○Hoofdstuk 4

186 14 15
                                    

pienella dankje voor het liefde voor mijn boeken heel erg bedankt !💕
Daarom is dit hoofdstuk voor jou❤

Pov Snape

Nog die zelfde avond
Ik dacht na over de dag van vadaag ik had haar voor het eerst sinds jaren weer gezien dat makten mij zo blij. Ze lijkt zo erg op de moeder maar ze heeft ook snuffjes van mij (haar bot heid soms, haar donkeren ogen enzovoort) en ze kwam in zwaderich mijn dag kon niet meer stuk! Aleen het enige is dat ze niet mag merken dat ik haar vader ben en dat haat ik!!!

Er klopt een uil tegen de deur (in de kelders zijn geen ramen)ik doe de deur open en pak de brief snel en pleur de deur weer dicht en begin te lezen:

Beste Severus,

ik wil je graag even spreken morgen avond om 17:00. Hoopelijk schikt het jou.

Groeten Albus Perkamentus.

Ik loop naar de kooi van mijn uil en schrijf terug dat ik dan kan. Het was inmiddels al laat en ik besloot maar dat ik al ging slapen morgen begonnen de lessen al ik zuchten en stapten in bed.

Pov Lisa

De volgende ochtend.
Ik hoorde iemand me naam roepen: 'Lisa word wakker het onbijt begint zo'riep alice. 'Jaja ik kom eraan'. Moeizaam stond ik op en kleedde me aan. Terwijl ik naar beneden liep kwam ik draco tegen.'h..hoi Lisa w...w..wil je misschien naast mij zitten tijdens het onbijt' stotterde hij. De stoeren arrogante draco stotterde grinnikte in me zelf. 'Ja is goed loop je mee?' Zei ik.

'Hey alice' zei ik toen ik tegen over haar ging zitten. Draco kwam naast mij zitten. 'Nieuw vriendje lisa' zei ze. Draco begon heftig te blozen. 'Nee joh hij wouw gewoon hier zitten we zij  toch gewoon vrienden toch draco?'Hij knikte hard van ja. En ik begin te eten.

Tot dat er een briefje naar me toe vloog . Ik opemde hem en las:

Beste lisa,

Zou ik zo even net voordat de lessen beginnen je heel even mogen spreken voor de wc op de eerste verdieping ,

Groeten ron.

Ik zuchten dat zou waarschijn er over gaan dat ik in zwaderich was gekomen. Alice keek me aan en zei 'wat is er van wie was dat briefje'. 'Van me broer hij wil me na het eten spreken'.Ik keek naar ron en ik zag dat hij me afwachtend aan keek (maar wel heel chagrijnig) ik knikte naar hem. 'Moet ik meegaan zei alice' .'Nee!'Zei ik bot. 'Sorry zo bedoel ik het niet' zei ik snel er achter aan. 'Geeft niks je bent niks voor niks een zwaderaar' lachte ze.

Na het eten liep ik snel naar de wc er was nog niemand dus ik ging op de grond zitten. Tot ik ron zag aan komen lopen met zijn vrienden(Harry potter en hermelien griffel)

Hij begon hard te schreeuwen: 'WAAROM ZIT JE IN ZWADERICH DAT MAG NIET EN KAN NIET'. 'Waarom niet' zei ik 'HET IS EEN SCHANDE VOOR DE FAMILIE' kaatste hij terug Hermelien begon zich er mee te bemoeien' heb je ons hier voor mee genomen ron'? Ron skipten haar helemaal en ging veder 'DAN GA JE OOK NOG MET DIE MAFOY OM'. Ik begon nu echt boos te worden 'BLOODY HEL RON WAAROM MAG IK NIET MET DRACO OM GAAN HIJ KAN BEST AARDIG ZIJN!' 'DAT MAAKT MIJ NIET UIT HIJ IS EN BLIJFT EEN MALFOY, IK HOEF JE NIET MEER TE ZIEN DOEIIII'.
'NOU BEDANKT HOOR' en ik rende weg helmelien keek me nog medeleven aan maar ik was al weg met  tranen in me ogen, niet merkent dat ik tegen iemand op liep.

Pov Snape

Er liep een leerling tegen mij op kunnen ze nouw nooit opletten dacht ik bij me zelf.Ik wouw al straf werk uit delen tot dat ik zag wie het was (Lisa) voot dat ik wat kon zeggen rende ze veder met een huilend gezicht ik kan er niet tegen als ze huilt en ik liep haat achter na. Ik zag nog net hij ze naar buiten rende. Toen ik buiten was zag ik haar tegen de boom zitten waar ik ook vroeger zad dat raakte mij.

