Απειλή

2.7K 133 0
                                    


Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες και η Τζέσικα μένει πλέον μαζί μας. Καλύτερα κιόλας. Ο Έρικ δεν με αφήνει να κάνω βήμα από το σπίτι. Φοβάται μήπως πάθω κάτι λέει και δεν είναι εκεί. Του το εξήγησα εκατομμύρια φορές πως είμαι μια χαρά και πως στο κάτω κάτω στην ίδια εταιρία δουλεύουμε, τι θα μπορούσε να συμβεί που δεν θα το μάθαινε; Πφφ, ότι και να πω είναι ανόφελο.

Καθόμαστε στο σαλόνι και συζητάμε ενώ πίνουμε τσάι. Μου λέει και αυτή την εμπειρία της σχετικά με την γέννα της
(όταν κράτησα τον Έρικ στην αγκαλιά μου...)
Κάνει μια παύση και ένα τρυφερό χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη της
(ο πόνος έγινε χαρά. Αυτό το πλάσμα που μεγάλωνε μέσα μου επί εννιά μήνες... όταν το κράτησα στην αγκαλιά μου... ήταν λες και γέμισε όλος μου ο κόσμος. Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι δίπλα του όπως θα έπρεπε να είναι μια μάνα. Δεν μου το επέτρεψε η αδερφή μου, η Νάνσυ. Και το χειρότερο είναι πως δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω για να τα αλλάξω όλα αυτά)
Λέει λυπημένη και κατεβάζει το κεφάλι. Ω Τζέσικα! Η καρδιά μου γεμίζει θλίψη και συμπόνια για αυτή την γυναίκα
(ήταν πολύ άδικο αυτό Τζέσικα. Και για εσένα και για τον Έρικ)
(το ξέρω. Πιο πολύ πονάω για τον Έρικ)
Λέει και ένα δάκρυ κυλά στο μάγουλο της. Αν και ίσως γίνω αδιάκριτα, θέλω να μάθω όλη την ιστορία. Να ακούσω και την δική της πλευρά
(Τζέσικα, με όλο το θάρρος... πως γνωριστήκατε με τον πατέρα του Έρικ; Τι ακριβώς συνέβη δηλαδή;)
Ρωτάω κάπως διστακτικά και με ατενίζει για πολλά λεπτά σκεπτική. Ωχ, γκάφα
(με συγχωρείς με συγχωρείς. Δεν έπρεπε να ρωτήσω)
(όχι, θα σου πω... θα σου τα πω όλα από την αρχή)
Κάνει παύση και παίρνει μια βαθιά ανάσα ενώ εγώ την κοιτάζω με ανυπομονησία
(όλα ξεκίνησαν όταν η αδερφή μου τον έφερε στο σπίτι. Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά... από το πρώτο βλέμμα είχαμε καταλάβει πως κάτι δεν θα πάει καλά μεταξύ μας. Τσακωνόμασταν συχνά. Του πήγαινα κόντρα και φυσικά εκείνος δεν έκανε πίσω. Μισούσαμε ο ένας τον άλλον. Ώσπου μια νύχτα που δεν ήμουν καλά, εκείνος κάθισε μαζί μου και άκουσε το πρόβλημα μου. Κάθισε μαζί μου μέχρι το ξημέρωμα και μιλούσε μαζί μου, προσπαθούσε να με βοηθήσει. Άκουσε την χαζή μου ιστορία και ούτε με κορόιδεψε αλλά ούτε το είπε σε κανέναν...)
Σταματάει και χαμογελάει γλυκά
(είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της αγάπης Τέσα. Ένιωθα πολύ παραμελημένη από τους γονείς μου, από την αδερφή μου, από όλους. Η Νάνσυ παντρεύτηκε μόνο και μόνο για τα λεφτά. Όμως εγώ... εγώ τον είχα ερωτευτεί. Απλά φοβόμουν να το παραδεχτώ επειδή... επειδή αυτό που ήθελα ήταν λάθος. Αυτός ήταν λάθος, για εμένα. Καμιά φορά λέω πως... ίσως αν... αν δεν εμένα μαζί του και τελικά έφευγα... ίσως... δεν ξέρω. Μα από την άλλη δεν μετανιώνω επειδή έζησα έναν πολύ δυνατό έρωτα με αυτόν τον άντρα)
