40. Konec dobrý, všechno dobré

997 41 11
                                    

(3. perspektiva)

o 6 měsíců později...

„Z cesty! Uhněte, spěchá to! Naléhavá situace! Z cesty!" ječela Inna a drala se skrze přicházející dav dopředu k provizorní slavobráně. Když konečně narazila na potřebné osoby, zhluboka si oddychla. Plíce měla v jednom ohni, proto neváhala ani na vteřinu, když jí Marika podala odněkud sklenici vody. „Co se stalo?" zeptala se Amanda a přisunula k ní židli. Inna na ni ihned sebou žuchla. „Holky, máme problém!"
„Neříkej mi, že na poslední chvíli chce vycouvat... " obořila se Lucya. „Z celé téhle šarády se nejvíce těším právě na hostinu, zejména na alkoholový bar."
„Počítej, že se o něj budeš muset poprat s Tonym." ušklíbla se Wanda. Má na sobě vínové koktejlky, s krajkou na rameni a ve vlasech vpletené kvítky růží. Ostatní děvčata to měla stejně tak, páč i ony dělaly družičky. Inna zavrtěla hlavou: „Nene, má jen trému. Ale vypadá, že to s ní každou chvíli sekne."
„Panebože, čekala jsem něco strašnějšího, ale tohle!?" odfrkla Lucya a cvakla si z placatky, na kterou měla stylové (krajkové), stehenní pouzdro. Natasha, která získala post hlavní družičky, luskla prsty: „Wando, podej mi tu láhev Maričina tekutého zázraku u tvojí židle."
„Ty myslíš Vodu Osvěcenou Duší Krista Amen?" a zvedla vodku.
„Jo, přesně, dej ji sem." Zvolila na komunikátoru rychlé vytáčení. „Vasiliso, kde jste?"
„U ní. Dali jsme jí papírový sáček, ať do něj dýchá, ale moc to nezabírá. Je bledší než její šaty."
„Vydržte, Poslední záchrana je na cestě." a zavěsila. „Jdeme děvčata. Srovnáme nevěstu do latě. Já jí dám trému."

Konečně doběhli k šatně nevěsty. Zaklepaly a když se ujistili, že na chodbě je čistý vzduch, vešly dovnitř. Samozřejmě hned za sebou zamkly. Vasilisa klečela u nevěsty a radila jí, jak správně dýchat do papírového sáčku.
„Hergot holka, kdyby to takhle se mnou cloumalo pokaždé, když jsem šla do chomoutu, tak bych se nevdala vůbec." osočila se na nevěstu Alexandra a promnula si unavené oči. Děvčata se na ni do jedné otočila. Alexe vyletělo jedno obočí vzhůru. „Co jsem řekla?"
„Většinou to byla mise Alex, city museli jít stranou. Tady bohužel o misi nejde! Na to nezapomínej." napomenula ji Lena, která právě vyšla z koupelny. Chňapla po vodce, jenž doposud svírala Nat v dlani a podala ji Pepper. Ta ji ihned odšpuntovala a už do sebe lila. „Wou, wou holka, zpomal! Chceme ti dát trochu na kuráž, ne aby družičky podpírali u oltáře nevěstu, která je total na plech." vyhrkla Lena a vyškubla ji láhev z ruku. Předala ji Marice, která nad zbývajícím obsahem pouze kroutila hlavou. „To abych potom šla pálit další várku." zabrblala si pro sebe a odešla na chodbu.
„Promiňte mi tohle divadlo." popotáhla Pepper a přijala nabízený kapesník. „Nějak to na mě celé dopadlo." Lena před ní poklekla a zadívala se jí zpříma do očí. Byly trochu zarudlé a od slz. Jemně je růžkem kapesníku setřela. „Nic se neděje, Pep. Je to normální předobřadní tréma. Zhluboka dýchej, zkus na to nemyslet a pak už všechno půjde jako po másle."
Někdo zaklepal na dveře.
„Starku, jestli jsi to znovu ty, přísahám, že to, s čím na tebe tentokrát půjdu už nebude rozprašovač na kytky! Vidět nevěstu před obřadem nosí smůlu!" zařvala Lena ke dveřím, v pohotovosti připravená křídla k zakrytí výhledu na chudáčka Pepper. Zpoza dveří se však neozval Tony, nýbrž jeho kámoš Rhodey. „Opovaž se něco na můj nový oblek hodit!" zahudroval. „Tony tady není, o to jsem se postaral. Jen mám vzkázat, že za 2 minuty to začne." Nato se ozvaly vzdalujicí kroky. Nevěstě se stáhlo hrdlo a na sucho polkla. Lena popadla nejbližší sklenici s vodou a donutila ji vypít do dna. „Tak, je to tu." nasála zhluboka vzduch do plic a pomohla Pepper vstát ze země. Holkám pokynula, ať upraví zadek nádherných šatů, které mimochodem Pepper moc slušely a sama jí upravila jemný závoj připevněný k drdolu. Podívala se na ni a věnovala ji úsměv plný povzbuzení. Pepper jí úsměv vrátila.

Dragon- One of Avengers (UPRAVUJEME)Kde žijí příběhy. Začni objevovat