13. Kapitola

844 45 6
                                    

"Harry, Harry, zobuď sa!"
Harry sa prevalil na posteli, keď ním niekto triasol. Rýchlo sa natiahol po okuliaroch a uvidel Hermionu, z ktorej kvapkala voda.
"Hermiona?" Spýtal sa blbo, "bola si plávať?"
"Nie," riekla zničene," potrebujem sa s niekým porozprávať. Môžeš ísť so mnou do klubovne?"
"Ale samozrejme," Harry sa posadil, na druhý deň bola sobota, takže si mohol potom dlhšie pospať. "Mám zobudiť Rona?"
"Netreba, ja pôjdem potom ešte zobudiť Ginny."
"Hermiona?" ozval sa prebudený Ron, "prečo si mokrá?"
"To je dlhý príbeh," riekla žalostne, "poď dolu do klubovne, poviem ti."
O chvíľu neskôr sedeli Harry, Ron, Ginny a Hermiona v klubovni pri ohni, Hermiona bola už suchá a vykladala im svoj príbeh.
"No a potom vošiel Snape a jačal, že máme vypadnúť z jeho stola, ja som zoskočila, pričom som si skoro zlomila väzy, keď som sa šmykla na kaluži vody. To nie je smiešne," osopila sa na priateľov, ktorí sa smiali. "Tak som sa hanbila...Museli sme vyzerať šialene, keď sme pobehovali medzi lavicami, ale Fred s tým vedrom na hlave..." vzdychla si, čo vyvolalo ďalší záchvat smiechu. "dobre, táto časť bola zábavná, ale potom Snape s prútikom a my sme čakali, či nás neprekľaje. Pozeral okolo seba a civel na nás. Potom chcel podísť k nám, ale šmykol sa a skoro vrazil do steny! Pokúšali sme sa nesmiať. Zrejme nás nahlási profesorke McGonagallovej. Potom sme s Fredom ušli, skoro sme sa zabili na šmykľavej podlahe, ale stále sme počuli Snapea. A potom sme celí premočení prišli do kancelárie profesorky McGonagallovej...tá na nás jačala a dostali sme trest..."
"Čo máte robiť?" Spýtal sa Ron.
"Týždeň po škole," odvrkla, "a vraj keď s Fredom potrebujeme nejakú lekciu o tom, ako jeden od druhého držať ruky preč, potom budú naše tresty častejšie, kým to nepochopíme. Aj keby to malo byť do konca roka."
"Ach," vzdychol Harry súcitne.
"Ale kdeže, potom poslala Freda preč, mňa zdržala, zavrela dvere a začala sa smiať!"
"Nie!" zvolali Harry, Ron a Ginny naraz.
"McGonagallová?" Začala Ginny neveriacky.
"Smiech?" krútil Ron hlavou.
Hermiona prikývla. "povedala, že nemala žiadnu predstavu, že ja som si jej radu zobrala tak k srdcu. Očividne mi nadŕžala a niektorí ďalší profesori sa na tom dosť bavia...požiadala, aby som jej všetko povedala. Keď sa tak stalo, smiala sa tak, že som bola v rozpakoch."
"To je úžasné," vzdychal Ron, "McGonagallová a smiech..."
Hermiona prikývla. "Pre nich a pre študentov je to ako nejaký druh šou, ako zaujímavá kniha," poupravila svoje vyhlásenie, keď videla zmätený výraz na Ronovej a Ginnynej tvári. "Nemajú tu nejakú zábavu, viete. A my sme najzábavnejší. Predpokladám, že zajtra sa tomu budú všetci smiať. McGonagallová ma potom poslala do postele, ale ja som chcela rozprávať..."
"Odpustila ti trest?" Spýtala sa Ginny s nádejou.
"Nie, samozrejme, že nie. Ale dala mi päť bodov pre Chrabromil."
"ČO? Prečo?" Spýtal sa Harry prekvapene.
"Za to so Snapeom...asi...neviem...a tak...všeobecne. Veď ju poznáte, vždy si nájde nejaký dôvod." pokrčila pleciami. Vzdychla si.
"Chúďatko," povedala jej Ginny a pohladila ju po ruke.

