❃ Mesaj geldi

4.7K 223 11
                                    

Ravzanın yüzü kırmızı oldu.. Sevinçten utandı "Ayy çok güzel bir mektup. Kim hangi ara çantama koydu ki?" diye düşünerek otobüse doğru yürüdü. Üzerinde ne isim ne de ip ucu yazan bir şey vardı..

"Serhat mı.. Hmm olamaz.. Ya olabilirse? Çoktandır ortalıkta yok zaten.."

İşe vardıktan sonra soyunma odasına girdi. Yanındaki iş arkadaşı ise "Hayırdır Ravza. Neden bukadar neşelisin?" sorduğunda, yüzünde ki tebessüm ile "Hiç" diye cevapladı.. Yine beyaz bir baş örtü, ve özel bir önlük.. Hadi Bismillahirrahmanirrahim, İş başına.. Bugün o mektup hiç aklından çıkmadı, kim yazmış olabilir düşüncesiyle ortalığı temizliyordu. Eczane ilacları geldi, onları alıp raflara düzellti.. Müşteri ile ilgilendi.. Yarım saat sonra ise Patronu yanına çağırdı, söyleyecekleri varmış.. "Buyur Efendim, beni çağırdınız" dedikten sonra Ravza kaliteli çalışmadığını ve son zamanlarda aklı başı başka yerde olduğunu söyledi.. Kendini kısa zamanda düzeltmez ise, sonuç iyi olamayacakmış... Patronu bunları diyince suratı asıldı "Okadar mı kötü olabilirim ya.. Ne duruma düştüm ya Allah.." Üzüntü içerisinde odadan ayrıldı ve çalışmaya devam etti..

O ara Cihad çoktan uyanıp kahvaltı yapmış oldu, evde kimse olmayınca sucuklu yumurta yaptı kendine. Yanına da güzel bir Çay.. Keyif içerisinde yemeği yerken bir mesaj geldi. "Selam Cihad kardeşim, bugün ne yapıyorsun? Beraber vakit geçirelim mi. Selametle Erkan."

Kimse hal hatır sormaz iken, hiç tanımadığın kişi ile daha samimi oluyorsun bazen..

Bir kaç mesaj attıktan sonra buluşmaya karar verdiler. Masayı toparladı, bulaşıkları yıkadı ve abdestini alıp dışarıya çıktı.. Arabasını çalıştırıp çarşıya doğru sürdü.. Ardından buluşma noktasına gitti.

"Selamunaleykum. Hayırdır bu halin ne böyle? Şapka mapka felan?" diye sorduğunda Erkan gülmeye başladı, gel işareti yaparak onu bir kuaför salonuna götürdü. Ordan Termin almış.. Kuaför Cihadı beklediği sırada Erkan "Sana yeni saç modeli yaptıralım. Ardından şu sakalını biraz kısaltalım, çeki düzen verelim" dedikten sonra, Cihad peki diyerek ayna karşısına oturdu. Erkek kuaför sormadan etmeden kesmeye başladı.. Onbeş dakika geçti, kuaför bitti işareti yaptı ve Cihad ayağa kalkarak aynada kendisine memnuniyetle baktı.. "Allah razı olsun kardeşim" diyerek Erkan'a sarıldı.. Hesabı ödedikten sonra bir mağazaya giderler. Amerikan tarz modelleri vardı ve en arka sıralarda şapkalar bulunuyordu.. Erkan tekrar gel işareti yaparak arka tarafa yürüdüler.. Birtanesini kaptı ve Cihadın kafasına oturttu.. "Sana çok iyi yakışıyor kardeşim. Hadi aldık bunu" Aslında hiç onun tarzı değil, ona daha klassik elbiseler yakışır, şapka felan hiç takmazdı.. Herneyse hesabı ödedikten sonra Cihad şaşkın bakışlarıyla "Bunu neden aldık şimdi?" sorduğunda, Erkan "Senin tarzını biraz değiştirmek istedim"

Peki dedikten sonra yollarına devam ettiler. Gömlek / T-shirt aldılar, birer pantolon ve yeni ayakkabı.. Bir kaç saat sonra Erkan onun lavaboya gitmesini istedi, aldığı ürünleri giysin diyerek.. Girdi ve on dakika sonra yeni kiyafetlerle geri çıktı.. Sanki yeni doğmuş gibi hissetti kendini. "Allah razı olsun kardeşim" diyerek, Erkan "Amin, bak sana nasıl yakışmış. Sana demiştim ben.." diye cevabını verdi..

Vakit çabuk geçti, saate bakmaya unuttular. Öğle vaktini kaçırmışlar ve ikindi girmek üzere idi. "Erkan hadi gel camiye, Namazımızı kılalım" derken Erkan bir kaç dakika yerinde durdu. Cihad şaşırdı ve ne oldu diye sorduğunda, utanarak "Ben Namaz kılamıyorumki" diye cevap verdi.. Cihadın yüzünde tebessüm oluştu, kolundan tuttu ve arabasına oturttu.. "Olsun gel.. Beraber kılalım, sana anlatırım nasıl kılacağını" Beş dakika geçti ve Camiiye ulaştılar. Cihadın abdesti daha durduğu için yinede içeriye girmedi, Erkanın yanında kaldı Abesti yalnız yapmasın diye.. İşte böyle birbirine yardım etmiş oldular. Diğeri dünyalık olsada yinede mutlu oldu.. Sevaba girdi, bu yeter.. Subhanallah..

Namazı kıldılar, salavat getirdiler ve duâ ettiler. Ayağa kalktıktan sonra, kulağı arka tarafa kaçtı "Beyler, burda Görkem Köroğlu'nun Annesi vefat etmiş. Onlar bugün Lübeck'e doğru gidip kız istemeye gideceklerdi.. Nasip buna denir. Allah rahmet eylesin."

Ve birden Cihad arkasını döndü, duyduklarına inanamadı..

_______________________________

Ravza ne durumda. İşten atılabilir mi? Ve Cihad haberi duyduktan sonra sizce nasıl olmuştur?

Yorumlarınızı bekliyorum ..

☆ Hikayeyi devam okumak istiyorsanız, voting etmeye unutmayalım inşaAllah..

Helalim olWhere stories live. Discover now