3. Kapitola

967 49 8
                                    

Bolo vzácne vidieť Hermionu tak nahnevanú, ale Ron a Harry vedeli, do akej miery na tom je, keďže vyzerala oveľa hrozivejšie, ako vtedy, keď plesla facku Malfoyovi v ich treťom ročníku. A to je čo povedať. Dokonca si nevšimla, že jej bolo vidieť ramienko z podprsenky, po tom, čo ju Fred bozkával. Počas elixírov bola ticho a tvárila sa hrozivo. Ku koncu hodiny vyzerala unavene a veľmi vyčerpane.
"Hermiona," začal Harry, keď mierili do Veľkej siene.
"Čo?" Spýtala sa kruto.
"Každý na to zabudne, netráp sa," povedal jej Harry, snažiac sa ju utešiť. Ron prikývol.
Hermiona sa duto zasmiala. "Možno by boli, keby Snape nezdržal celú ich triedu a všetci to videli. Slizolinčania a Lavender s Parvati o mne každému povedia. Nemám výhovorku a Fred to zahral tak perfektne a ešte k tomu ma pobozkal. Pobozkal ma pred Snapeom, Harry!"
"Ale, Hermiona, poznáš Freda. On len naťahoval ľudí, ako vždy. Každý na to onedlho zabudne," riekol Ron.
"Pobozkal ma!" Zanariekala.
"Nemohlo to byť také zlé, keď to trvalo tak dlh...auu," vyhŕkol, keď ho Harry postrčil.
Hermiona zastenala a vošla do siene, kde začuli šuškanie a všetci sa za ňou otáčali. Nevideli Freda, šťastie pre neho, pretože Hermiona začala nezreteľne hovoriť zoznam kliatob, keď na ňu jeden bystrohlavský chlapec niečo zakričal.
Harry a Ron sa pokúšali zmeniť tému na metlobal a domáce úlohy, ale nič nehovorila, len jedla. Tak to pokračovali do chvíle, keď k Harrymu a Ronovi pristúpil George Weasley. "Hm, Hermiona?"
Pozrela na neho. Harry a Ron zohli hlavy, keď Hermiona vyskočila na nohy schmatnúc prútik rýchlosťou aurora.
"George! Ja som George!" Zajačal prestrašene zdvihnúc ruky na ochranu. "Prichádzam v mieri!"
V sieni vypukol smiech. Hermiona sa posadila, na tvári jej bol vidieť hnev.
"Čo chceš?" Zavrčala.
"Hm," George spustil ruky, "počuj, Fred hovorí, že mu je to ľúto. A...a..."
Ron videl, ako sa na tvári jeho staršieho brata rozlieva úškrn. "O nie," pomyslel si Ron.
"Áno?" Spýtala sa nebezpečne Hermiona.
"A že dobre bozkávaš," riekol George s úškrnom.
Hermiona ho naháňala aj von zo siene.

"Hej, Hermiona, kedy je svadba?"
"Prečo by ktokoľvek randil s tebou? Zaplatila si mu, Grangerová?"
Komentáre v rozsahu od "Ideš, dievča!" po "Ľahké dievča!" prenasledovali Hermionu počas najbližších dní. Fred a George sa vyhýbali klubovni ako moru a Lee tam bol vždy vtedy, keď tam ona nebola, a keď náhodou bola, nervózne na ňu pozeral.
Harry a Ron ju veľakrát ubezpečovali, že to prejde, ale nevyzeralo to, že sú o tom presvedčení. Hermiona a Fred boli najviac diskutovaný pár na Rokforte a ich vzťah spôsobil mnoho rôznych klebiet.
Tri dni po scéne v triede, Lavender a Parvati sa posadili vedľa Harryho, Rona a Hermiony. Hermiona na nich civela a oni pozerali s úžasom naspäť.
"Hermiona," začala Lavender, "kedy sa chystáš pomeriť s Fredom?"
"Povedala som vám," vyštekla Hermiona, zuby mala tak zovreté, že bol zázrak, že vôbec hovorila, "že tam nie je žiadne ja a Fred. Nikdy sme spolu nerandili!"
"Iste," dodala nepresvedčivo Parvati, "on ťa len tak preniesol do postele."
"Povedala som vám," začala znova Hermona, ale Lavender ju prerušila. "Pozri, nič nám nemusíš vysvetľovať, okrem toho, neznič si vzťah len kvôli hlúpej hádke. V každom prípade neviem, prečo ste sa to snažili udržať v tajnosti. Skôr či neskôr by sa to zistilo. Vždy si bola dlho hore a keď si vošla do izby, bola si naozaj unavená. Na to netreba vedomosti, vieš. Očividne si s ním spávala."
Harry a Ron na ňu pozerali a Hermiona si buchla čelo o stôl a nadávala.

"Slečna Grangerová, na slovíčko, prosím," riekla profesorka McGonagallová na konci Transfigurácie. Hermiona kývla Harrymu a Ronovi, aby ďalej šli bez nej a ona zamierila ku katedre. "Dostalo sa mi do uší, že Fred Weasley bol vo vašej spálni a musím povedať, že od vás som to nečaka..."
"Nič sa nestalo!" Vyhŕkla Hermiona, buchnúc po profesorkinom stole päsťou.
Profesorka na ňu zmätene hľadela. "Prosím?"
"Pani profesorka, Fred ma našiel spiacu v klubovni, tak ma odniesol na poschodie. Nič sa nestalo, ale Parvati a Lavender ho videli odchádzať, ak im povedal niečo, čo považoval za vtipné a ..." vzdychla si. McGonagallová jej aj tak nebude asi veriť.
Ale profesorka sa začala smiať. "Ach, jasné. A pán Weasley to zahral, však?"
Hermiona prikývla.
"Tak potom vám niečo navrhnem, slečna Grangerová."
"Ale ja som sa pokúšala ich presvedčiť, neverili mi..."
"Nie, nie nič o vašej povesti. Týka sa to pána Weasleyho."
Hermiona na ňu začudovane pozrela.
"Reči nie sú dôležité. Keby som bola vami, nenechala by som pána Weasleyho, aby bol jediný, kto sa tu zabáva, rozumiete?"
Hermionine oči sa rozžiarili. Pomsta... a to rovnakým spôsobom, ako začal on...
"Ďakujem vám, pani profesorka, na to som nepomyslela."
Profesorka jej venovala jeden zo svojich vzácnych úsmevov. "Ak som sa niečo na Rokforte dozvedela, a to veľkou mierou vďaka Jamesovi Potterovi a jeho bande, je to, že jeden podarený vtip si zaslúži ďalší."
Hermiona sa uškrnula. Toto bude ešte len zábavné...

Ahojte! Ako sa máte? Tá McGonagallová prekvapuje... 😂 Nikdy by som toto od nej nečakala, a vy? 😄 Ak ste si ešte neprozreli príbeh "To Argue Is Fine!" tak bežte sa pozrieť. 😁 Možno vás zaujme. Btw ďakujem vám, za veľmi pekné ohlasy, veľmi ma potešili! 😘

Dark_Quinn12

𝔍𝔲𝔰𝔱 𝔞 ℌ𝔞𝔯𝔪𝔩𝔢𝔰𝔰 𝔍𝔬𝔨𝔢 / 𝒟𝑜𝓃𝑒 ✔Where stories live. Discover now