"Nemôžem tomu uveriť," zúril Fred. "Ona má nápad od McGonagallovej? Tej McGonagallovej?! Ona sa smiala na môj účet, zatiaľ čo jej Hermiona všetko hovorila. Mal som ju zabiť, hneď ako sme sa ocitli v tej istej miestnosti."
"No, popravde, Fred, myslím, že už to horšie nemôže byť," riekol George a pokúšal sa nesmiať, "Hermiona a McGonagallová."
"Za toto ju raz dostanem," sľuboval si Fred, pričom si uterákom sušil vlasy.
"Kvôli nej nás Snape ZNOVA chytil a výraz jeho tváre, keď nás našiel...s mojimi rukami na jej nohách a jej perami na mojich...aaaaaaa..." nazúrene vyhŕkol.
"Pozri sa na to z tej lepšej stránky," začal Lee, "už nikdy nebudeš musieť čistiť Snapeovu učebňu."
"Geniálny nápad, povedal by som, že si sa do nej zbláznil," dodal George.
Fred sa zahanbil a bol vďačný, že mu George nevidí do tváre, keď bol skrytý za uterákom, "ale choď, nie som...nie som si istý, či mi verí, hoci...nemala žiadne námietky, keď som ju bozkával."
"Ako som hovoril, chce ťa dostať...a pekne na kolená..." George buchol päsťou do vankúša.
Fred si vzdychol, "zatiaľ mám len v hlave zmätok a vedro na hlave," povedal nevrlo.
"No, tak ti poviem niečo, čo ťa prebudí, kým si mal trest, objavila sa Errol s maminým listom, v ktorom stálo, že na Vianoce prídu aj Bill s Charliem...Som si istý, že budú mať veľa nápadov."
"Pokiaľ sa nepridajú na Hermioninu stranu," doložil Lee.
"Ginny bola vždy Billov miláčik," poznamenal Fred, "Bill bol pre ňu ako otec."
"Ale to je jedno, aj keď predtým pomáhal Ginny, stále bude pomáhať aj nám a Charlie sa určite bude chcieť z toho vyvliecť..."
"Takže cez Vianoce treba vymyslieť perfektný plán. Myslím, že Harry, Ron, Hermiona a Ginny nateraz uzavrú s nami neoficiálne prímerie, teda, zatiaľ čo budete v Brlohu...kvôli vašej mame..." poznamenal Lee.
"Možno ťa mama k nám znova pustí," nádejal sa Fred.
Lee pokrútil hlavou, "pýtal som sa, máme iné plány." Povzdychol si. Mal rád svoju rodinu, ale mal veľa príbuzných, ktorých museli navštíviť. "Dúfam, že budem mať také šťastie a teta Lisa bude opitá, skôr než ma začne otravovať hlúpymi otázkami."
"Tak veľa šťastia," prikývol George, "pošleme ti sovu...alebo radšej pošli ty, Errol hľadá Hagrid doteraz."
"Dáme ti vedieť hocičo, všetko, čo sa stane," povedal Fred a uložil sa do postele, "chystám sa zničiť ju."
Ako zavrel oči, pokúšajúc sa zaspať, myšlienky pomsty zmizli a vynorili sa otázky, kedy sa zase dostane k bozkávaniu Hermiony.

Prečítajte si prosím, dokonca! 👇🏻

Ahojky! Fred sa nám tu už zamilováva do Hermiony. Vianoce u Weasleyovcov budú úžasné! 😜

Chcela by som sa opýtať či by ste uvítali fanfikciu (tento raz by bol odo mňa písaný príbeh), tiež zo sveta HP, romantika na pár Grindelwald a Hermiona (Grindelmione). Nejak ma to napadlo pri prepisovaní príbehu Fourier's Flaw, že by to bol možno dobrý nápad. Pozerala som si, že na tento pár neexistuje ešte žiadna fanfikcia. (Jednu som našla v Angličtine.) Samozrejme, ak je tento nápad hovadina, tak kľudne mi to napíšte do komentára a napíšte, akú fikciu by ste chceli aby som začala písať. 💝😂

Dark_Quinn12

𝔍𝔲𝔰𝔱 𝔞 ℌ𝔞𝔯𝔪𝔩𝔢𝔰𝔰 𝔍𝔬𝔨𝔢 / 𝒟𝑜𝓃𝑒 ✔Onde histórias criam vida. Descubra agora