✿ Aklım nerde?

10.7K 431 12
                                    

İşi bitti ve tekrar Hamburg'a döndü. Cihad'ın patronu ona 1 hafta tatil verdi çünkü Amerikadan haber gelmesi uzun sürermiş.. Tatilin birinci gününde kafa dağıtmak için arabasını temizleme ve yıkamaya gitti, ve orada zaten büyük ihtimalde bir kaç arkadaşını da görür.. Oto yıkama yerine vardığında ortalıkta hiç bir arkadaşı yoktu, ama yinede orada kaldı.. Müziği açarak temizleğe başladı ve bir an da durdu "Ben böyle devam edemeyecem, aklım nerde?" diyerek işini çabuk bitirdi ve ortalığı toparladı.. Tam arabasını çalıştırıp yola çıkmak istediğinde telefonu çalı "Alo Anne efendim?" - "Nerdesin oğlum, eve bir kaç şey lazım" öyle konuşmaları devam etti ve telefonu kapattı.. Hemen yola çıktı eve alış veriş etmek için.. "Ben Lübeck de mi alsam eşyaları?" diye düşünerek hemen göz kırpmadan Lübeck'e doğru gitti.. "Orda inşaAllah kızı görürüm, ama beni görmesin saklanırım" diye bir çok düşünceleri vardı..

Oraya vardığında, yine "Citti Park" alışverişe gitti.. Telefonun içine annesinin istediklerini liste olarak yapmıştı, yürürken durmadan telefonuna bakıp durması gerekti.. Listesinden bir kaçını bulabildi fakat iki şey bulamadı.. Yürüdü aradı durdu fakat sonuç bulamadı.. "Birine sormam lazım ama hiç bir işçi göremiyom" diyerek aramaya devam etti.. Herhangi bir müşteriye sormaya karar verdi ve birini bulunca ona doğru yürüdü..

Almanca "Kusura bakmayın birşey sorabilirmiyim?" diye bir amcaya sordu.. Bir baktı ki amcanın yüzünde bir tebessüm ve uzun bir sakalı vardı "Buyur oğlum?" diye türkçe olarak cevap verdi.. "Sanırım benim türk olduğumu anladı" diye düşünerek "Amca sen bana yardımcı olabilirmisin, bu listemde bunların ikisini bulamadım ve ben buralardan değilim" Cihad'ı tam o bölgeye götürmek istediğinde "Baba?" diye ince bir ses geldi kulağına.. Hemen arkasını döndü ve bir baktı ki, o kiz... "Efendim kızım, dur bir dakika. Bu delikanlıya yardım ediyorum hemen" dediğinde Cihad gözlerine inanamadı.. "Bu..bu babasi mi yoksa?" Kalbi küt küt atiyordu, yüzünde bir tebessüm oluştu..

"Gel oğlum, aradığın şu arkalarda." dediğinde hemen oraya doğru yürüdüler.. Aradığını bulduğunda "Allah razı olsun amcam, sen olmasan saatlerce aramış olurdum." - "Amin ecmain oğlum." diyince yolları ayırmak üzereydi "Amca bir dakika." diyerek ona doğru yürüdü. "Burada camii var mı, Namaz vakti geldi de." Ve kızın babası "Olmazmı oğlum, gel beraber gidelim bende oraya gidecektim."

_______________________________

Babasıyla karşılaşması Allahın işi olabilir mi? Kız Cihad'ın hakkında ne düşünüyor acaba?

☆ Hikayeyi devam okumak istiyorsanız, voting etmeye unutmayalım inşaAllah

Helalim olWhere stories live. Discover now