Šiesta čast - Mesačný kameň

18 1 1
                                    

Keď sa ráno NightPaw prebudil mal prekvapivo dobrú náladu .Jeho srsť bola aj napriek vonkajšiemu chladu nádherne vyhriata. Mohol za to darovať jedine AlderPaw ktorá mu celý deň dýchala na krk . NightPaw vystrel pred seba labky ,zaryl pazúriky do hlinenej podstielky a poriadne sa s hlasným zamňaučaním pretiahol. Rozhliadol sa po nore .Light Paw ešte spokojne chrápal vo svojom peliešku a BatPaw bola dávno na tréningu .Určite z nej vyrastie dobrá bojovníčka keď toľko trénuje , pomyslel si NightPaw .HarePaw si práve preťahoval labky pred svojím pelieškom .Keď skončil a zbadal spiacu AlderPaw zamračil sa . "Čo tu robí ona ?" zamraučal a NightPawovi sa znepáčil jeho nepriateľsky tón. " Má právo tu byť rovnako ako ty " povedal a ochranársky sa pred ňu postavil . "Áno ale nikdy nebude bojovníčka " zamračil sa HarePaw a vyšiel z pelechu učňov . Night Paw sa za ním ešte chvíľu díval a od zlosti mu šklbalo fúzikmi.

"Alder zobuď sa ,čochvíľa máme vyraziť " šepkal NightPaw a štuchal do priateľky nosom " NightPaw?" Povedala ešte mierne rozospato a už sa aj zviechala na nohy ,áno povedz im že čochvíľa prídem "
NightPaw vybehol z pelechu učňov . Pri východe z tábora ich už čakal BeechStar, Missing Nose a Old Oak .Stará lekárka všetkým rozdávala bylinky ktoré im zaženú hlad a dodajú silu . BatPaw sa zatiaľ opodiaľ lúčila so svojím mentorom .Night si vzal zväzok odporne smrdiacich byliniek a na jeden raz ich zhltol .Mali odpornú žlčovitú príchuť a dole hrdlom šli naozaj ťažko . Keď sa k nim pridala aj Alder Paw mohli už konečne vyraziť .

Skupinka mačiek prechádzala pomedzi holé stromy a sneh im pod labami ticho pukal . Vietor im čechral srsť a prinášal k nim všemožné pachy lesa . Na čele zástupu stál BeechStar a pokojnými očami sledoval okolitú krajinu .I napriek jeho zdržanlivosti sa NightPawovi zdal dnes akýsi iný , zranitelnejší. MissingNose žiarivými očami sledovala skupinu vtákov ktoré prečítali nad ich hlavami a lačne zamňaukala .Keď slabé zimné slnko vystúpilo nad ich hlavy BeechStar sprievod zastavil. " Vstúpime na územie Reef Clanu aby sme sa dostali k mesečnému kameňu . Nechceme mať žiadne problémy pretože istotne stretneme hliadku ,žiadne problémy " posledné dve slová zamňaukal dôraznejšie a prísnym pohľadom pozrel na trojicu natešených učňov .NightPaw bol od vzrušenia celý bez seba. Na zhromaždení bol len jediný raz a keď si predstavil že teraz stretne bojovníkov z iného klanu divo sa mu rozbúchalo srdce .Bat Paw vedľa neho mala rovnaké pocity " ja som na zhromaždení ešte nebola . Som zvedavá aký sú !" Nemuseli dlho čakať pretože len čo o pár liščích dĺžok prekročili hranicu s Reef Clanom zjavila sa hliadka .Postavili sa pred nich tri mačky .Prvý z nich bol zástupca Reef Clanu Gravel Runner .Bol to sivohnedý uzemčistý ale svalnatý kocúr .Na krátkej srsti mal fľakaté zafarbenie a oči farby búrkových mračien .Rovnako ako všetky mačky Reef Clanu mal veľmi krátky chvost .Vzhľad tvrdého bojovníka ešte viac dotváralo odtrhnuté pravé ucho a dva dlhé škrabance nad okom. Vedľa neho stál ďalší bojovník ktorého meno ale nepoznal.Mal krátku ryšavo-hnedú škvrnitú srsť s výrazným fľakom na chrbte a tmavomodré oči . Hlboké jazvy na predných i zadných nohách vyzerali rovnako strašidelne ako jeho rozťaté ucho no na tvary mal priateľský výraz .Vedľa neho stála malá hnedá mačka so zelenými očami - zjavne jeho učeň a tvárila sa neisto .
" Zdravím Gravel Runner , Weasel Tail " pozdravil na vodca Clover Clanu a úctivo kývol na kocúrov .
"BeechStar ,čo ťa privádza na územie Reef Clanu ?" hlas zástupcu nebol priam najpriatelskejší a rovnako ako jeho spoločník mal pazúry vytiahnuté a nepokojne nimi ryl do zeme ."Len tadiaľto prechádzame k mesačnému kameňu " povedal BeechStar chladne no pokojne. " Týka sa to vymenovania novej lekárky ? " opýtal sa Gravel Runner "Ano" mňaukol BeechStar . NightPaw pozrel na mocného zástupcu a chvíľu premýšľal či ich vôbec pustí cez územie. Keď povedal áno , NightPaw si sťažka vydýchol a oni mohli znova pokračovať v ceste .

Slnko už končilo svoju dennú púť keď sa dostávali k hraniciam s ďalším klanom. Tentoraz ním bol MoorClan . NightPawa už boleli celé labky preklinal vodcov minulosti že tak hlúpo rozdelili územia. Prečo nemôžu mať všetky mačky k mesačnému kameňu rovnako blízko ? Keď po chvíli odpočinku znova vyrazili na cestu cítil sa už o trochu lepšie. Dravý vietor mu síce stále čechral krátku srsť no aspoň nachvíľu sa zasníval aké to bude pri Mesačnom kameni. Netrvalo dlho a dobehla ich hliadka Moor Clanu. Atmosféra bola však teraz úplne iná a mačky sa zvítali ako starý priatelia. A hoci NightPaw nepoznal ani jedného z nich zaujali ho . Prvý z nich bol mocný ,vysoký čierny kocúr so svalmi hladko sa rysujúcimi pod lesklou klátkou srsťou .Bol energický a v jantárových očiach žiarila divokosť. Druhá bola mladá ostražitá bojovníčka .Bola štíhla a hybká . Krátku čierno biely srsť mala rozospatenú od rýchleho behu a nazerala na NightPawa očami zelenými ako tráva počas obdobia nových listov." Učni toto sú bojovníci Moor Clanu DawnWatcher a Mosspelt." NightPaw pozrel na bojovníkov
a sklonila hlavu " my sme učni z Clover Clanu . NightPaw ,BatPaw a AlderPaw " všetci bojovníci dokonca i stará lekárka sa náhle zasmiali. " Si odvážny učeň Night Paw "povedal mu DawnWatcher " tak nech hviezdy klan vedie vaše kroky dobre " povedal a spolu s MossPelt znova odbehli.

Nightrunner's Desire Where stories live. Discover now