Ginny får rättvisa

78 4 16
                                    

Ginny satt vid Lunas säng in en timme innan Luna vaknade. Ginny hade suttit och hört hur Luna hade pratat i sömnen om henne. Det första Ginny gjorde när Luna vaknade var att kyssa henne. 

- Förlåt! Förlåt! Förlåt! Jag vill inte kyssa den där killen. sa Luna med gråten i halsen.

- Det är lugnt Luna efter att höra dig prata i en timme om hur mycket du gillar mig så tror jag dig. sa Ginny med ett leende 

- Vad menar du? frågade Luna 

- Du pratar i sömnen. svarade Ginny och sen kysste hon Luna igen. 

- Men vad hände egentligen? frågade Ginny

Luna berättade hela historien om hur killarna hade följt efter henne och sen slagit henne och kallat henne saker. Ginny knöt sin näven när hon hörde om slaget i ansiktet. Luna berättade även om att hon trodde att det var någon slags plan på att göra så dem gjorde slut. 

- DEM DÄR JÄVLARNA SKA BRINNA I HELVETET! Skrek Ginny och smällde näven i bordet som stod bredvid sängen. Ginny rustade ut och letade upp Slytherin killarna. Hon hittade dem och gick långsamt fram.

- Hej killar har ni sett Luna? sa Ginny så rart hon kunde

- Menar du hon blonda idioten som Jordan slog idag? frågade en av det mindre killarna 

- Ja precis! sa Ginny och märkte att dem kände inte igen henne. Vart är Jordan? 

- Han står där. sa den lilla killen och pekade på en stor kille som stod och skrattade med sina kompisar. Ginny gick fram och knackade på Jordans axel-

- Är du Jordan? frågade hon även om hon visste svaret

- Ehhhh.... Ja vad vill du? Sa Jordan och vände sig mot Ginny. Ginny slog till honom så hårt att han ramlade. 

- Vad fan gör du? sa någon av hans kompisar.

- Han misshandlade Luna! sa Ginny.

Jordan ställde sig upp och klippte till Ginny.

- Du menar den där slynnan som du är tillsammans med! sa Jordan med ilska i blicken. Vet du vad jag blir äcklad av tanken av att jag kysste henne för att bryta ert förhållande.

- DIN PLAN SÖG OCH DU ÄR KORKAD HOMOFOB SOM SKA BRINNA I HELVETET! skrek Ginny och kastade sig på Jordan. Hon fick ner honom på marken och började mata slag mot honom. Hon kände hur hon lyftes från Jordan. Det var en av hans kompisar som hade lyft henne från Jordan och hon visste att nu skulle hon få massa slag. Hon hade tänkt rätt Jordan ställde sig upp igen och slog allt han hade i Ginny mage. Hon hostade blod över Jordan men han slutade inte förens en lärare kom och stoppade allt. Ginny ramlade ihop på golvet och svimmande. 

(Vad som hände medans Ginny var medvetslös)

Läraren som hade kommit var professor Snigelhorn. Han hade stoppat allt och gett Jordan och hans gäng straffkommendering i fyra månader varje kväll och skickar Ginny till sjukhusflygen. 

Luna såg när Ginny kom in helt sönder slagen och hon fick berätta varför hon tror att Ginny hade blivit slagen. Både professor Snigelhorn och Madame Pomfrey hade blivit helt chokade när Luna berättade. Alla lärare fick redan på det här och alla tog upp det med sina klasser för att berätta vad som inte är okej. Luna satt vid Ginnys säng hela natten för att vänta på att Ginny skulle vakna. Luna kunde inte sluta tänka på vad Ginny offrade för henne. Luna satt där och såg hur nästan typ var ända elev kom och lämnade gåvor till Ginny. Det flesta för att dem tyckte att det som hade hänt var fel men många var där för att det tyckte om Ginny som person. Ron var där nästan hela kvällen men han gick runt tolv på natten. Luna hade somnat på en stol med huvudet lutat mot sängen runt klockan 3 och vaknade runt klockan 6 av att någon knackade på hennes axel.

- Hej finnis jag har vaknat!


Lite luddigt i slutet men jag ville inte skriva för mycket. Det ska vara som en liten sammanfatting. //Pussgurkan




Lunny!!! (År 5)Where stories live. Discover now