4. Kapitola

922 42 3
                                    

"O čom chcela hovoriť McGonagallová?" Spýtal sa Harry.
"Domáca úloha," odpovedala Hermiona bez toho, aby čo i len mrkla okom.
Harry sa zamračil, ale nič nehovoril. Vošli do auly a Hermiona ich viedla blízko Lavender a Parvati. Ginny sa k nim pripojila, posadila sa po Hermioninej ľavici, zatiaľ čo sa Harry a Ron posadili oproti nim. Harry, Ron a Ginny chvíľu hovorili o metlobale, ale potom si Hermiona odkašľala.
"Hm...chlapci, musím vám niečo povedať...takže...ste moji najlepší priatelia..tak..." začala Hermiona váhavo. Zahanbila sa a Harry videl, ako sa Lavender prestala rozprávať s Parvati prestali rozprávať, zabudli na jedlo a zízali na Hermionu.
"Čo?" Spýtal sa Harry bojazlivo.
"Ja...naozaj som spala s Fredom!" Riekla rýchlo Hermiona. Schmatla veci a vybehla zo siene, zanechajúc všetkých ohromene a šokovane sedieť.

"Ahoj, Fred!"
Fred sa obrátil a videl Lavender a Parvati, ktoré sa za ním utekali. Obe vyzerali rozrušene, tak spýtavo pozrel na Georgea a Leeho. Obďaleč stála aj Angelina, Alicia Spinnetová a Katie Bellová.
"Hádaj, čo?" Spýtala sa zadychčane Lavender. "Hermiona priznala, že s tebou spala."
"ČOŽE?" Zvolali všetci šiesti prekvapene.
"Je to pravda," dodala Parvati, "počuli sme, ako to hovorí Harrymu, Ronovi a Ginny pri obede. Potom ušla. Myslím, že jej je ľúto, že im klamala. Ale možno už nie je na teba nahnevaná, môžete sa zmieriť." S tým obidve odišli, zanechajúc ich v šoku.
"Na čo sa hrá?" Spýtal sa George.
"Ty si sa s ňou naozaj vyspal?" Spýtala sa šokovane Angelina.
"Čo?" Vykríkli ostatní a zízali na ňu.
"Povedali, že počuli, ako to hovorí Harrymu. Ak by chcela popliesť Parvati a Lavender, povedala by to priamo im, nie je tak? Nepovedala by to len Harrymu, Ronovi a Ginny."
"Pravda," riekla Alicia. "Ona by s nimi nikdy nežartovala a ani ich neoklamala."
"Ja som nespal s Hermionou!" Vyhŕkol Fred netrpezlivo. "Neviem, čo jej prešlo cez hlavu, ale..."
"TY!"
Obrátili sa a videli nazúreného Rona, ako k nim mieri s prútikom v ruke a s Harrym a Ginny za sebou.
"Ako si sa mohol vyspať s Hermionou!?" Reval Ron, pristupujúc k Fredovi.
"Ron!" Vykríkla Ginny, keď Ron priložil prútik k Fredovmu srdcu. S vypleštenými očami hľadela na bratov.
"Ron, nespal som s ňou, prisahám!"
"NEKLAM! Prečo by povedala, že áno?" Jačal Ron.
"Neviem, spýtaj sa jej," odsekol Fred, "hovorím, že je to len vtip!"
Ron prestal a tak sa Fred odtiahol od steny. Ron na neho civel a potom odišiel s rukami zovretými v päsť. Harry a Ginny sa za ním ponáhľali.
Fred trasľavo vydýchol. "Dobre, toto nie je k ničomu."

Nebolo jedného chrabromilčana, ktorý by nevedel o tomto príbehu.
"Začali sme randiť cez leto, po tom, čo sme sa rozišli s Viktorom Krumom. Rozhodli sme sa, že to nikomu nepovieme. Viete, nebolo by to vhodné." Vysvetľovala každému.
Harry, Ron a Ginny sedeli za stolom a pozerali na Hermionu.
"Vy ste randili od leta?" Spýtal sa Ron nahnevane.
"Ľutujem Ron, nemohla som ti to povedať. Chcela som, ale nebola som si istá, ako to prijmeš. Bol si tak nahnevaný kvôli Krumovi, tak som si nevedela predstaviť, ako budeš, keď pôjde o tvojho brata."
Ron si povzdychol a pokračoval v domácej úlohe. Očividne to vzdal.
"Chystáš sa...byť s ním?" Spýtal sa príkro.
Hermiona prikývla.
Zistila, že Ron jej na túto hru skočil, ale nebola si istá o Harrym a Ginny. Zvláštne na ňu pozerali.
Ron nakoniec zbalil knihy a odišiel nahnevaný do izby. Hermiona si vzdychla, cítila sa hrozne. Vedela, že Ron je zničený. Ale keď s týmto skončí, určite Ron uzná, že to bol najlepší vtip, čo videl.
Len niekoľko minút po tom, čo Ron odišiel, zjavili sa v klubovni Fred, George a Lee. Fred naprázdno prehltol, keď ju uvidel a snažil sa ju zďaleka obísť. Posadil sa na druhú stranu klubovne. Hermiona pozbierala odvahu. Lavender s Parvati sedeli neďaleko, tak sa rozhodla konať. Je čas na ďalšiu etapu plánu. Pobalila si domácu úlohu a zhlboka sa nadýchla. Podišla k nemu.
"Počuj, Hermiona, ja..." začal bojazlivo.
Hermiona si povzdychla a pozrela na neho. "Fred, je mi to ľúto."
Nahla sa a pobozkala ho. Keď sa chcela odtiahnuť, Fred jej bozk vrátil. "V tejto hre môžu hrať aj dvaja," pomyslel si. Počuli, ako okolo nich začalo hvízdanie a potlesk. Hermiona sa mu posadila na kolená a rukami si ho za habit pritiahla bližšie. Jeho mozog vypol a uvedomil si, že nechce, aby bozk skončil. Keď však otvoril oči, Hermiona bola preč.

Miestnosti sa ozývali rozhovormi o tomto incidente ešte ďalšie dni. Fred to počul všade, kam prišiel a takisto George, ktorého si mýlili s ním. Fred to využil a keď sa k nemu niekto priblížil a spýtal sa na Hermionu, povedal, že je George. Nemal predstavu, ako toto skončí. Bolo to zložité, keďže dvojčatá boli len zriedkakedy od seba, ale pomohlo to.
Bol čoraz zmätenejší. Hermiona sa mu teraz vyhýbala a on mal veľa práce s tým, aby sa príbeh nešíril ďalej. Ale prečo ho len pobozkala?
Po niekoľkých dňoch sa Fred rozhodol na to zabudnúť, ale dostal správu od profesorky McGonagallovej, že jeho trest bude 2. decembra. Videl, že Hermiona dostala rovnakú správu a v mysli mu skrsla nádej. Mohol byť osamote s Hermionou a konečne dostať svoje odpovede.

*Cmuk, cmuk! Dúfajme, že Fred zistí odpovede na svoje otázky. 😜❤️

Dark_Quinn12

𝔍𝔲𝔰𝔱 𝔞 ℌ𝔞𝔯𝔪𝔩𝔢𝔰𝔰 𝔍𝔬𝔨𝔢 / 𝒟𝑜𝓃𝑒 ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora