Capitolul 17

3.4K 197 26
                                    

Molly's POV

  Am inchis usa casei cu grija apoi m-am descaltat mergand pe holul lung ce ducea spre scari. Insa. chiar inainte sa pun piciorul pe prima treapta strigatul tatalui meu m-a oprit. Am oftat usor apoi m-am indreptat cu pasi mici spre bucatarie. Mi-am varat capul cu timiditate apoi am intrat.  El statea cu spatele la mine, uiatu-se in gol, sprijinindu-se cu mainile de marginea bufetului.

  - Da, tata? 

  - Molly, ofteaza el intorcandu-se spre mine, nu ti-am zis sa ca nu vreau sa te vad alaturi de acel baiat.

  - Dar, tata, este prietetenul meu cel mai bun, ma incrunt usor.

  - Prietenul tau cel mai bun, huh? Ar treui sa ai amici de varsta ta, Louis are aproape douazeci de ani, stiu asta bine, lucrez cu tatal lui deci stiu cum este baiatul lui. Nu vreau sa te vad cu el, Molly.

  - Dar... tata, este de treaba, este un amic, nimic mai mult, vorbesc serios. 

  - Vrea doar sa-ti intre pe sub piele, te va rani, Molly, si cum tu esti o adolescenta naiva il vei crede in tot ceea ce spune sau va face, zice el sprijinindu-se de dulap. 

  - Nu sunt naiva, stiu ce fac, okay? am spus iesidn din bucataria aia plina de tensiune. 

  Cateodata tatal meu poate fi atat de protector si enervant. Stiu ca-mi vrea binele si ca ma iubeste, chiar daca n-o arata dar de ce isi face atatea griji in privinta lui Louis, suntem doar prieteni, el nu mi-ar face rau niciodata, nu?

  Am urcat scarile spre camera, urmand ca dupa sa imi las ghiozdanul langa birou apoi sa merg sa fac un dus. Am nevoie de o pauza mica, apoi imi voi face temele...

                                                                                ***

  Imbratisez patura stand ca un covrig in pat. Nu pot dormi. Pur si simplu stau si privesc lumina argintie ce vine dinspre geamul meu si coloreaza micutul covor. Stele fac un mic dans pe cer iar negrul misterios al noptii ma face sa fiu agitata. Nu pot dormi. De cand am avut acea discutie cu tata, ma bantuie ceea ce a spus el. "Vrea doar sa intre pe sub pielea ta, te va rani, Molly", acest pasaj mi se repeta de ore intregi. Louis nu este asa, sau cel putin asa vreau eu sa cred. Se poarta atat de grijuliu cu mine, este un amic atat de bun. Simt ca ma pot baza pe el. 

  Zvarcolindu-ma prin pat de vreo doua ore, am decis sa vorbesc cu cineva. Am verificat daca Dakota doarme, mi-a ramas o singura optiune: Louis. Marcus stiu ca nu va raspunde la telefon asa ca nu vreau sa mai incerc. Mi-am deschis telefonul iar lumina lui ma facea sa clipesc des pana am putut vedea clar ecranul. Am apasat pe numarul lui Louis pentru a-l apela. Am asteptat cateva minute pana a raspuns.

  - Alo, spune el cu o voce ragusita.

  - Imi pare rau daca te-am trezit.

  - E okay, ce s-a intamplat?

  - Poate suna ciudat dar, oftez usor continuand, nu ma vei rani niciodata, nu Louis? spun incet.

  - Molly, esti okay?

  - Doar raspunde-mi, te rog.

  - Nu ti-as face rau niciodata, scumpo, n-as putea s-o fac, spun el putin mai treaz. De ce ma intrebi asta?

  Am inceput sa-i povestesc despre micuta mea discutie cu tata. Soarele isi facea aparitia pe cer iar noaptea a trecut fara sa inchid un ochi. Macar mai pot dormi doua ore. Am inchis teleofnul aruncandu-l prin pat apoi mi-am lasat capul pe perna adorminand instantaneu. 

                                                                          ***

  Eu si Marcus ne asezam in banca asteptand ca profesorul sa vina iar in spatele nostru vine si Hope. Si-a asezat geanta ei pe masa apoi am privit-o cum scoate de acolo trei bilete rosiatice ciudate. Le-a indreptat putin, erau cam sifonate, Hope nu este tocmai cea mai organizata persoana, sau cel putin nu in geanta ei, si ni le-a dat noua.

  - Ce-s astea? intreb luand bucata de hartie in mana. 

  - Clubul "Paradise", cel mai extravagnt club din oras ce are deschiderea in seara asta, iar noi avem bilete, chicoteste Hope fluturandu-si parul roscat. 

