Capitolul 38

1K 92 16
                                    

- Scumple, e okay, ma descurc si singura. Mersi ca m-ai ajutat cu cumparaturile, dar ai si tu viata ta, zambi mama in timp ce pregatea tigaia si toate cele. Oricum, azi l-ai tinut ocupat si pe tatal tau si am inteles ca in seara asta ai planuri.

- Um, in legatura cu asta, am nevoie de un sfat. Sa zicem ca fata asta este indragostita de mine, si eu de ea, dar probabil dupa anul asta nu ne vom mai vedea niciodata, ce propui sa fac?

- Hm, pai, nu e niciodata prea tarziu pentru a iubi, dragule. O sa fie frumos cat va dura, si o relatie in plus inseamna mai multa experienta. Dar, de unde stii tu ca nu va veti mai vedea?

- Pai eu o sa plec la facultate iar ea va ramane la liceu in continuare, am oftat.

- Oh Doamne, vorbesti cumva despre Molly, fata parntilor cu care am luat cina acum cateva luni?

- Da, imi scarpin ceafa.

Intre noi se lasa o liniste profunda. Mama a inceput sa taie niste legume, fiind ingandurata. Mereu se gandeste mult, nu vrea sa ma duca pe drumurile gresite.

- Ei, dragoste adolescentina, chicoti ea. Scumpete, e doar joaca de copii, o sa va uitati rapid, si nu mai este mult pana ce vei pleca tu la facultate. Cine sunt eu sa stau in calea fericirii tale?

- Multumesc mama, zambesc, sarutand-i fruntea. Eu plec, atunci. Sigur te descurci cu toate astea?

- Da, nu-ti face griji. Nu uita sa-ti iei o jacheta, e frig afara. Ah, si nu intarzia mult, okay?

Am dat din cap si am mers spre iesire, incaltandu-ma si luand haina din cuier. Am inchis usa incet in urma mea, mergand spre masina. Am pornit-o si i-a dat un mesaj lui Molly. In jumatate de ora o iau de acasa. Intai, merg sa iau niste flori de la singura florarie deschisa din oras. Planuiesc s-o duc undeva destul de departe, sunt sigura ca-i va placea.

In cel mai scurt timp posibil, am parcat masina cu o straduta mai in fata de casa ei, iar restul drumului l-am parcurs pe jos, tinand in mana buchetul de flori. Nu mai stiu cum se numesc, ce-i drept, sunt albe si miros placut. Am asteptat in fata usii sale, fara sa bat pentru a nu-i trezi parintii.

  Am privit-o cum a iesit, strangandu-si bratele la piept, din cauza frigului. Poarta doar un hanorac, dar asta nu e nicio problema, o pot incalzi eu -si aerul conditionat dat pe cald din masina mea-.  I-am zambit, oferindu-i bratele mele pentru a se retrage in ele. Mainile sale m-au cuprins cu bucurie, mangaindu-mi spatele. 

  - E mai frig decat credeam.

  - Hai in masina, am dat deja drumul la caldura, chicotesc usor.

  S-a asezat pe locul de langa sofer iar eu la volan. Am pornit, conducand destul de rapid intrucat drumurile sunt libere iar semafoarele au tinut cu mine. Mi-am lasat mana pe coapsa ei.

  - Unde mergem? si-a asezat mana peste a mea.

  - Eh, nu iti pot spune, e o surpriza. Totusi, e destul de departe de aici. 

  - Ah, nu conteaza, oricum nu imi pasa la ce ora ajungem inapoi, ridica din umeri, chicotind usor.

  - Cum de?

  - Le-am zis alor mei ca merg la Skyer. M-au crezut asa usor. Plus, erau ocupati si nu prea m-au bagat in seama cand am incercat sa le spun asta. 

  Dupa un drum de aproape doua ore am ajuns la destinatie. Privelistea era dementiala, micul lac se intindea sub cerul instelat iar luna plina se reflecta aproape perfect in apa. Vantul batea usor iar in zona eram doar noi. I-am deschis portiera, ajutand-o sa iasa. Mi-am dat jos hanoracul, punandu-l peste umerii sai. I-am sarutat delicat fruntea, urmand sa deschid portbagajul. 

  - Ce cauti?

  Am luat un cos deja pregatit cu cele necesare si m-am asigurat ca este totul incuiat, nu vreau sa imi fure cineva masina, mai ales ca pe aici nu e niciun mijloc de transport. 

  - Pai, m-am gandit ca ar fi dragut sa avem un mini picnic sub clar de luna, stii tu, cacaturi romantice adolescentine, fetele se topesc dupa asta.

  - Cate filme pentru adolescenti ai vazut? rade usor.

  - Mean girls de cateva ori, ridic din umeri. Oh haide, iti plac chestiile astea, sunt chestii dragute, te fac sa te simti speciala, imi las mana pe langa talia ei. Doar pentru ca sunt cu cativa ani mai mare nu inseamna ca nu stiu cum sa fac chestii copilaresti.

  - Copilaresti? s-a incruntat usor. Louis, nu sunt o copila.

  - Dar crede-ma scumpo, nici nu stii ce e dragostea.

  - Tu stii?

  Am deschis gura pentru a-i raspunde dar m-am oprit. As putea sa inrautasesc situatia. Pana la urma nu stiu exat ce e dragostea. Ce am cu Molly  nu pot numi dragoste, n-as putea-o numi niciodata asa, iar relatiile mele trecute sunt doar niste prostii. 

  Ne-am facut carare printre copacii ce ne intunecau calea ce ducea spre n minunat lac, ma rog, e foarte mic pentru un lac si nu prea se poate inota in el dar nu ii pot da o alta denumire. A parut surprinsa sa vada ca am dus-o intr-o padure de la capatul orasului unde nu este nici dracu' la ora asta. Am pus pe iarba, intr-un loc mai uscat micuta patura si ne-am asezat. 

                                                                                   *** 

  Am ajutat-o sa-si inchida sutienul, fiind constransi de spatiul mic ce ni-l oferea bancheta din spate a masinii. Inainte sa-mi inchid cureai blugilor i-am oferit un sarut apasat, facand-o sa-si impleteasca mainile in jurul gatului meu. 

  - Vrei sa ramai in spate sau vii pe locul din fata?

  - Raman in spate, nu vreau sa ma dau jos din masina.

  M-am intors la locul soferului, pornind masina. Deja este foarte tarziu iar Molly probabil este obosita. Mi-am scos telefonul trimitandu-i lui Harry un mesaj. Pe drum spre casa, m-a sunat inapoi intrebandu-ma de ce sa-si faca bagajele, asa ca doar i-am spus sa si le faca. Nu va intelege daca ii explic prin telefon oricum. 

  - Ma duci acasa? 

  - Vrei sa mergem in alt loc?

  - Nu, nu, doar intreba, chicoti. Ce se intampla cu Harry?

  - Are probleme cu parintii lui, stii tu, mi-am scos pachetul de tigari din portiera, fiind inca atent la drum. 

  - Vei face ceva in legatura cu asta?

  - Normal.



a/n: A venit vacanta (cu trenul din Franta) si acum voi avea muuult mai mult timp liber, asa ca sper ca voi posta mai des (adica, nu o data pe luna, sa-mi fie rusine). Sper ca v-a placut si va urez vacanta placuta! :) ♥♥♥

Age ♛ l.tUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum