6-KURTARICI

6.8K 232 64
                                    

Özge'nin bizde kalmasından 2 gün geçmişti.Cuma günü okula gitmişti. Ben ise evde durup dinlenmiştim.Cumartesiyi de bir şekilde sıkıntıdan ölmeden atlatmıştım şükürler olsun.Bugün ise balo günüydü.Daha saat 12'ydi.Özge 5 gibi gelecekti. Sanırsam balo ise 8de başlıyordu.Bir de 12ler kendi arasında plan yapmış.Balodan sonra gece kulübüne gidilecekti.Ama bunu anneme söylesem izin vermezdi. Aslında gitmek de istemiyordum ama Özge ısrar etmişti.Ah benim o iyi kalbim ise hayır diyememişti.Ama işte annem izin vermezdi.Belki ısrar edersem bu iş olurdu.Hem ben zaten alkol içmezdim çünkü hedefim uzun uzun yıllar yaşamaktı.Bu yüzden kötü alışkanlıklardan uzak duruyordum.Evet anneme bunu desem,tüm 12ler gidiyor desem mesele hallolurdu.Yani en azından ben öyle düşünüyordum.Şimdi aşağı inip anneme söyleyecektim.Bugün pazar günü olduğu için evdeydi.1 gün bile olsa tatili vardı.

Merdivenlerden inip salona gittim.
Koltukta oturmuş kahvesini içerken televizyon izliyordu.Ya senin tek bir tatil günün var ve sen televizyon mu izliyorsun?Bunu nasıl bir kafaydı? Neyse işimize odaklanalım.

Yanına gidip oturdum ve konuşmaya başladım.

"Anneee!"

"Efendim kızım?"

"Nasılsın ya?"

"İyiyim.Sen nasılsın?"

"Çok iyiyim ama kabul edersen daha iyi olacağım."

"Neyi kabul edersem yavrum?"

Hadi Bilge bunu yapabilirsin!

"Bak anne şimdi.Hani bugün balo var ya.İşte ondan sonra gece kulübüne gidebilir miyim?"dedim.Tabi bunu derken sesim ve yüzümü sevimli moda ayarladım.

"Bunu sorman bile hata.Tabi ki gidemezsin."diyerek kesin bir dille reddetti.Ama pes etmek yok!

"Ya ama anne.Tüm 12ler gidiyor. Sadece ben gitmezsem sence de garip olmaz mı?"

"Olmaz."

Hadi biraz daha üstüne gidelim!

"Hayır anne.Gideceğim.Son senem zaten.Hem ben alkol falan içmem. Uzun uzun yıllar yaşayacağım ben. Özge de benimle olacak.Hem sen kaynaş demiyor muydun insanlarla!Lütfen."

"Tamam ama dikkatli olacaksın ama.Alkol içmeni istemiyorum.Özge'yle birbirinize sahip çıkın.Eğer bir sorun olursa beni arıyorsun."diyerek emirler verdi.Aslında kolay olmuştu izin almak.Ben daha zor olur diye düşünmüştüm.Şaşırdım.Demek ki izin alma noktası benim sosyalleşmem.Bunu aklımın bir kenarına not ettim.

"Ayy çok teşekkürler benim canım annem.İşim bittiğine göre ben odama gidiyorum.Hadi sen televizyon izle."dedim ve ayağa kalktım.

"Çıkarcı kız."diyip güldü ve televizyona çevirdi kafasını.

Odama çıkıp yatağımın üstüne attım kendimi.Çok zevkli değil mi ya?Böyle bir anda atıyorsun kendini yatağa,iki üç defa zıplıyorsun.

Her şey tamamdı. İzin de verdi.Oh ne rahatım şuan.Ama 5'e kadar yapacak bir şeyim yoktu.Ne yapsaydım acaba?Ders çalışabilirdim sonuçta sınav senesiydi.Ama onu kafamda eledim. Balodan sonra kendimi derslere adıyabilirdim.İki tane 2 saatlik film izlersem tüm zamanım geçerdi.En iyisi filmdi. Bilgisayarımı masamın üstünden alıp Google'ı açtım.Bilim kurgu filmleri sevdiğim için onu arattım. Konularına baktığımda 'Tau" ve "Sınav(Exam)" izlemeye karar verdim. Konuları gerçekten ilgi çekiciydi.(İzlemenizi tavsiye ederim.)

İlk 'Tau' filmini izlemeye karar verdim ve altyazılı olarak başlattım.

<------------------------------------------------------->

Siyah Where stories live. Discover now