Besvikelsen i uppehållsrummet

89 4 31
                                    

Ginny gick in i uppehållsrummet och såg Ron och Hermione sitta i varsitt hörn och sura. Harry och Draco satt och försöker få dem att bli sams igen. Hermione vände sig om för att säga något till Harry men då såg hon Ginny och sprang fram. Hermione såg ut som om hon höll på att brista ut i gråt. 

- Vad händer här? Frågade Ginny. Hermione tog tag i Ginnys hand och drog upp henne till tjejernas sovsal för hon visste att killar inte kan komma upp där. Hermione vände sig om när dem har kommit upp och kollade Ginny rakt i ögonen.

- Ginny försök att inte bli uppröd nu även om det är svårt. sa Hermione med allvarlig ton

- Okej? Jag ska försöka. sa Ginny

- Okej det var så här att Ron sprang ju iväg. Jag vet inte varför men han kan väl inte hantera överraskningar men hur som helst. Jag sprang efter honom och frågade varför han sprang och han sa..... Hermione slutade att berätta.

- Vad sa han? Sa Ginny med en orolig ton 

- Han sa......Hermione blev tyst. 

- Han sa att han inte stod ut med att se sin lilla syster som någon slag slyna. Sa Hermione så snabbt att Ginny nästan inte hörde. 

- Han sa VAD? sa Ginny men Hermione svarade inte utan bara fortsatte 

- Och att han inte vill se dig kladda på Luna mer. sa Hermione nästan som om hon var helt tom på känslor.

- Menar han att han dissar Luna eller att jag har ett kärleks liv i övrigt. Sa Ginny i en irriterat

- Jag vet inte. Jag frågade kanske lite för hårt för han svarade bara att han inte vill värka som en idiot och.....Hermione stammade och man märkte att hon skulle börja gråta vilken sekund som helst...Jag sa att han blev en idiot av inte respektera ditt kärleks liv. Hermione bröt ihop.

- Tack Hermione. Nu ska den jäveln få. Sa Ginny och stampade ner för trapporna.

- Vad fan säger du om mig. skriker Ginny. Ron vände sig om och kollade förvånat.

- Ingenting! sa Ron. Jag vill bara slippa se dig kladda på massa människor.

- Jag får kladda på vem jag vill. Sa Ginny och fick tårar i ögonen. Hon föll ihop och började stor gråta. Harry och Draco sprang fram medan Ron stod som i chock av att hon började gråta.

- Vad är det? frågar Draco med lugn röst samtidigt som han strök Ginny över ryggen.

- Jag älskar verkligen Luna och det skulle ju vara hemligt tills vi sa det för jag visste inte hur ni skulle reagera. snyftade Ginny fram. Det är bara att jag klarar inte av att inte bli accepterad.

- Vi förstår dig. Sa Harry. Det är nya känslor ny tankar och man vill inte förstöra det man har för det känns ovärdeligt. 

Ginny tittade upp på Ron som gick fram och satte sig framför Ginny och kramade om henne. 

- Förlåt syrran det var inte meningen att du skulle tro att jag menar att jag inte vill att du ska vara kär i Luna. Det blev bara så konstigt....lite som en chock att se dig kyssa Luna. Förlåt för det jag sa det var fel. Jag vet inte vad jag gör, jag blir bara så arg när något händer som jag inte är beredd på. Jag är en STOR IDIOT. sa Ron och han menade verkligen.

- Du har rätt du är en stor idiot. sa Ginny och tittade upp. Alla började skratta och Hermione kom ner och Ron ställde sig upp och gick fram till Hermione med armarna utsträckta.

- Vill du krama din idiot till pojkvän. 

Hermione sprang fram och gav honom en bamse kram. Ron och Hermione kramades en lång stund. Tills Ron vände sig mot Ginny igen.

- Men Ginny kan inte du och Luna hålla på lite mer privat? Det känns fortfarande konstigt att se sin syster hångla. sa Ron lite försiktigt 

- Du är verkligen korkad ibland men det är väl så du är. sa Ginny med ett snett leende. Men visst om det får dig att känns dig tryggare. Sen började alla skratta igen och sen så berättade Ginny om hur det gick till när dem blev tillsammans. Kvällen blev bra och Ginny somnade med ett leende på läpparna. 


Denna del blev ganska lång men ville lägga mycket tid på den. Vad tycks om den nya delen. Allt kan ju hända när det blir missförstånd//Pussgurkan 




Lunny!!! (År 5)Where stories live. Discover now