2. Kapitola

1K 44 5
                                    

Do obeda každý na Rokforte vedel o škandále týkajúcom sa Freda a Hermiony. Parvati to povedala svojmu dvojčaťu, Padme, ktorá to rozniesla po celom Bystrohlave v rámci niekoľkých hodín. Lavender navštívila počas raňajok Bifľomorský stôl, horlivo vysvetľujúc svojim priateľom, čo počula alebo odhadovala, onedlho nebol ani jeden Bifľomorčan, ktorý by o tom nepočul. Slizolinčania mali s Bifľomorom hodinu, takže skoro celý Slizolin vedel o 'Potterovej humusáčke, ktorá vlezie do postele každému' a 'muklov milujúcom zradcovi krvi' ako jej priateľovi. Dokonca sa reči šírili aj medzi portrétmi a duchmi.
Chrabromilskí piataci mali elixíry hneď po siedmakoch a keď Hermiona čakala, kedy ich Snape prepustí, zvierala v ruke prútik. Snape z nejakého dôvodu zdržoval siedmakov dlhšie, pravdepodobne im udeľoval trest. Ale ona bola len odhodlaná zabiť Freda.
Celý deň sa stretávala s ľuďmi, ktorí sa jej stále pýtali na ich "vzťah". Keď jej konečne Lavender povedala, že to "nie je to, čo povedal," Hermiona vynechala aritmanciu a šla za Harrym a Ronom, ktorí jej všetko vysvetlili.
Teraz 15 minút čakala, kedy ho uvidí. Objavili sa tam iní Chrabromilčania a takisto Slizolinčania, ktorí si neodpustili hlúpe poznámky, ale ona bola tak nazúrená, že ich ani nepočula. Napokon sa každý zameral na boj Rona a Harryho s Malfoyom, ale v tej chvíli sa objavil Fred s Georgeom. Zrazu si nebola istá, ktorý je ktorý, ktorého má teda prekliať...
"Hlúpy idiot," povedal jeden z nich, pravdepodobne tým myslel Snapea, "som pripravený vzdať sa herbológie, čo na to hovoríš, Fred?"
Jej myseľ nestihla zachytiť, čo povedal a už skočila dopredu, tlačiac Freda k stene. Šokovaný výraz na jeho tvári bol smiešny (keby nebola tak vraždychtivá, aj by sa zasmiala). Fred sa rýchlo zbavil prekvapenia a usmial sa na ňu spôsobom, ktorý ju rozzúril ešte viac, "Hermiona, drahá, myslel som, že sme hovorili o verejných vystúpeniach našej náklonnosti..."
George vydal priškrtený zvuk, ktorý bol nepochybne zle skrytý smiech. Chrabromilskí siedmaci zastali, Angelina Johnsonová ich so záujmom sledovala.
"Ja ťa zabijem...ty...ty...IDIOT..." kričala Hermiona. "ČO SI SI MYSLEL?"
"Čo?" Spýtal sa Fred nevinne, "ó, ty myslíš, ako som každému povedal...o nás?" Zdôraznil posledné slovo. Harry, Ron, George, Angelina a Lee, jediní, ktorí poznali pravdu, zatriasli hlavami vediac, že Hermiona sa ho definitívne chystá zabiť a len dúfali v to, že to ukončí rýchlo. "Je mi ľúto miláčik, ale Parvati a Lavender ma chytili, keď som včera od teba odchádzal a myslím, že by sme mali prestať predstierať, že sa medzi nami nič nedeje." S výnimkou chrabromilských piatackých divákov, každý vypleštil oči, vrátane Hermiony.
"Čo?" bľabotala.
"Netráp sa, Hermiona, teraz, keď je naše tajomstvo prezradené, bude to lepšie. Žiadne stretávanie v tajných chodbách a komoriach na metly, len aby sme udržali tajomstvo."
George si pleskol po čele, uvedomujúc si, že jeho dvojča vedie samo seba k záhube. Hermiona zovrela ruku v päsť a zamierila. Fred, ktorý bol pripravený na podliate oko alebo rozbitý nos, urobil niečo, čo nikto nečakal...Pobozkal ju.
V tej chvíli každému popadli z rúk knihy a s otvorenými ústami sledovali výjav pred sebou. Fredovi a Hermionini priatelia to sledovali s výrazom hororu, bázne, šoku a zábavy na tvári. "No, tu je chrabromilská odvaha," zamrmlal Lee.
Fred si nebol istý, prečo to urobil, neskôr za to vinil pud sebazáchovy. Čokoľvek to bolo...Teraz ju bozkával, prechádzajúc rukou cez jej jemné vlasy a zrazu si prial, aby ju mohol bozkávať bez toho, aby bol zabitý. Harry s Ronom si vymenili pohľady s Georgeom, Lee a Angelinou, chvíľa sa vliekla, a z Hermioninho postoju nebolo isté, čo chce spraviť (stuhla v póze s pripravenou päsťou, ale nestiahla ju) a vyzerala akoby nebola pri zmysloch.
Hermione sa automaticky zavreli oči a v žalúdku zacítila príjemné chvenie. Zabudla aj na to, čo chcela pôvodne urobiť...a bozk mu opätovala. Freda vydesilo zistenie, že mu ho opätovala. Mohol vedieť, že jej päsť bola stále pripravená udrieť, mohol vedieť, že si koleduje o trest alebo pravdepodobnejšie rovno o smrť, ale pritiahol si ju bližšie a pevne ju držal. Vtedy jej to došlo. Bola pripravená ho udrieť a on ju pobozkal! Pred jej spolužiakmi! A to po tom, čo im povedal to klamstvo!
Odskočila od neho, ale nebola dosť rýchla. Do miestnosti vstúpil profesor Snape a divil sa, prečo jeho trieda nie je vnútri a prečo je chodba taká tichá. Snape prekvapene podišiel k skupinke a to presne v tej chvíli, keď Hermiona odskočila od Freda.
"WEASLEY! GRANGEROVÁ! Čo má toto znamenať!"
Všetci študenti na neho prekvapene a šokovane hľadeli. Hermiona sa neotočila, pozerala na Freda a jej ruka bola stále prekvapená udrieť.
"Trest, obaja," vyštekol Snape, "zvyšok dovnútra, hneď."
Nikto sa ani nepohol.
"Povedal som hneď!" Zakričal profesor. Každý si vzal tašku a tentoraz poslúchol.
Hermionine oči sa zúžili. S celou silou Freda udrela do hrude, zdvihla si veci a vošla do triedy.

Ten Fred má ale kuráž. 😏 Čo myslíte, že sa bude diať na treste s profesorom Snapeom? Nakoniec som sa rozhodla, že budem pridávať tri kapitoly týždenne: Pondelok, Streda, Sobota.

Dark_Quinn12

𝔍𝔲𝔰𝔱 𝔞 ℌ𝔞𝔯𝔪𝔩𝔢𝔰𝔰 𝔍𝔬𝔨𝔢 / 𝒟𝑜𝓃𝑒 ✔Where stories live. Discover now