UFFFF

42 4 0
                                    


Budim se pod toplim jorganom i prijatnim mirisom oko sebe. Nasmiješila sam se kada sam shvatila da je to muski parfem. Ustala sam i otisla do kupatila. Pokucala sam za svaki slučaj i nije bilo Lea. Obavila sam svakidašnju rutinu i pocela namještat pundžu kad sam čula kako su se vrata sobe otvorila. Nasmiješila sam se jer je to 100% Leo. Nabacila sam veseli osmijeh i otvorila vrata pozdravljajući  veselim piskutavim glasom "Dobar dan" kad nisam ugledala Lea nego nekog drugog dečka. Vrisnula sam od straha kada se okrenuo ka meni i nasmijao pokazavsi svoje bijele očnjake.

Ja:"Ti... ti nisi Leo?!"
Xx:"Ocigledno likušo! Leo nije u svojoj sobi, al zato je njegova mala..."- krenuo se polako približavat ka meni a ja sam nabrzaka zgrabila noćnu lampu sa ormarića
Ja:"Odbij krvopijo!"- uperila sam lampu ka njemu s namjerom da ga udarim
Xx:"Hahahaha nemaš šanse da..."- zatvorio je oči u uživao u "pobjednickom smijehu" ja sam ga lupila po glavi koliko sam mogla. Uzela sam vrpcu i svezala mu ruke i noge i naslonila ga uz zid dok je još u nesvjestici. Uzela sam neku majicu i počela brisat onu malu lokvicu krvi što me je odavala. Još uvijek sam imala lampu u svojoj lijevoj ruci u slučaju da se krvopija probudi.

Ja:"Kako divan način da te dočekaju čim se probudiš!"- samo što sam to izgovorila vrata su se otvorila i na njima Leo
Leo:"Sta... ko... šta je ovo bilo Ilma?!"
Ja:"Nisam prva započela!"
Leo:"Šta nisi... hej, zašto je Andy ovdje i zašto... krvari?!"- pronašao je onog praznoglavca iza vrata a mislila sam da nikad neće😕. Pogledao me je jer sam u ruci drzala slomljenu lampu.
Ja:"Ovo sto gledaš je bila samo samoodbrana!"- podigla sam lampu u zrak
Leo:"Uff mora u ambulantu da mu zašivaju ovo! Ilma hajde pomozi da ga izvucemo van dok je još u nesvjestici, mozda se kad se probudi neće sjećat nicega kako si ga sredila!"- bacila sam lampu na krevet i uhvatili za Andya nosit kroz hodnik pa niz stepenice. Bilo mi bi draže da sam ga odmah prebila na mrtvo ime pa neka ga par dana u zavojima!

Bio je budan to sam znala jer sam osjrtila trzaje u nogama. Za osvetu jer ne želim ovo da radim pustila sam mu noge nasred stepenica.

Leo:"Još malo pa smo dosli, nemoj odustajat... vjeruj mi i ja sam umoran!"
Ja:"Ovaj se probudio, džabe se mučimo!"
Leo:"Ma daj ne izmisljaj sad, nastavimo nosti!"
Ja:"Ja neću, vidjela sam ga mislim nisam ali sam osjetila trzaje noge Leoo!"
Leo:"Ok sam ću..."
Ja:"Ok ok pomoću ti... al zbog tebe, ne zbog ovog napuhanka..."- isplazio mi je jezik a ja sam ga šutnula nogom
Leo:"Idemo požuri, zvonit će!"
Ja:"Idem idem!"- uhvatila sam ga za noge ponovo i počeli se spustat niz stepenice
Sišli smo u ubrzo na sprat, prizemlje ne znam ni sama više, i prenijeli ga u neku lijepo uređenu bolničku sobicu s bolničkim krevetom.
Leo:"Odoh po bolnicarku, nemoj da te tražim kasnije, ostani tu!"
Ja:"Jasno šefe!"- sjela sam na neku stolicu pored kreveta i samo što je Leo izašao iz prostorije počeo je da se prosiplje
Andy:"Haj podmetni jastuk, neudobno mi je!"
Ja:"Nema govora, zadovolji se tim!"
Andy:"A baš sam uboo u pravi trenutak..."
Ja:"Ma o čemu ti tupoglavi?!"
Andy:"Ma znaš ti o čemu, nego nam Leo pokvario sve..."
Ja:"Haj ti samo šuti i lezi.... biće bolje...."- u tom trenutku kada sam ustala s stolice u sobu su ušli Leo i sa njim  jedna mlada žena lijepog i glatkog tena i duge crne kose. I onaj je vamir što sam mogla zaključut po osmijehu.

U SJENI TAMEWhere stories live. Discover now