Voorzichtig liep ik naar haar toe ze zat met haar handen ik haar gezicht luinend op haar knieën.'Ga weg wie je dan ook mag zijn' zei ze bot. Ze deed haar handen van haar ogen en ze zag me en ze veegde snel haar tranen weg en keek me aan 'wat is er professor?' Zei ze.

Pov Lisa

Ik ging rustig tegen een boom aan zitten en legde me handen tegwn me ogen. Tot dat er iemand naar me toe liep, 'Ga weg wie je dan ook mag zijn' zei ik bot.Ik deed me handen van me ogen en ik zag professor snape voor me staan snel veegde ik me tranen af. Ik keek hem aan hij kreek bezorgen terug en ik zei 'wat is er professor?'

'Nou ik zag je buiten alleen zitten en je hebt zo les en waarom heb jij gehuild?'  zei hij. Ik had dus echt geen zin in gezeur van een docent en ik rende snel weg naar de leerlingen kamer van zwaderich op naar alice.

Pov Snape

Voordat ik haar kon troosten liep ze weg. Ik vond het jammer dat ik er niet kon trosten maar dat weg lopen liet me wel aan me zelf denken ik grinnikte met die gedachten liep ik terug naar me lokaal voor de eerste lessen maat toch vroeg ik me af wat er met haar aan de hand was.
Ik keek naar me eerste les gryffindor met zwadderich eerste jaar ik was daar blij mee maar toch ook niet Lisa zad daar bij dat was leuk maar potter was daar ook blehhh.

Pov Lisa

Alice was woest geworden op ron toen ik haar vertelt had wat er was gebeurd, gelukkig had ik haar een beetje kunnen laten afkoelen. Maar ze was nog steed chagrijnig net zoals mij we liepen samen naar het lokaal toverdranken van snape, ik ging naast Alice zitten en de les begon professor snape begon met de namen van de leerlingen op te lezen toen hij bij die van mij was keek hij me kort aan en ging door tot dat hij bij die van Harry potter was en hem iets vroeg ik hoorde de zwaderaars lachen en de hand van hermelien steeds omhoog gaan maar ik was er niet bij met me hoofd,ik was er pas weer bij toen wr echt begonnen met het toverdranken brouwen ik dacht dat her best moeilijk was maar ik vond het wel simpel ik gebruikte het boek nauwelijks ik ging gewoon op me gevoel af en kraste veel in het boek door en vanderde het naar wat ik deed. Alice keek me verbaast aan en zei 'waarom kras je de gebruiks aanwijzing door'.'Omdat ik het anders doe' zei ik .Ze haalde haar schouders op en ging weer veder ondertussen ging snape de ketels af op zoek naar de perfecten toverdrank toen hij bij mij was aan gekomen kijk hij amusant naar wat ik aan het doen was hij toverde een kleine glimlach op zijn gezicht toen hij zag dat ik in het boek had geschreven en toen keek hij naar mijn toverdrank en zei 'als iedereen nou eens het voorbeeld aan  Lisa zou nemen zou je je voor het slijmbal exame kunnen slagen'. Ik keek met een zelfvoldane blik naar ron waar bij zijn ketel was ontploft hij keek me terug met een dodende blik. De les was afgelopen en ik stond op om naar de volgende les te gaan.

Pov snape

De les was afgelopen ik had nu een tussen uur ik bedag me heel even hoe de les was gegaan lisa was een talent ik toverdranken en  bewerkte de boeken net zoals ik altijd deed. Potter was als te verwacten super irritant.

Die avond
Het was 5 voor 5 ik liep naar het kantoot van albus ik liep naar binnen en albus begon te praten.......

Tam tam tam..... cliffhanger🤣😘🤩

Snape blijkt dus de vader van lisa te zijn zou ze er achter komen en kan snape het geheim houden dan gaan we zien.🤔

Wat zou albus eigelijk te zeggen hebben dat zie je in het volgende hoofdstuk. 😉

Ik heb gewoon 1409 woorden!!! Hoopelijk vonden jullie het een leuk deel. Stem zou fijn zijn!💕

Xxx Lisa❤

    

 weasley~mysterieWhere stories live. Discover now