Prvá Časť - Po boji

61 9 3
                                    

Bola chladná noc na začiatku obdobia holých stromov . Mačky Clover Clanu nezažili takto chladné obdobie už po mnohé generácie no zdalo sa že táto noc nebude ničím výnimočná . Sneh ktorého bolo všade mnoho sa v hustom lese zmenil na zanedbateľný poprašok a potichu pukal pod labkami dvoch kocúrov ktorý tadiaľ prechádzali . Mladý učeň ktorý však výškou predbiehal svojich rovesníkov kráčal vystretý a s nastraženými ušami a vyzeral ako menší tieň svojho mentora . Stone Claw bol veľký sivý kocúr s doškriabanými ústami a jasne modrými iskriacimi očami .Bol zástupcom Cover Clanu už mnoho mesiacov a bol veľmi uznávaným bojovníkom .
Night Runner sa snažil pri nočnej obchôdzke správať čo najdôstojnejšie no jeho zvedavosť ho premohla
"Prečo chodíme na obchôdzku tak neskoro v noci ? Žiadny z mentorov to tak nerobí !"
Stone Claw sa naň zahľadel a v očiach mu zaiskrilo " Pretože ostatný majú myšie mozgu a nepripravujú vás na skutočný život ." zavrčal a trochu zrýchlil tempo . " Chceš mať labky mäkké a oči slepé ako domáci maznáčik ? " vyhrkol
Night Runner vedel že sa už nemá ďalej pýtať .Aj keď žiadneho maznáčika nikdy nestretol predpokladal že sú to hlúpe s neohrabané tvory ktoré sa nemôžu rovnať s hrdými mačkami z ich klanu .
Mesiac dnes svietil jasnejšie ako obyčajne a bol takmer v splne .Pohľad naň Night Pawovi dodával nádej že sa čoskoro pôjde na zhromaždenie ako ozajstný bojovník . Vždy keď sa na to pýtal Stone Clawa len ho odbil "si nedočkaví ako domáci maznáčik " a tak sa Night Runner snažil stále viac a viac .
Keď prechádzali popri ostružinovom kríku jeho mentor náhle zastal a zhrbil sa . Inštintívne napodobnil svojho mentora a zelenými očami prechádzal po lese a hľadal hrozbu .
Nijaká však neprichádzala . Chladný nočný vánok však do nosa privial čerstvý pach Flood Clanu . "Hliadka určite loví na našom území .Nájdeme ich " zasyčal Stone Claw a plazil sa vpred . Night Paw si nemyslel že je to dobrý nápad ale za čas ktorý so svojím mentorom strávil sa naučil mu neodporovať .
Preplazili sa popod trsy suchej trávy a na lesnej čistine celkom zreteľne zbadali obrysy troch mačiek .To Stone Clawa očividne naozaj rozhnevalo ,vyskočil z úkrytu a postavil sa pred mačky . Srsť na chrbte sa mu naježila do takej miery že vyzeral ako obrovská chlpatá guľa s iskriacimi očami . Night Runner si bližšie pozrel mačky ktoré stáli pred ním . Dvoch bojovníkov dobre poznal .Veľký hnedý kocúr s ulízanou srsťou a zjazveným telom bol Broken Song a druhý čierny pasikavý kocúr s žltými očami bol Curvy Stripe .Tretiu mladú mačku však Night Paw nepoznal .Tá však očividne Stone Clawa nahnevala najviac. Aj ona ho očividne spoznala " Nikomu som o tebe nepovedal ! Nikomu ! A ty si ma zradila .Ale teraz za to zaplatíš ." zavrčal mentor a jeho dlhé ihicovité pazúry sa záryli do snehu .
" Výdrž starký ,myslím že máme tak trochu prevahu " uškrnul sa Broken Song a postavil sa pred malú mačku .
" Myslíš si že vás dvoch nedokážem poraziť ?" Stone Claw hrdelne zavrčal .
Keď sa mocný kocúrik začali približovať drobná mačka zaprotestovala . " Broken Song prosím vráťme sa !" Kocúr sa na ňu oboril zatiaľ čo Curvy Stripe sa stále približoval " Ako to chceš vyriešiť ? Vie o nás a na najbližšom zhromaždení nás prezradí ! " zavrčal
