✾ Delimisin?

4.5K 227 7
                                    

Cihad ayağa kalkarak Lübeck'e gitmek istediğini söyleyince, Erkan neler olduğunu bir an anlayamadı "Tamam olur kardeşim. Bende gelim mi?" diye sordu ve "Tamam gel" dedikten sonra yola çıktılar..

Camiden ayrılıp arabaya bindiler, bir saatlık yolculuğa çıktılar. Erkan merak içerisindeydi ama yinede sormadı, olayları zaten biraz sonra görecem diye düşünüyordu..

O ara Ravza işten çıkıp otobüse binmiş oldu.. Kulaklığı taktı ve çantasından mektubu çıkardıktan sonra bir kaç defa okuyup durdu.. Kimin yazdığını bilmese bile o mektup onu çok mutlu etti.. Yirmi dakika geçti, ve mesaj geldi "Selam Ravza, evdemisin?" Ravza ekrana baktı ve Serhat yazdığını görünce "Hayır değilim. Hayırdır inşaAllah?" diye cevap verdi. Bekledi.. Bekledi ama Serhat'dan cevap gelmedi. İçine bir an korku sardı, hemen kulaklıkları çıkardıktan sonra ona ulaşmaya çalıştı.. Malesef açmıyor.. Daha çok korkmaya başladı.. Son durak geldi, Ravza otobüsten indi ve eve doğru yürüdü.. Vardığında kapıyı açtı "Selamunaleykum" dedikten sonra küçük kardeşi karşısına çıktı. "Abla, annem babam on dakika önce evden çıktı" duyar duymaz ayakkabılarını çıkarmadan dışarıya çıktı. Telefonunu eline alıp babasına ulaşmaya çalıştı "Alo Baba nerdesin, evde kimse yok. Hani istemeye gelceklerdi?" Babasi kötü haberi iletti. Serhatin Babaannesi vefat etmiş.. Ravza sabah onun telefon konuşmasını dinlemişti, biliyordu kötü birşey olduğunu. Ama babaannesi vefat ettiğini duyunca çok üzüldü.. "Nerdesiniz Baba?"

O arada Cihad ve arkadaşı Erkan Lübeck'e varmış oldular.. Aklına ilk gelen şey Fatih cami idi. Park yeri bulup cami'ye doğru yürüdüklerinde, Erkan "Daha demin cami'den gelmedikmi kardeşim?" Bir kaç adım attıktan sonra "Durum çok karışık, sana sonra anlatırım inşaAllah" dedi ve camiye girdiler.. İçeri kalabalıktı, hoca duâlar okuyordu, kadınlar koşturuyordu ve çocuklar ise ortalıkta dolanıyordu.. Cihad Samed amcayı arıyordu, içerde olmasını umuyordu.. Bir kaç kere bakındıktan sonra kapıdan Samed amca girdi "Selamunaleykum, Erkan ve Cihad" dedi ve Amcaların yanına gitti.. Şaşkın bakışlarıyla Erkana baktı "Sen tanıyormusun Samed amcayı?"

"Evet o benim Enistem olur"

Bir bu eksikti [...]

Ravza daha yolda idi, otobüse binip camiye doğru giderken yollar kapandığını gördü.. Araba kazası olmuş öndeki sokakta. Otobüs devam sürmeyeceğini söylediğinde babasına telefon açtı "Alo baba, yolda kaldım beni gelip alabilirmisin?" Samed amca Erkan'a doğru yürüdü ve Ravzayı araba ile almasını istedi. Ama arabası yok, arkadaşı ile geldiğini söylediğinde Cihadı gönderdi.. Beş dakika sonra bir durakta Ravzanın durduğunu görünce yanına sürdü. Ravza arabanın içine baktı ve Cihad olduğunu fark etti.. Yan penceresini açarak "Baban beni gönderdi" .. Arka kapıyı açtı ve oraya oturdu.. Utançlıktan.. Araba harekete geçti ve arkadan ince ve sessisze "Allah razı olsun" geldi kulağına. Arka cama baktığında Ravza yere bakıyordu.. Subhanallah, iffetini nasıl koruyor..

Vardıktan sonra Ravza acele içerisinde camiye girmek istedi. Biri arkadan dur diye bağırdığında Ravza sıçradı. Arkasını döndü ve Cihad "Gitme.. Ne olursun gitme.. Herşey için özür dilerim.. Başkasının olma.. Helalim ol diyecektim sadece ey yâr"

Ravza cevap vermeden içeriye girdi ..

Cihad kafasına dokunarak merdivene oturdu. Cebinde sıgarası vardı, şeytan diyordu ki yak gitsin.. Tam eline almak istediğinde Erkan kapıdan çıktı.. Üzgün bakışlarıyla yanına oturdu "Senin söylediklerini duydum.. Çokmu seviyorsun?" diye söyleyerek sıgarayı elinden aldi.. Erkana bakti bir kaç saniye, ardından yere bakıp daldı..

"Bugün Serhat gil onu istemeye gidecekti ama işte, olmadı" Cihad sinirlenerek ayağa kalktı "İstemeye mi, ne istemesi yaa..."

Ravza lavaboya girdiğinde mektubu eline aldı.. Özür dilerim dedi.. Helalim olurmusun dedi.. Bu.. Bunu Cihad yazdı.. Birden dışardan yükselen sesler duydu.. Pencereye yaklaştı, açıp aşaya baktığında Erkan ve Cihadın orda olduğunu gördü..

"Çok seviyorum ya.. Hayır istemeye gitmesinler.. Ölürüm yoksa.. Samed amca bana böyle bişey yapamaz.. Gidip onunla konuşmam lazım..!"

"Delimisin Cihad, camide neler olduğunu görmüyormusun kendine gel"

[...]

_______________________________

Ortalık baya karıştı. Serhatın babaannesi vefat etti ve herkes o gün camii de toplandı. Cihad ve Ravza tekrar bir araya geldi.. Devamı nasıl olur sizce? Yorumlarınızı bekliyorum ..

☆ Hikayeyi devam okumak istiyorsanız, voting etmeye unutmayalım inşaAllah..

Helalim olWhere stories live. Discover now