LOLA

50 4 2
                                    

Čim smo došli u hotel čvrsto smo odlučili da nema spavanja! Mada iskreno kažem i ne bih se usudila više ikad kročit u svoju sobu sama😨.

Ja:"Šta imaš na umu kad već nećeš spavat?!"
Danko:"Joj ne znam! Pravo mi je dosadno!"
Ja:"Hmmm... znaš šta? Hajde ti smisli nešto a ja odoh malo Lolu prošetat, ok?"
Danko:"Lola?? Ko je sad to?!"
Ja:"Moj pas!"
Danko:"Aha, izvini. Nisam znao da se tako zove."
Ja:"Imaš neku proglem s njenim imenom?!"
Danko:"Ne, ne! Samoo.. malo je čudno!"
Ja:"Ok. Idem. Neću više da slušam gluposti."

Otišla sam u sobu po Lolu. Čim sam ušla u sobu otišla sam do ormara samo da nabrzinu promjenim majicu. Okrenula sam se ka krevetu i slučajno vidjela mali papirić na kojem je pisalo crvenim slovima VRATI SE. Uzela sam ga u ruke i počela razmišljat:"Zašto?! Zar neko želi da me se riješi??" Odjednom se otvorio prozor i bijele zavijese su počele lepršar po zraku.
"Lo... Lola dođi meni!"- Lola je bila uplašena. Nešto je zasigurno bilo samnom u sobi. " Lola, dušo ne dam te nikom!- zagrlila sam Lolu i prozor se odjednom sam zatvorio. Brzo sam uzela povodac i izašla iz sobe.
Na samom izlazu Danko me je dočekao.

Danko:"Zadržala si se?!"
Ja:"Nisam mogla da nađem povodac, zbog toga'"
Danko:"Aha. Haj, brzo se vrati smislio sam čime ćemo ubiti dosadu."
Ja:"Ok, eto me do 11:00!"

Izašla sam iz hotela i otišla u obližnji park. Nisam se htijela zadržavat po dogovoru. Sjela sam na klupu i Lola se povila tik uz moje noge. "Sorry Lola što ti stvaram nevolje. Stvarno... izvini! Ne znam kako da se iskupim..." Lola mi je prvi uputila neki bezveze bogled, kao:"Kako god!",  zatim je poskočila veselo mašući repom i iz grma donijela malu crvenu lopticu.
"Hoćeš da se igraš?! Hvataj!" Bacala sam joj lopticu jedno 10- ak minuta i kad sam primjetila da je i ona na izmaku snage lopticu sam sakrila ponovo u grm i pošla prema hotelu. Mora da sam skrenula sa uma al pičela sam na neki način pricat sama sa sobom😲😦 " Nije nimalo dobro ovo u šta sam se uvukla. Ma koga i  briga za mene, sama sam u ovome i ako će iko biti oštećen to ću biti ja! A jojj.... ne! Danko! Kako sam na njega zaboravila?! Moram ga nekako odvojit od svega, ne želim da neko strada umjesto mene!
Odjednom me je prekinuo Lolin lavež. Izgleda da je i ona svatila da nisam baš svoja. Oh Danko Danko!! Da barem možeš sad da nestaneš barem dok se sve ne riješi. Najviše se da bojim zbog tebe! Tako si zgodan, lijep ali... previše si glup i ..... ne znam, još nešto mi smeta kod tebe... možda, to što si djetinjast. Uff baš sam prolupala! Lola, zar nisam? Čak si i ti to shvatila😳 Paa dobro! Kad sam već postala ludak, ako ćemo gledat sa vedrije strane, barem sam rijedak primjer. Kažu, luđak ne postaješ luđak se rodiš!
Do hotela nam nije ostalo još puno i kad smo prolazili pored neke maračne ulice Lola je počela režat. "Lola, šta je?"- iskreno i ja sam se uplašila. Od sada mogu očekivat sve i svakoga.

U SJENI TAMEWhere stories live. Discover now