Night Paw sa v tráve zamrvil . Hoci bol jeho mentor silný dvoch mladých kocúrov by nezvládol . Stone Claw mu venoval letmý pohľad a skôr než mu stihol niečo povedať Broken Song ho zrazil na zem a zaryl pazúry do pleca .Stone Claw zvrieskol a venoval mu silný úder do sánky. " Bež!" Night Paw vytreštil zelené oči a vyskočil z trávy .Nanešťastie sa Broken Song veľmi rýchlo spamätal z úderu a prenechal Stone Clawa svojmu spolubojovníkovy .Ten sa okamžite vrhol na mentorov nechránený krk .
Night Runner bežal o život ale labky na snehu nevydávali takmer žiadny zvuk . Ľadový vietor mu prečesával srsť a mrázik ho až do hĺbky kostí . O chvíľu za sebou začul praskot snehu na ktorý narážali mohutné laby .Má sekundu sa obzrel a zbadal za sebou Curvy Stripa.
Laby sa mu šmykli na klzkom snehu a on narazil bokom do stromu .Zasyčal od bolesti a snažil sa postaviť no mocný kocúr ho chytil za kožu na zátylku a riadne ním zatriasol .Night Paw skučal od bolesti a snažil sa dostať zo zovretia . Labkou s vystrčenými pazúrikmy ho poškriabaniu po tvári .Curvy Stripe uvoľnil zovretia a Night Paw znova trielil preč . Kľučkovať medzi stromami a keď vkĺzol do tunela vydýchol si ,vedel že tu ho kocúr prenasledovať nebude .
Nočný ticho prerušilo bolestivé zavrieskanie .Bolo tak hlasné že po chvíli začali mačky vystrkovať hlavy z nôr a zvedavo smerovať na čistinu . Ako prvá prišla k Nightovi Falcon Shadow "Čo sa stalo Night Paw ? " pozrela naňho vystašenými očami keď zbadala jeho krvácajúci krk .
" Ja... Stone Claw ,mačky napadli nás " jachtal vystrašene a triasol sa po celom tele . " Night Paw !" hlas vodcu preťal nočné ticho ako hromobitie a mocný kocúr vyšiel zo svojej nory k Night Pawovi . Jeho jantárové oči sa leskli v svetle mesiaca a jemné svetlo vrhali trblietavé odlesky na jeho inak hmavú srsť ." Apple Fang choď prosím zavolať liečiteľku " povedal vodca pokojne a pozrel na smotanovú mačku .Vyzerala rozospato no i tak sa okamžite zdvihla a bežala na okraj tábora kde spávala liečiteľka .
BeechStar prikázal ostatným mačkám nech sa rozídu .Potom si vzal Nighta nabok a on začal vysvetľovať . " Boli sme s mentorom na nočnej obchodzke.." jachtal a slová na jazyku sa mu plietli a myseľ mal zrazu zahmlenú .Zomrel Stone Claw ? A čo ak povie niečo čo poškrvrní jeho povesť ." Pokračuj " povedal BeechStar trochu prísnejšie a obmotal si chvost okolo labiek " Bojovníci Flood Clanu boli na našom území pravdepodobne loviť a my sme ich pristihli. Stone Claw tam zostal a bojoval s nimi . Dvoch kocúrov naraz nedokázal zvládnuť ." zajachtal a prepadol ho smútok " Broken Song a Curvy Stripe oni to boli " povedal potichu . Mladú mačku ani nespomenul ,zdalo sa mu že Stone Claw ju poznal a keby sa o Tom dozvedel klan už by ho nerešpektovali .
"Tak čo to tu máme ? " zachrapčal starí hlas spoza Beechovho chrbta .Stará kmeňová lekárka sa na svojich krivých starých nohách šuchtala dopredu a oči mala prižmúrené. Istotne nebola rada že ju vyrušujú uprostred noci .Vzala si Night Pawa do svojho pelechu a posadila na peliešok z listov . Zo stien brlohu viseli zväzky byliniek a na zemi ich boli celé kopy. Bol tam neskutočný neporiadok no v mysli Old Oak určite aj táto spúšť dávala nejaký zmysel .Zamyslene zobrala do úst zväzok byliniek a priložila ho Night Pawovi na krk ."Lež a nehýb sa!" zavrčala naň a ukázala na machový peliešok v rohu miestnosti ." Makové semiačka utíšia bolesť a pomôžu ti späť " povedala a pár mu ich podala .Mali zvláštnu trochu horkastú chuť no on ich bez myslenia rozhrýzol .O pár minút mu začali klipkať viečka a upadol do hlbokého spánku .

