Capitolul 28

2.6K 189 33
                                    

  Imi iau rucsacul in spate, inchizand usa dupa mine. Vantul nu bate foarte tare insa frigul a pus stapanire pe Seattle. Suntem, aprope de iarna. Doar cateva saptamani ne desparte de Decembrie. Imi tin manecile ploverului in mainile mele, mergand cu rucsacul in spate. Eu si Marcus ne vom vedea in statie pentru a lua autobuzul impreuna cu Skylar. Ieri nu prea am stat cu ei. Imi pare bine totusi ca cei doi se inteleg de minune. 

  Il vad pe Marcus stand pe banca, ascultand ceva la casti. Parul sau intr-o culoare mai ciudata de blond spre verde este ciufulit de vant dar nu prea da atentie acestui lucru. El mereu are grija de pletele lui, ca sa zic asa. Isi schimba culoarea, cateodata si-l face cu placa iar dulapul lui este plin de fixativ. Pe cand Skylar, care sta langa el, ea este mereu relaxata si merge dupa stilul ei propriu. Ea poarta mai mereu pantaloni cu tur si parul nu e o problema pentru ea, o coada dezordonata sau pur si simplu sa stea in liber, ei ii este indiferent.

  Mereu am avut o problema cu tot ceea ce port sau felul in care arat. Hainele mi le aleg dupa cum cred ca arata mai bine pe corpul meu iar machiajul mereu ma straduiesc sa-l fac cat mai natural. Din fericire, tenul meu nu are nevoie de multe chestii pentru a arata cat de cat bine. Oricum, uneori abea daca am timp pentru a-mi face griji de aspectele astea. 

  Merg in fata lor, ei ridicandu-se automat. Chicotesc usor si ne salutam reciproc imbratisandu-ne. Autobuzul e aproape, se aude deja din departare. Toti trei incepem sa vorbim despre carnetele de note si alte prostii. Pe drumul spre scoala chiar am satbilit o iesire in trei. La Skylar acasa, maine seara. Noapte filmelor horror suna bine pentru mine. 

  - Si, care-i faza cu tine si Louis, aduce in vorba Skylar folosind un ton amuzant. 

  - Nu exista un eu si Louis. Suntem doar prieteni, imi dau ochii peste cap, chicotind.

  - Stai, ce am ratat? bagaciosul de Marcus intra in discutie.

  - Oh, pai ieri cand am iesit in pauza afara, oare cine se saruta cu Louis? rade ea. Apropo, dragut french, are limba calda? Ce miros are respiratia lui? Te-a muscat de bzua sau de limba? intreaba ea repede.

  - Oh Doamne! silbiseste Marcus gesticuland. Micuta noastra Molly are un iubit! Si ce iubit! se bucura el, batand din palme.

  - Poftim? Louis nu e iubitul meu. Ala a fost doar un sarut din greseala, Skylar. N-ai vazut bine, ma incrunt usor.

  - Da, pentru ca oamenii isi baga limba in gura altuia accidental, face ea nise ghilimele in aer, razand. 

  Imi dau ochii peste cap, fara sa mai continui, iesind din autobuz. Am luat-o inainte lor, lasandu-i in spate sa susoteasca despre "mine si Louis". Nu exista asa ceva. Si nici nu va exista. Cum am spus, trebuie sa ma focusez pe studiu. In plus, nu am timp de un iubit, nici nu-s pregatita pentru asa ceva. Iar Louis, ei bine, nu are nevoie de una ca mine. Lui ii trebuie o fata de varsta lui care sa-l inteleaga. 

 Ma indrept adormita spre dulap, laund de acolo caietele de care am nevoie si un baton de ciocolata. Simt ca nu prea am energie, asa ca putina ciocolata o sa ma ajute, sper. Cu ochii usor adormiti, ma indrept spre sala de curs impreuna cu Marcus, mergem in aceasi directie dar la o usa departare. Amandoi suntem tacuti dar el are un zmabet tamp pe fata. Il ignor, fara sa vreau ce vrea. Cateodata Marcus poate fi o durere in fund de-a binelea.

  - Esti suparata? intreaba el intr-un sfarsit.

  - Arat suparata? ma incrunt.

  - Aaa... nu stiu cum sa raspund la asta, rade el usor.

  Ce e cu mine, de ce sunt asa nervoasa. Am o stare proasta in care to ceea ce vreau este sa stau in liniste. Ajungand in clasa, observ ca profesorul deja isi aseaza catalogul pe catedra. Ma scus, ducandu-ma la locul meu. Pe la jumatatea orei capul ma durea ingrozitor iar stomacul imi dadea un discomfort urias. Plus, starea mea nervoasa se agrava. Mai bine merg la baie...

Age ♛ l.tUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum