Regăsirea

47 2 14
                                    

       Hai să începem cu partea bună, fiindcă noi, în acest concurs suntem optimiști și vedem partea plină a paharului: îmi place mult povestea! Îmi place cum l-ai conturat pe David. Mă enervează acest personaj și asta este bine. Am învățat că, dacă mă enervează un personaj, un film, o cartea sau un serial, acesta este bine realizat. Îmi place cum s-au întâlnit cei doi. Ai un limbaj foarte elevat! Ai folosit un limbaj foarte romantic și un număr mare de figuri de stil și imagini artistice. Am apreciat că textul este contstruit pe mai multe cadre narative. Ai introdus subtil acel trecut retrospectiv și o poveste emoționantă. Ideea folosită este foarte interesantă. Două persoane s-au regăsit, ele iubindu-se din viața anterioară. Păcat că așa ceva nu există.

      Așezarea în pagină este bună. Ai lăsat spațiu și alineate. Textul este coerent, ideile nu se pierd. Ai exprimat în mod indirect sentimentele protagonistei. Ai respectat tema dată. Titlul se potrivește ca o mănușă textului. Ai depășit cu mult numărul minim de cuvinte. Nu mă pot lega de aceste aspecte, textul este aproape perfect. Dar cuvântul cheie este "aproape".

     Problema este că ai foarte multe greșeli gramaticale. În primul rând, nu înțeleg prima propoziție. Îți împărtășește stare. Ce stare? Probabil că voiai să spui "starea". Ai uitat articolul. Ai scris "genunchi" în loc de "genunchii". Al doilea "i" este necesar, deoarece este articol. Trebuia să scrii "a devenit", nu doar "devenit". Dacă eu ți-aș spune "Ana devenit medic" ai înțelege ceva? Trebuia să scrii "se îngrijora" nu doar "îngrijora". Ai uitat pronumele reflexiv. Cred că voiai să spui "luni", nu "lumi". Îți lipsește predicatul! Propoziția completă este "Nu aveau bani pentru a-și plăti datoria." Îți lipsesc virgule. Nu ai pus punct. Lași propoziția să plutească-n aer? Noroc cu gravitația. "Unei prietene", nu "unei prietenei". "Gorilă", nu "golilă". "Adevărata", nu "adevărat", faci acordul cu substantivul care este la genul feminin. "În minte", nu "îmi minte". "Se pare", nu "se pară" și "pe nas", nu "de nas".

    Ai foarte multe greșeli gramaticale și sunt obligată să îți scad 3 puncte. Îmi pare rău! Data viitoare, fii mai atentă. Ai putea să rogi un adult să îți corecteze lucrarea dacă nu observi greșelile. Nici eu nu le observam pe ale mele la început, dar citeam textele până mi se acrea și le observam până la urmă. Nu te lăsa descurajată de notă! Ești foarte talentată!

Nota: 7


Concurs de scrisUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum