra.
- Ne vicceljen velem. Fél elf? Hisz hófehér lett a haja! A fülei hegyesek lettek. A barna szemei kéké változtak. Ha rá nézek én egy teljesen kifejlett elfet látok. – mondta, majd dühösen megragadta a karomat, és a tanácsosok termébe rohantunk. Miközben anyám idegesen elhurcolt úgy éreztem minden szétesik körülöttem. Meghalt az apám, és sehol nincsenek a testvéreim. Anyám pedig tehetetlenül küzd... velem aki a probléma.
- IDE FIGYELJENEK! – rontott be a terembe anyám. Dühétől a vár körül a felhők villámot kezdtek szórni. Anyám nagyon értett a természet manipulációs varázslatokhoz.
- A lányomnak elvágták a torkát, majd egy rejtélyes alak valami varázslatot helyezett a bele. Most átalakult, és senki sem tesz semmit. A férjemet megölték! Mit tesznek maguk amivel a birodalmat támogatják és védelmezik? Szóval a kezembe veszem a dolgokat, és elutazom REGE-be! Küldjenek levelet a három tündérnek az érkezésünkről. Keressék meg Tomast! Ha bármi történik Benjaminnal vagy vele nem szeretnének majd az utamba kerülni! – fordult ki magából az anyám.
- Helena! Kérlek! Veled tartok! – mondta az oroszlánarcú Poliver. Felállt, majd lila köpenyét felkötve a nyakába elindult.
- Rendben. Akkor rátok marad a munka Marcusius, Zyhn! – mondta anyám majd követte a siető Polivert. Az égi épületből való levezető korongra álltunk, anyám pedig fölénk varázsolt egy energia esernyőt. Leérve egy szekérre ültünk, ami nem tetszett anyámnak.
- Miért pont egy paraszti szekér? Mégis... királyné vagyok. – mondta, majd a ziháló Poliverre nézett.
- Asszonyom ha királyi hintóval akar végig masírozni északra két Babiloni királyságon, és CAECUS-on keresztül akkor királyi katonaság is kell maga mellé. - mondta Poliver.
- Akkor menj és hívj katonákat. – mondta anya, majd szorosan magához ölelt. Úgy éreztem legbelül mintha valami forrna bennem. Az erő amit eddig elkellett nyomnom most olyan volt mint a köhögés. Minél jobban vissza akarod fogni annál jobban erőlködik kifelé.

A Múlt Örökösei - 1: Sagar Lázadása [Epic Fantasy]Where stories live. Discover now