before our prom - avagy hogy néz ki a szalagavató előtte egy nappal

7 0 0
                                    

amikor reggel felkelsz, még egyáltalán nem érzed a dolog súlyát. el is alszol, későn ébredsz azon a reggelen. sminkelni sincs kedved, csak gyorsan bekapsz valamit reggelire, felveszel valami ruhát, amit legfelülsz találsz és tiszta.

az iskolába is tiszta idegesen érsz be. minek tartanak órát, ha aznap főpróba van?! egyáltalán nem figyelsz oda és sehol sem jegyzetelsz. telefonozni kezdesz, amiről tudod, hogy később bánni fogod, hogy semmit nem írtál le aznap. bosszankodsz, hogy egy rakat cucc van nálad, néhány tankönyvtől kezdve a kabátodon át a magassarkúdig, elég minden.
várod, hogy teljen a nap és ideges vagy, ha valaki véletlenül is tanítani akar nektek valamit.

mikor vége az óráknak, mindenki fogja a cuccát, idegesen várjátok a tanárt, hogy menjetek már. idegesen hívod fel apádat, hogy hozza már el a keringős ruhádat. rohadtul nem akarod elvinni, de mivel nem akarod, hogy egyesek kiverjék a hisztit, ezért odaviteted, bármennyire is sérülékeny.

már felvenni is katasztrófa. alig tudod kihalászni a zsákjából. mire sikerül, szinte már mindenki fel van öltözve. kapkodva levetkőzöl. egy év mire megtalálod, melyik az abroncs külseje. viszonylag gyorsan felkapod magadra, de még csatold be. hálisten a cipőd addigra rajtad van. jöhet a ruha. keríts valakit, aki vigyázzon rá és adja fel rád óvatosan, véletlenül sem elszakítva azt. mire sikerül, lassan mindenki felkészülve vár ott kint. az az illető csak feladja rád, kerítened kell egy másik embert, aki be is fűzi neked, kellően szorosra és tökéletesen - az utóbbi persze lehetetlen.

nagy nehezen kiérkeztek. mindenki beáll, megjött a tánctanár, bevonultok, indul a zene. ti csak csináltok minden lépést szépen sorban, mindent, ami egymás után jön. pedig egy rakás szar az egész. rajtatok a ruha, mintha élesben menne, de kívülről is szarnak látszik és ezt ti is tudjátok.
már az első próba után jön a nyafogás, van, aki el is sírja magát. a sokadik után is ugyanolyan szarul megy. de megérkezik a másik osztály, így már esélyetek sincs próbálni.

visszaöltözni ugyanolyan sok időt vesz igénybe, természetesen te mindenkinek segítesz, neked senki nem akar, ami mindig így van. nagy nehezen leszenveded magadról a ruhát, elrakni vissza szintén egy évig tart, ahogy az is, míg apád megérkezik, hiszen valakinek haza is kell vinnie, nem cibálhatod végig az utcán.

neked itt nem ér véget a nap, rohanj el anyádhoz pénzért, vissza kozmetikushoz, aki még meg is kínoz a gyantájával - de hát a szépségért meg kell szenvedni. utána hullámcsattért indulsz, hiszen a holnapi hajadhoz az is kell.

hazaesel valamikor, lebaszod minden cuccod. felkapod a másik magassarkúd, hiszen abban is kell majd ácsorognod és szar lenne bejáratlanuk felvenni. aznap még ajándékot is csomagolsz és igyekszel mindent elrakni a következő napra. közben a barátaid és a crusho(ai)d tartja(á)k benned a lelket, hiszen egyébként igen feltűnően szét vagy esve. úgy fekszel le, hogy várod a holnapot. de csak azért, hogy végre túl legyetek ezen az egész szaron és ne kelljen többet már itt ezzel szenvednetek.


A szalagavató mindenki életében egy meghatározó élmény, amit mindenképpen papírra kellett vetnem. Hiszen teljesen más, amikor te éled meg a dolgokat, mint amikor kívülről szemléled.

shots! || little novelsWhere stories live. Discover now