Prima probă: "Tu, îngerule!"

39 2 0
                                    

Părerea mea:

Măsura este de opt/nouă silabe pe vers, ritmul este trohaic, iar rima este împerecheată, ceea ce este bine. Ai respectat tema, iar titlul este o metaforă, deși, după părerea mea, nu se prea potrivește cu discursul liric, puteai pune o secvență ''chipul tău angelic" sau "stelele, care par a fi îngeri rătăciți". Ai cam puține cuvinte, chiar dacă nu mă așteptam să poți scrie o poezie de 500 de cuvinte. Pentru toate acestea voi scădea jumătate de punct.

Te-ai exprimat foarte frumos. Ai folosit figuri de stil și motive literare. Eul liric își face simțită prezența prin mărcile lexico-gramaticale specifice: verbul la personala I "Aș sta", verbul la persoana I "m-a fermecat", verbul la persoana I "vreau" și pronumele personal la persoana I "eu''. Descrierea este de tip portret, iar monologul liric se remarcă prin vorbirea directă "Eu voi fi bine și fără tine".  Pentru aceste aspecte primești un mare bonus din partea mea!

Iar acum ce nu mi-a plăcut: 

Ai avut greșeli de scriere,  ai scris "să ști", corect este "să știi" ai scris "de" în loc de "te", ai uitat o virgulă și ai scris "Pe tine mai tare n-am iubit''. Trebuia să scrii "Pe tine mai mult n-am iubit", deoarece dacă ai pune un antonim, nu ar suna bine "Pe tine mai moale nu am iubit". Să fii foarte atentă la detaliul acesta, am mai auzit și profesori care zic "mi-a plăcut tare mult". Nu este corect, deoarece nu poți spune "mi-a plăcut moale mult". Înțelegi? Și ai mai avut un vers "Și de te-ntorci la mine /Eu voi fi bine și fără tine". Nu prea are logică. Adică, persoana draga s-a reîntors la tine și ție ți-e bine și fără ea? Cred că ai uitat un "nu". "Și de nu te-ntorci la mine". Sunt greșeli mărunte care te costă. Pentru asta va mai trebui să scad jumătate de punct. Îmi pare rău!

Încearcă să fii mult mai atentă, să îți corectezi lucrarea de două sau  trei ori și să o citești cu voce tare!
Mult succes în continuare!

Nota: 9

Concurs de scrisWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu