17. Mučení je učení

2.8K 185 7
                                    

(Wanda)

Vypadá úplně jinak, než jsem si ho představovala. Teď sedí v cele pro Hulka, kouká doblba a jen si hraje s prsty. Pietro ho nazval vyšinutým cvokem hned potom, co nám Natasha převyprávěla příběh o New Yorku: armáda mimozemšťanů, Starkovo skoro úmrtí a také napadení helicarrieru. A nezapomněla ani na Clinta. Chudáčka ho zotročili už podruhé.
Taky dorazil Thor. A že si dal načas! Navíc nás málem svojí silou sundal z oblohy! Když zjistil Lokiho útěk z asgardského vězení, prý neváhal a okamžitě se vydal na Midgard. Pardon, na Zemi.

„Věnujte mi pozornost..." tleskl Fury do vzduchu. Naše Společenství kulatého stolu okamžitě zareagovalo a svůj zrak přenesl na něho. „Kdo z vás má nervy na to ho vyslíchat?"
„Po mě to nechtějte, protože by ho ani to sklo přede mnou nezachránilo." prohlásila Natasha a obrátila oči v sloup.
„Promluvím s ním já, koneckonců jsem jeho, sice nevlastní, ale pořád bratr." nabídl se Thor. Lena, houpajíc se na svém gumovém míči začala vyvracet veškerá fakta: „Prosimtě, vždyť neposlouchá ani svého adoptivního otce, natož tebe."
„Pozor na jazyk, dcero Jörmundganda, nevíš, jak to mezi námi Asgarďany chodí!" vyprsknul na ní. Lena se přestala na míči houpat: „Co s tím sakra všichni máte? Nejdřív tvůj šílený bratr a teď i ty Brute?" Thor koukal jako když mu ulítly včely.
„Mé jméno jest Thor, ne... kdože je ten Brutus? Nějaký známý bojovník?"
„Ach jo, radši neřeš." mávla rukou. „Zpět k tématu prosím..." zavelel Fury a hned napojil rozhovor: „Někdo jiný?"
„Mohl bych já," ozval se Stark. „můžu ho naštvat a pak by to prozradil v záchvatu vzteku. "
„A nebo já." řekl Pietro. Bych ho chtěla vidět, jako vyzvídače. Vždyť nedokázal vyzvědět ani mě, co chci letos k Vánocům (Popravdě zatím nic, ale ráda ho škádlím).
„Hele a proč ne já?" zeptám se nakonec. „Mohla bych mu přečíst myšlenky."
„Je to bůh, kouzelnice. Má pevnou nejen vůli, ale i mysl a sám o sobě je podobný mág jako ty." řekl Thor. Při slově ‚kouzelnice' mi hněvem zrudla ruka a zahalila se v mlze: „Thore, kolikrát ti mám opakovat, abys mi neříkal kouzelnice!? Naposled: JÁ- JSEM- JEN- ZMUTOVANÁ!!!"

(Lena)

Bylo to k popukání. Zkoušela jsem si tipovat, čím by se dala Wanda vyprovokovat. A už vím, čím.
Najednou jsem se hrozně rozkašlala. Blbý slunečnicový semínka!!! ,prokleju je v duchu a zároveň se snažím neztratit balanc z míče. V tom mi přistane na zádech něčí ruka a začne mě silně plácat do zad. Ruka patřila Stevovi. Teď si říkám, jestli si vzpomíná, co se stalo před dvěma lety. Tady v zasedačce.
Jednoočko si mého kašlání nevšímal: „Nabízí se někdo jiný?" Nikdo nic neříkal. „Dobrá tedy. Půjde ho vyslíchat...-"

V tom mi do vzduchu vyletěla ruka. Nevím, jestli to byl instinkt či reflex, ale něco mi říkalo, že bych mohla zkusit štěstí. Nickovi vyletělo jedno obočí vzhůru: „Teskiovska, vy? Máte v tom vůbec nějakou praxi?"
„Nemám, ale to Tasha taky ne a podívejte se." přičemž ukážu na svou družku Nat. (Ano, oficiálně jsem se nazvala Černou Vdovou.) Chudák se rozhlížela, kde co lítá a neměla vůbec páru, o čem se tu mluvilo. Fury chvilku zapřemýšlel. Nakonec: „Dobrá, zkuste to. Ale očekávám, že z něho něco vypáčíte!"
„Spolehněte se." odstrčím zadkem míč, který málem sejmul nějakého agenta na chodbě, zasalutuju a kráčím si to pryč. Počkat!
„Jo šéfe?" vykouknu zpoza futra. Nick se zamračil víc, než obvykle. „Co zas?"
„Žádám o povolení vzít si sebou jednu pomůcku." Při slově ‚pomůcka‘ se trochu zakabonil: „Co je to za pomůcku? Nějaký druh mučícího nástroje?" Sice nevím jak vy, ale pro mě to mučící nástroj je. Ne každý má rád... no uvidíte sami.
„Pfff, né“ mávnu ledabyle rukou. „je to zcela neškodné. Mučící nástroje mám až v záloze.“
„Uděluje se.“
„Díky." řekla jsem a zmizela za futrem.

Dragon- One of Avengers (UPRAVUJEME)Kde žijí příběhy. Začni objevovat