Houder van kaarsen

4 0 0
                                    

In welke stad, in welk land dan ook, ga naar een willekeurige mentale instelling of huis waar je zelf kunt komen. Ga naar de vrouw achter het bureau. Als er een man aan het werk is, zoek dan een andere instelling; het lijkt niet voor mannen te verschijnen. Vraag die persoon, zo beleefd als je kunt, de houder van kaarsen te zien. Ze zal niet opkijken, maar dat zou wel moeten.

Aan het plafond zal een nummer zijn. Onthoud het. Het worden negen cijfers. Je zult ook niet veel tijd hebben om het in te nemen, want terwijl je omhoog kijkt, wikkelt zich iets kouds rond je keel. Houd uw ogen niet weg van de cijfers op het plafond, anders zult u oog in oog komen te staan ​​met een gruwel die u woedend maakt.

Na het verduisteren wordt u bij u thuis wakker (of wat u ook hebt dat voor een huis wordt doorgegeven) zonder enige herinnering aan uw reis naar de instelling. Beweeg niet. Zoek niet in je kamer. Vervaag uw visie en concentreer u nergens op. De gapende, verminkte gezichten van wezens en demonen verbergen zich in elke hoek en turen uit elke deuropening, en ze wachten op jou om ze op te merken.

Er ligt iets in bed met je. Het is klein, nauwelijks groter dan een kat, maar zwaar. En beweegt zich een weg naar je gezicht.

Kijk er niet naar, draai en staar indirect naar een muur als het moet, maar wees gewaarschuwd. Zelfs als je je richt op de schaduwen van deze wezens, word je in een oogopslag gek.

Net als het in je oor begint te fluisteren, onderbreek je het met deze vraag: "Wat zal mijn weg verlichten?" Als je niet snel genoeg bent, zal het je fluisteren met een ziekelijke, natte stem elke plaats die het je heeft gezien vanuit je gehele leven. Terwijl het je vertelt waar je werd bekeken, zul je je gezichten herinneren in donkere hoeken en ogen die naar kasten kijken die je hebt geblokkeerd en genegeerd, en ze zullen je gek maken van afschuw.

Als je snel genoeg bent met je vraag, zal wat begon als een gefluister veranderen in een onaardse schreeuw in je oor. Als je niet terugdeinst, zul je tegenover een grijnzende vrouw zitten in een kleine houten stoel met een tafeltje tussen jullie tweeën. Haar lichaam is normaal en gedrapeerd in een witte jurk, maar haar gezicht is uitgerekt en vervormd. Haar ogen bolling ter grootte van honkballen, en haar grijns is gemakkelijk de lengte van je onderarm, met een onnatuurlijk aantal tanden. Haar hoofd is op zijn minst zo groot als een strandbal.

Er zit een kaars op tafel. Je moet haar het nummer geven als je het nog kunt onthouden. Als je faalt zal haar haar mond openen en als je daar onbeweeglijk zit, zal ze langzaam je hoofd eraf bijten, en je zult overleven dat je wordt doorgeslikt en langzaam wordt verteerd tot de dood. Als je slaagt, zal ze geen teken vertonen, maar zal ze zelfgenoegzaam zitten terwijl je de kaars oppakt en weggaat. Haar ogen zullen je volgen.

Als je de kaars aansteekt, zal een afbeelding in de vlammen dansen en zal het licht de donkerste schaduwen verlichten.

De kaars is Object 284 van 538. Kijk nooit naar het beeld, of je ogen worden groot ... en een grijns zal zich over je gezicht verspreiden.

Creepy verhalen nederlandsWhere stories live. Discover now