Κατά κάποιο τρόπο μπορώ να την καταλάβω... να την νιώσω. Επειδή κι εγώ νιώθω τόσα πολλά και δυνατά συναισθήματα για τον Έρικ που η λέξη αγάπη... δεν φτάνει για να τα εκφράσει
(είχαμε ένα χρόνο κρυφή σχέση. Ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισα να το σταματήσω. Εκείνος δεν το δέχτηκε. Ήρθε μεσάνυχτα στο πατρικό μου και με πήρε σε μια παραλία. Εκεί συνέβη και το μοιραίο. Έμεινα έγκυος στον Έρικ και ο Ντομινίκ το ήθελε αυτό το μωρό! Ο καιρός περνούσε, ήμασταν πάλι μαζί, στα κρυφά φυσικά και η εγκυμοσύνη μου φαινόταν όλο και περισσότερο. Φυσικά έφυγα από το πατρικό μου και έμενα σε ένα σπίτι που νοίκιασε για εμάς. Είχα δουλειά εκείνη την εποχή αλλά με την εγκυμοσύνη... καταλαβαίνεις. Έναν χρόνο μετά αφότου γέννησα ο Ντομινίκ ήταν έτοιμος να της πει πως θέλει να χωρίσουν. Όμως η Νάνσυ του ανακοίνωσε πως ήταν έγκυος και μάλιστα στο δικό του παιδί...)
Κάνει πάλι παύση και παίρνει μια βαθιά ανάσα
(αν δεν θέλεις να συνεχίσεις, δεν υπάρχει θέμα)
(όχι όχι. Καλά είμαι. Ο Ντομινίκ χώρισε με την Νάνσυ αλλά εκείνη δεν το δέχτηκε ποτέ. Χρησιμοποίησε το ίδιο της το παιδί ως αφορμή για να αρπάξει λεφτά από τον Ντομινίκ. Όταν έγινε το περιστατικό με... με τον θείο σου, βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να μας εκβιάζει. Ο Ντομινίκ της υποσχέθηκε περισσότερα λεφτά για αυτήν και το παιδί. Υποσχέθηκε να μην μας διασύρει στα δικαστήρια σε αντάλλαγμα τον Έρικ και τα χρήματα. Ο Ντομινίκ ήταν αδύναμος, δεν είχε επιλογή. Το όπλο με το οποίο ο Ντέιβιντ σκότωσε τον θείο σου... ήταν του Ντομινίκ. Οπότε καταλαβαίνεις για τι μπλέξιμο μιλάμε. Μισούσα τον εαυτό μου, μισούσα τον Ντομινίκ, την αδερφή μου, τους γονείς μου, όλους! Μισούσα αυτόν τον έρωτα. Μισούσα το γεγονός πως ουσιαστικά πούλησα τον γιο μου, παρά την θέληση μου)
(τόσο καιρό δεν προσπάθησες να ξανά κάνεις παιδί με τον Ντομινίκ;)
Ρωτάω και γνέφει αρνητικά
(όχι, ποτέ. Δεν ξέρεις πόσο καιρό περίμενα να τον δω στην πόρτα του σπιτιού μας. Όταν ήρθατε στην Αυστραλία... όταν τον ξανά είδα... ειλικρινά, ένιωθα την καρδιά μου να χτυπάει ξανά)
Λέει και πλέον τα δάκρυα κυλούν γρήγορα στο πρόσωπο της. Ω Τζέσικα!
(ο γιος σου είναι πλέον εδώ, μαζί σου Τζέσικα και σε λίγο θα έχεις και εγγόνι)
Λέω και χαμογελάει ενώ σκουπίζει τα δάκρυα της
(δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι για εσάς κορίτσι μου. Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο δώρο για τον Έρικ)
(κι εγώ το πιστεύω!)
Αποκρίνομαι και γελάμε μαζί. Ξαφνικά, ακούγεται ένας δυνατός ήχος από την πόρτα και έπειτα ένας πυροβολισμός.

passionWhere stories live. Discover now