MARKO

41 4 2
                                    

Sve je bili tako.... jednom riječi grozno! U zraku se mogao osjetit miris cigareta kao i drugih opojnih sredstava koja su se konzumirala noćas. Sve je bilo puno. Svo vrijeme sam držala Fabijana za ruku i imala sam osjećaj kao da sam ja jedina ovdje normalna, Fabijana isključujem jer znam da je lud ko struja jer je sa Dankom. Možda... možda me taj osjećaj nije varao?!

Osjetila sam mnogo pogleda na sebi kao i došaptavanja ali ne samo sa muške strane nego i ženske. Za sve je kriva ova haljina kao i moj mali bolesni mozak koji je povjerovao Fabijnu! Fabijan se probijao kroz gomilu pijanica... ljigavci! Svaki je imao nešto dodat! Na svaki novi komentar sve više i više sam stiskala Fabijanovu ruku. Fabijan se najednom zaustavio i malo se protegao kao da nešto traži. Zaustavio je nekog lika koji me istog trena odmjerio i nekako jezivo mi se nasmješio. Samo sam preokrenula očima.

Xx:"Pa šta ima bruda?!"
Fabijan:"Hej Nick! Šta se radi?"
Xx:"Subota, šta ću. Provod..."
Fabijan:"Ma ja! Nego gdje je Marko... ne vidim ga!"
Xx:"Eno ga u blizini šanka, desno!"
Fabijan:"Ok hvala!"- u prolazu mi je namignuo a ja sam mu samo prolazeći pored njega dobacila:"Odjebi!" A on je bezsramno odgovorio:"Prvi dio riječi ne razumijem baš a ovaj drugi... znaj da sam uvježban!"

Prostak! Uff... tako je, ma neću uopšte da se spuštam na njegovu razinu!
Polako, guzva se rasčišćavala kako smo se približavali šanku. Vidjela sam nekolika momka kao i dvije cure pored šanka. Približavali im smo se.
Fabijan se pozdravio sa svima i gurkao mene da i ja priđem da se pozdravim kako ne bih ispala ne kulturna.

Ja:"Ilma!"- pružila sam ruku jednom plavookom. Jaoo što ima jak stisak!😢😢
Xx:"Stefan! Drago mi je!"
Ja:"Ilma!"- drug pored njega je imao kestenjastu razbarušenu kosu
Xx:"Luka!"
Ja:"Ilma!"- treći je malkice ličio na japanca ili kineza a ja ih mrzim😬
Xx:"Caleb!"- i poslednji, ujedno i najljepši, Marko
Ja:"Ilma, drago mi je!"- pružila sam mu ruku da se pozdravimo a on ju je poljubio😍😶
Xx:"Marko, i meni je također drago! Nadam se da će ti biti lijepo ovdje!"
Ja:"Sigurno!"- lažno sam se nasmješila a ustvari kako će  mi zaboga biti lijepo u ovoj rupi??!
Marko:"Fabijane, jel cura?!"
Fabijan:"Ona mi je f..."- stavilas am mu ruku na usta da ne izusti nešto pogrešno a bila sam uvjerena da hoće
Ja:"Djevojka!"- rekla sam na neki način "ponosno" jer tako treba. Zatim sam prisla bilže Fabijanu te mu šapnula na uho:"Zaboravio si na naš dogovor!"- i poljubila ga u obraz.

Ostatak večeri je prošao vrlo mirno i ako mogu da dodam dosadno. Sjedila sam za šankom i naručivala sebi pića dok je Fabijan malo podalje razgovarao sa Markom. Mogla sam upratit da me je Marko pokoji put pogledao ispod oka, onako brzinski. Prvo sam bila u nekoj tkz. panici a onda sam se opustila jer je mogao gledat također i u konobaricu, da bila je djevojka!

Nakon 5-6 čaša soka, bila sam puna!😵
Ustala sam sa stolice i krenula prema toaletu nadajući se da će tamo barem biti prozor da udahnem malo svježeg zraka. Ušla sam u toalet i odmah osjetila olakšanje. Umila sam se i usput skinula šminku micelarnom vodom ionako ubrzo idemo kući. Čula sam kako je još neko ušao u toalet. Vjerovatno još jedna djevojka jer je ovo dio samo za žene. Kada sam se okrenula, naslonjen na vrata stajao je Marko i zavodnički se smješio.

Jao meni!!

Znam znam nemam me dugo
Razlog sam već navela u prethodnom dijelu a i sami znate i kod vas je isto
Potrudit ću se sad objavim što više djelova za vikend

❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💙❤💙❤💙❤💙❤💙❤💙❤💙❤💙❤💙❤💙❤😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚

U SJENI TAMEWhere stories live. Discover now