Night Paw mierne otvoril oči .Pred sebou videl dohadujúce sa obrysy mačiek no nevedel ich rozoznať .Až po chvíli sa mu obraz zaostril a on celkom zreteľne zbadal lekárku Old Oak ,bojovníka Sleeping Sea a staršiu bojivníčku Missing Nose . Lekárka bola očividne nahnevaná " Myslíte že mu ešte môžem pomôcť ? Nech mu klan Hviezdy odpustí ale môžem mu akurát dať makové semiačka a nechať ísť ! " vrčala a obaja bojovníci vyzerali utrápene a unavene. Night Paw napadlo že vravia o ňom a na sekundu ho premkol hrozný strach .No keď lepšie zaostril na miesto pri stene uvidel veľkú zakrvavenú kopu srsti ktorá kedysi bývala jeho mentor .Už zďaleka nebol taký majestátny a hrdý ako v deň keď sa stal učňom .Keď sa jeho hrudník pomaly dvíhal a klesal vyzeral ako polomŕtva korisť ." Rozumieme Old Oak .Urob čo musíš " povedal Sleeping Sea a posledný krát oblizol Stone Clawovi ucho . Missing Nose len slabo prikývla .Pokiaľ sa Night Paw správne pamätal kedysi dávno bola jeho družkov. Tá mu pritisla hlavu na bok a so spustenými chvostom odišla .
Potom v pelechu znova osamel .Jeho mentor umiera a nikto mu nedokáže pomôcť . Night Paw cítil beznádej a zlosť .Prečo sa bojovníkov nesnažil zastaviť ? Prečo utiekol ako zbabelec ?Tok myšlienok prerušilo zakašľanie jeho mentora. Kocúr sa pokúšal postaviť no jeho zadné laby ho neposlúchali a on neustále padal .Keď sa znova pokúsil vstať odhalil obrovskú pulzujúcu jazvu na krku ktorá sa leskla od čerstvej krvi .Okrem nej mal aj množstvo iných veľkých zranení .Poškriabaný bok vykrivenú labku a polovica pravého ucha mu úplne chýbala .Stone Claw dopadol na zem a začal vykašliavať kvapôčky krvy . Night Paw sa postavil z lôžka a šiel k nemu " Stone Claw nemám zavolať lekárku ? " opýtal sa a hlas sa mu triasol . Stone Claw sa naň chvíľu díval ako by ho nespoznal a po chvíli ticho zachrapčal " Ona mi už nepomôže Night Paw " povedal a zakrútil sa do klbka .Night si k nemu ľahol a oprel si hlavu o bojovníkovu mocnú labu. Stone Claw pokojne zavrel oči "Vycvičil som ťa dobre Night Paw ,som si istý že budeš najlepší bojovník v celom klane .Všetci samotári ,maznáčikovia aj bojovníci z teba budú mať strach " pri tej predstave sa jeho pery roztiahli do slabého úsmevu . "Budem ti robiť česť Stone Claw,nesmieš zomrieť !" vyhŕkol učeň a zaboril tvár do jeho srsti ." Môj čas už vypršal Mesačný Kožúštek .Ak budeš nasledovať žiaru dosiahneš všetko čo ti je súdené " chrčal a jeho hlas znel čoraz viac vzdialene
" Budeš na mňa hrdý " povedal mu Night Paw predtým čo naposledy vydýchol .
Pomstím tvoju smrť Stone Claw to ti sľubujem pri celom klane Hviezdy .
Bola to posledná myšlienka ktorú mal predtým než zaspal .





Dúfam že sa vám páčila prvá časť príbehu .Do komentárov mi napíšte čo si myslíte a ako aký máte názor na postavy :)
+ Špeciálna prosba : Napíšte do comm ako by sa mohol volať nejaký domáci maznáčik/samotár možno použijem niekoľko mien na doplnenie štruktúri klanov :') ❤️
1

612 slov

Nightrunner's Desire Where stories live. Discover now