36. Kdo jinému jámu kopá...

902 38 4
                                    

(Mé božské já 🤗)

Filadelfie by se dala přirovnat k městu apokalypsy. Nikde nezůstal kámen na kameni, Humani si nebrali servítky a ničili vše, co jim stálo v cestě.
Avengerům začali docházet síly, nejméně tři už odpadli. Kapitán Amerika zatnul zuby a vší silou udeřil pěstí do Adharovi čelisti. Ozvalo se ošklivé zapraskání, následovaný křikem vlastníka.
„Bude trvat týdny, než se mi to zahojí. Ale odměna stojí za to." sykl Adhara a otřel si zkrvavený ret.
„Zemi nikdy nezískáš, ne dokud mi srdce bije!" poznamenal Steve, nato se Adharovi objevil ve tváři úsměv šílence: „Ale to se dá snadno napravit."

Lena se neostýchala Humana doslova přetrhnout vejpůl. Ztratili další tři lidi, vysílení padli do bezvědomí a zůstali prostě ležet. Teď si nemůže dovolit odpočinek, sázky jsou vysoké a kostky byly vrženy.
Human, velice podobný raptorovi vyskočil na Lenina záda a chystal se jí roztrhnout levé křídlo. Čapla ho za ocas, prudce škubla, ještěr se svezl pod její nohy, vší zbytkovou silou mu dupla na krk, drápy semkla v pěst a trhla. Human ani nestihl nabrat čerstvý vzduch do plic, když mu vyrvala páteř.
„Zmetku odpornej." odplivla si na mrtvolu a pokračovala dál. „Baljo, odpálíš teda nějakou tu budovu?"
„Půl tuny C4 na dvou základech menších budov. Bude to stačit, udělá to tu slušný kráter."
„Na tom už nesejde. Tady to je oficiálně město duchů. Jediní šílenci, co tu straší, jsme my."
„Musíme se evakuovat. Nejlépe o tři bloky dál." poznamenala Balja.
„Provedem. Slyšeli jste lidi!? Evakuace, třetí bloky! IHNED!!! Bude tu trochu randál. A samozřejmě budou lítat železobetonové meteority."
„Nemůžeme, máme tu lidi sakra!" zařval Tony a v pozadí zařvala nějaká bestie. „Nic neodpaluj!"
„Dynamite, rozumělas!? Ještě ne!!!"

Sjofn se nebála hrát špinavou hru, bez výčitek poslala na Wandu kus železobetonu. Ta jentaktak ho překřížením rukou roztrhala na milion kousíčků.
Vzteklá, to je to slovo, které ji vystihuje. Visiona ošklivě poslali k zemi, to jí rozčílilo a jakoby se její doposud slabé schopnosti rozrostly. Nyní může pouhou myšlenkou roztrhat cokoliv. U Sjofn je to však těžké. Její dovednosti převyšují ty Wandiny, která se sotva naučila pořádně hýbat věcmi.
„Jsi slaboch." prskla s nechutí. „Neumíš ani pořádně ovládnout něčí mysl nebo uzvednout předmět."
„Jakobys ty byla profesionál."
„Učila jsem se od mistrů, od svých pěti let."
Kolem děvčat se zvedl vítr a po boku Wandy se objevil Pietro. „Všechno v poho ségra?"
„Naprosto." usmála se. Sjofn si při pohledu na sourozence neodpustila úšklebek: „To máš svého bratříčka za zadkem furt? Být můj, je dávno po něm."
„Být tvůj, zřekl bych se tě." vyplázl na ni jazyk. Sjofn jeho gesto rozžhavilo do běla. „Važ svá slova pečlivě, midgarďane. Aby nebyla tvá poslední."

Iron Man mapoval město zeshora. To nemůžou zvládnout. Rozhodně ne v takhle mizerném počtu. „Friday?"
„Ano, pane Starku?"
„Aktivuj protokol House party, verzi 2.0."
„Jste si jistý, pane? Některé modely jsou zatím pouze prototypy."
„Friday, používáš nekorektní výrazy, budu ti muset rozšířit slovník. Nejsou to prototypy, každý je svým způsobem originál. Spusť to. Souřadnice na moji pozici."
„Protokol spuštěn."
„Výborně. Vydržte to lidičky, pomoc je na cestě."

Leně došly nápady, jak udržet obrannou linii proti příchozí vlně Humanů. Tak si řekla kašlu na to a začala odnašet Avengery v bezvědomí na okraje města, k Sharon nebo agentům Morseové a Hunterovi, než stačí nedočkavá Balja zmáčknout to červené tlačítko.
Zrovna, když se chystala odnést Clinta s poraněnou rukou, kolem proletěl Iron Man. Tak moment! To nemůže být on, má určitě jiný typ, tenhle taky znám, ale je... starší. A v tom přiletěl další a další, slétávali se ze všech stran, jak holuby na zrní. Zaujali konečnou pozici v podobě vzdušného kruhu nad její hlavou. „Ty syčáku," špitla si. „že jsi je neposlal dřív."
„Mi to dřív nesvitlo no. Promiň." ozval se jí Stark v komunikátoru a jeden z obleků mykl rameny. Neodpustila si uchechtnutí. Vzpomněla si, co jí říkala tehdy Natasha, když byla uvězněná v Hulkově cele: „Pitomec, co má rozum desetiletého dítěte." Génius. Jako někdy pitomec opravdu je, akorát na granát, zato se nebojí dát za zbytek týmu ruku do ohně.
„Odnesla jsem Visiona a Samuela, ale stále jsou tu další v bezvědomí. Slyšela jsem, že Deltu nám zbili do krve. Ať je ti tví najdou a odnesou na západ. Pokud to nestihneme včas, Balja udělá kráter a my skončíme pod asfaltem. Ne dík, na fosílii ještě nemám správný věk."
„Ale velikostí máš k dinosaurům blízko. Splynula bys s okolím."
„Au, to bolelo." chytla se za srdce. „Radši už leť."
Všechna brnění společně zasalutovala, jedno od Leny převzalo Hawkeye a zmizela ve vzdušném prostoru. Lena zůstala opět na Humany sama. Jak je na tom asi Steve? Dlouho se neozval... snad je v pořádku.

Dragon- One of Avengers (UPRAVUJEME)Kde žijí příběhy. Začni objevovat