  - Aici scrie ca sunt bauturi alcoolice, dansatoare si alte chestii, noi suntem minori. Cum am putea intra? se incrunta usor Marcus.

  - Cu astea, bineinteles, isi ridica roscata biletul in sus.

  - Nu stiu, nu mi se pare o idee prea buna.

  - Eh haide, Molly, ne distram si noi. Ne vedem pe strada mea la ora doisprezece, nu  intarziati, mustaceste Hope asezandu-se inapoi la locul ei avand in vedere ca profesorul tocmai a intrat in clasa.

  Toata ora m-am gandit cum as putea sa evadez din casa, fara sa fiu observata pentru a merge la un club unde nici nu vreau sa ajung. Insa trebuie sa merg, sunt prietenii mei si in plus, nu strica putina actiune, nu? Sau asa sper...

                                                                     ***

  Ma privesc in oglinda la mine stand de aproape un sfert de ora in prosopul asta. Nu stiu cum ar trebui sa arat pentru o seara in club. Ar trebui sa port ceva elegant sau nu prea? Uf, e asa greu. De aceea am rugat-o pe Dakota sa ma ajute. Dupa ce mi-am pus lenjeria pe mine, amscapat de prosop si am lasat-o pe Dakota sa intre in camera. 

  M-am asezat la masuta si am lasat-o sa-mi aranjeze parul si alte chestii legate de machiaj. Doar am stat ca o leguma prividnu-mi reflexia cum devine din ce in ce mai frumoasa.

  M-am ridicat apoi am mers la dulap uitandu-ma printre hainele mele. Nu stiu cu ce sa ma imbrac, afara este frig si in plus, este aproape iarna, cine poarta rochii cand bate vantul? Asa ca am luat niste blugi, un tricou, o jacheta de piele. Dupa ce m-am imbracat cu ele am vrut sa-mi incalt si tenesii dar Dakota m-a oprit.

  - Nimeni nu merge cu tenesi in club, se incrunta ea, inceraca-i pe astia. 

  Priveam perechea de pantofi negrii cu toc inalt incercand sa=mi dau seama cum o sa mer eu pe ei. Dar am acceptat si i-am incaltat. Eram gata sa plec. Asa ca am rugat-o pe Dakota sa respece planul, in care ea doarme in patul meu in caz ca printii intra in camera sa creada ca eu dorm. 

  Am pasit cu grija afara din camera mergand tiptil pe hol pana am ajuns la usa casei iesind. Intr-un sfarsit, dupa un sfert de ora de mers pe jos am ajuns la casa lui Hope unde Marcus ajunsese deja si avea cu el masina. Masina tatalui sau, si bineinteles ca el stie sa conduca... dar n-are carnet. Nu vreau sa stiu unde o sa ajunga noaptea asta. Rapid a iesit si Hope din casa. 

   - Daca parintii mei afla o sa ma pedepseasca o luna, ba nu, doua luni, sau toata viata, ma vaicaresc eu. 

  - Tata imi va arunca colectia de autografe daca afla, conduce Marcus privind atent drumul.

  - Nu vor afla, stati linistiti. 

   In scurt timp am ajuns in fata clubului. Muzica se auzea de afara iar in faat era un rand imens de oameni ce asteptau sa intre. Noi trei am intrat imediat cu ajutorul biletelor. Ce ciudat, nimeni n-a interbat ce varsta avem. Fumul gros al tigarilor si simteam ina er iar la bar erau catva oameni adunati. Bauturiile alcoolice se vindeau pe banda rulanta. Aerul era intepator, iar dansatoarele ce se unduiau pe bari sau erau in custi, ori in poala barbatiilor creeau multa agitatie. 

  Ora doua, Marcus nu e de gasit, iar Hope se saruta cu un tip pe care nici nu-l cunoaste. E beata, clar. Sunt destul de treaza, n-am avut curiozitatea sa incerc vreo bautura. Tot ceea ce stiu este ca vreau acasa. Insa nu pot pleca singura. Vad cum Hope si tipul acela dubios se indreapta spre bai.

  Vreau acasa. 

_____________________________________________________

  Cam plictisitor capitolul, stiu, nu prea a fost actiune Lolly. Imi pare rau. In urmtorul capitol veti vedea voi ce se va intampla...

  Bun, deci, multumesc pentru 12k, sunteti minunati. :) 

  Asa, sper sa postez curand, si nu ezitati sa comentati, imi place sa citesc parerile voastre, plus ca imi dau idei.  ly ♥

Age ♛ l.tUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum