Λιγο πριν

1.1K 134 5
                                    

Jackson's POV

Με τη Τζέμα είμασταν πάντα κοντά. Μετά όμως τους θανάτους των παιδιών μου, χάλασαν όλες οι σχέσεις μας.
Εκείνη όταν πέθανε ο Τζον, παντρεύτηκε τον Κλέι και δεν ασχολήθηκα παραπάνω μαζί της τότε. Ημουν μικρός και δεν με ενδιέφερε εκείνη μέσα σε όλα αυτά που περνούσα.
Μετά τον θάνατο του Κλέι, βρήκε έναν άλλο τύπο, με τον οποίο κάναμε δουλειές και συνεχίζουμε να κάνουμε.

Καμία φορά σκέφτομαι ότι με μισεί, ή ότι θέλει να πάθω κάτι κακό.
Πολλές φορές που είχε πει ότι η Μέριλιν είναι κακιά και ότι μόνο κακό θέλει να μου κάνει, όμως δεν βγήκε σωστή και κατάφερε μόνο να με γεμίσει με υποψίες.
Μετά όμως από κάποιο σημείο σταμάτησα να την ακούω, να την βλέπω και να ενδιαφέρομαι για εκείνη. Μου είναι αχρείαστη πλέον.

Εκείνο το βράδυ πήγα σπίτι μου και έκατσα μπροστά στο τζάκι πίνοντας και καπνίζοντας.
Ο ήχος του κουδουνιού με τάραξε και σηκώθηκα αμέσως να δω ποιος ήταν.
Η παρουσία της με ξάφνιασε δυσάρεστα.
Της άφησα την πόρτα ανοιχτή και πήγα πάλι στη θέση μου να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα.

«Μη φύγεις» ακούστηκε η μισητή φωνή της και την κοίταξα με ένα ειρωνικό μειδίασμα.

«Μπα, σε έπιασε ο πόνος για τον μικρό και γλυκό γιο σου;»

«Κατάλαβε τον. Είναι οργισμένος με εσένα. Δεν τήρησες την συμφωνία και νιώθει προδομένος, για αυτό αντιδράει έτσι» μου είπε σχεδόν στοργικά και έκανε απόπειρα να μου πιάσει το χέρι όμως το βλέμμα μου την σταμάτησε.

«Έχει σκεφτεί πως αν συνέβαινε το ίδιο με εμένα δεν θα έκανα τίποτα από όσο έχει κάνει αυτός σε εμένα;» ημουν πολύ σοβαρός, σχεδόν αδιάφορος και αηδιασμένος με όλα αυτά.

«Και εσυ όμως έχεις σκεφτεί πως δεν είστε ίδιοι; Εκείνος πληγώνεται εύκολα, εσυ είσαι πολύ σκληρός. Μην τον συγκρίνεις με εσένα γιατί θα χάσεις. Αξίζει για μια κοπέλα να φύγεις από την ζωή όλων; Να φύγεις από τη βάση σου και να είσαι στο δρόμο συνέχεια;» είπε σχεδόν ρητορικά και άρχισα να σκέφτομαι αυτά που μου έλεγε.
Ίσως να αξίζει ίσως και να μην αξίζει.
Αυτό είναι υποκειμενικό.

«Με το να μου συμπεριφέρεται έτσι κερδίζει μόνο την απέχθεια μου προς εκείνον. Με κάνει να θέλω να τον αποφεύγω συνεχώς. Εκείνος με αναγκάζει να φύγω, γιατι αν κάτσω θα τρελαθώ Τζεμα. Δεν είμαι καλά από όταν ήρθε. Όσο ημουν μέσα είχα βρει την ησυχία μου. Νόμιζα ότι θα ήταν υπέροχο να έρθει ξανά εδώ, ίσως να ξεπερνούσα την κατάθλιψη. Όμως μου κάνει πιο κακό από όσο νομίζετε όλοι» εξήγησα και είδα το συμπονετικό της πρόσωπο να κάνει εμφάνιση μετά από πολλά χρόνια.

Jackson 's Diary - The Son of Anarchy  (2)Where stories live. Discover now