Bölüm 23

5.6K 57 10
                                    

Vincent

Felix Cooper'ın araştırmasında kayda değer hiçbir gelişme yok. Elimizdeki en büyük ipucu bile bizi hiçbir yere götürmüyor. Bunun bir kaçırılma olduğunu kabul ettik. Ancak kim, neden kaçırdı ve neden hala Cooper ailesiyle fidye ya da herhangi bir şey için irtibata geçmedi bilmiyoruz.

Çocuk hiçbir yerde görülmemiş, kaçırıldığı geceye dair hiçbir bulgu ortaya çıkmamıştı. Felix Cooper'ın arkadaşlarından Mark'ın verdiği bir bilgiye göre, Felix Cooper, kaçırılmadan önceki gece ondan bir adrese gitmesini istemiş. Adres ufak ve yıllardır kullanılmamış boş bir kulübeye götürdü bizi. Ancak kulübenin içinde ya da dışında herhangi bir ipucu bulunamadı. Araç lastiğinin çamurda bıraktığı izler ise yağan yağmurla birlikte tanınamayacak hale gelmişti. Bu sebeple araca da ulaşamıyorduk. Elimizde kokulu mektuplardan başka elle tutulur bir belge olmadığından onların üzerine gitmek istiyordum. Bu parfüme erişebilirsem belki ufak da olsa bir şansım olabilirdi. Ancak bu kokuyu binlerce diğer parfümden nasıl ayıracağım konusunda herhangi bir fikrim yoktu.

Yarın ilk işim laboratuvara gitmek olacak.

***

Normalde hikaye yazarken fazla açıklama yapmaya girmek istemiyorum ama kafanıza takılan birkaç şey olabileceğini düşündüğüm için uzatmadan bir şeyleri açığa kavuşturmak isterim.

Öncelikle hikayeye çok uzun aralıklarla bölüm atıyorum, bu doğru. Bazen art arda bazen ise bir ay kadar bir ayarla geliyor ve bölümlerim oldukça kısa. Bunun sebebi boş boş muhabbet edip okurun vaktini çalmak istememem. Daha yoğun ve kısa bir anlatım olsun isterim. Onun dışında aralıkların bu kadar uzun olması da üniversite öğrencisi olmamdan kaynaklanıyor. Yoğunluğumu anlayacağınızı düşünüyorum.

Bu bölümde Felix'in sevgilisi Monica'nın polis memuru babası Vincent'in günlüğünden bir parça okudunuz. Daha önceki bölümlerin birinde de onun ağzından yazmıştım. Yazmamın sebebi davayı da ucundan takip etmenizi istemem.

Hikayenin gidişatında anlamadığınız bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.

Okuduğunuz için teşekkürler.

FANCYDonde viven las historias. Descúbrelo ahora