Tretia Časť - Nový zástupca

27 2 4
                                    

Night Pawa opäť mátali nočné mory .
Bežal po lese ktorý hoc dobre poznal prišiel mu teraz neznámy . Stromy i pachy mu boli cudzie akoby do lesa nepatril hoci cezeň prešiel už stovky ráz. Mátalo ho a známe hlasy volali jeho meno .Night Paw ,synček ,môj jediný .Dávaj si pozor na spln ,spôsobí ti nešťastie volal hlas jeho matky .Ešte dlho po prebudení počul jej mňakanie v hlave .
Zobudil sa presne na úsvite .Jeho kamarát Light Paw stal vedľa neho a vlhký nufáčik mu strkal do tváre .
"Night Paw vstávaj ! Web Face ťa chce zobrať na tréning lovu spolu so mnou ,no nie je to skvelé ?" jeho kamarát znel natešene no on jeho radosť nezdielaľ . "S mojim mentorom sme už cvičili boj " zašepkal rozmrzene ale i tak zo seba zatriasol spánok a vybral sa za Light Pawom na čistinu .

Web Face stal na prostriedku čistiny a práve si cítil kožuch od zvyškov koristi . Night Paw sa zahľadel na kocúra s úctou a so sklonenou hlavou mu kývol na pozdrav . Po smrti jeho mentora bol jedným z horúcich kandidátov na zástupcu . Light Paw vybehol na čistinu oveľa energickejšie ako Night Paw .Chvíľu poskakoval a potom sa pozdravil so svojím mentorom dotykom nosa . " Vezmite si nejaké raňajky ,potom vyrazíme " povedal Web Face a odišiel smerom k pelechu starších .
Night Paw a Light Paw si zobrali z hromady tučnú pinku a spoločne si ju rozdelili .Takto zavčas rána bol tábor takmer poloprázdny. Night Paw len letmo zazrel Nimble Pebble a RyeFur ako idú vystriedať nočnú hliadku . Bojovníci si učňov ani nevšimli a pokračovali ďalej za svojimi povinnosťami . Night Paw pokojne prežúval pinku keď v húštine čosi zašuštalo .Mňaukol na Light Pawa aby zbystril pozornosť no práve v tej chvíli z porastu vyletela Alder Paw .
Bola učnom klanovej lekárky a čoskoro sa ňou mala i stať . V papuľke niesla zväzok neznámych listov . " Čo to máš ? " vyhŕkol Light Paw a pretisol sa dopredu . Alderina ryšavo- hnedá srsť sa načechrala " Bylinky pre Gentle Heart , očakávame že dnes porodí svoje prvé mačiatka a chceme byť pripravené " povedala nadšene no keď za sebou začula chrapľavé volanie staručký lekárky rýchlo bežala späť do pelechu .
" Tak čo vy dvaja pripravený vyraziť?" zavolal za nimi Web Face z okraju tábora .Obaja učni sa zvrtli a utekali za ním cez kapraďový tunel na loviská.
Cesta sa mu zdala dlhšia ako zvyčajne . Keď s ním chodil Stone Claw nútil ho utekať tak rýchlo ako len mohol a keď ho mentor dostihol vysmial ho že je pomalý ako tučná myš . Night Paw si povzdychol ,čo by teraz dal za to vidieť svojho mentora opäť živého . Veľký bledosivý kocúr zahrabal labkami do zeme . "Dobre Light Paw ty pôjdeš loviť k duchovnému lesu " povedal a jeho učeň sa okamžite rozbehol kam kázal . " Night Paw ty pôjdeš až k okraju lesa ,ale dávaj pozor na dvojnohých a ich psy!" varoval ho Web Face . Night Paw si odfrkol " Nie som mača viem že si mám dať pozor " keď však uzrel prísny kocúrov pohľad zahabil sa a utekal k lekárovi lovisku.
Cestou si za takú hlúposť vynadal , ako to že som tak hlúpo odvrával ? Stone Claw by sa za mňa hanbil !
Keď prichádzal k určenému mietu prikrčil sa a vystrel uši dopredu či nezapočuje nejaký zvuk . Dvojnohý tu chodievali venčiť svoje psy a on ich určite nemienil stretnúť .Pachy však nenaznačovali že tu nejaké sú a tak sa radšej venoval koristi . Nasal do nosa vôňu lesa a skúmal . Bola to nevýrazná zimná vôňa . Letmo cítil voňu trávy a listov pochovaných pod hlbokým snehom i korisť ktorá tadiaľto nedávno prechádzala .Zameral sa na pach myši a sledoval ho .Prikrčil sa tak že ho na jemnom brušku chládok napadnutý sneh a plazil sa tak pomaly že leho labky na snehu nerobili žiaden zvuk.
Myš sedela pod stromom a obhrýzala malé semienko . Night Paw jej venoval posledný pohľad a potom napol svaly a skočil po nej .Dopadol takmer presne a myš pricapol prednými nohami . Vyhodil ju do vzduchu a úderom labky jej zlomil väzy. Zobral myš a nahrabal na ňu trochu snehu aby mohol loviť a vybral s a pozdĺž plota dvojnohých . Najprv zo záhrady dvojnožcov nebolo počuť žiadne zvuk.Po chvíli však ticho prerušil škrípavý zvuk a praskanie snehu .Night Paw neodolal a vyškriabal sa na plot . Na záhrade bola trojica dvojnožcov .Dospelý a dve mláďatá a uprene na niečo hľadeli . Night Paw uvidel veľkú hnedú mačku s červeným obojkom okolo krku ." Nebojte sa maličké ,je to tu bezpečné " povzbudzovala zjavne svoje mladé ktoré nebolo kôli dvojnožcov vidieť .
" A čo lesné zvery ? " povedalo tenkým hláskom jedno z mačiatok "tie vám neublížia " povedala mama mačka upokojujúco . Night Paw zo záujmom sledoval mačku ,a chcel sa pozrieť bližšie na mačiatka . Chcel sa presvedčiť či vyzerajú naozaj tak vypasene ako vravel Stone Claw.
Noha sa mu ale pošmykla na klzkom plote a on sa zošmykol .To upútalo pozornosť dvoch mladších dvojnožcov ktorý sa prihanali k plotu . Chceli Night Pawa chytiť no on na nich len zaprskal a zoskočil z plota späť do bezpečia lesa .Usúdil že je čas vrátiť sa späť a tak vyhrabal myš a ponáhľal sa späť k Web Faceovi. Ten tam naňho už čakal spolu s Light Pawom. "Kde si tak dlho trčal?" vypytoval sa ho po ceste naspäť ."Poviem ti to neskôr " zašepkal Night Paw a pokračoval v ceste .

"Fíha " zsmňaukal vzrušene Light Paw keď mu Night vyrozprával čo sa mu stalo ." Dvojnohý tá nechali odísť len tak? Neprenasledovali ťa ? " on bol očividne z predstavy hrôzostrašných dvojnožcov vzrušený . Night Paw hrdo vypäl malý hrudník . Hare Paw od vzrušenia vyvalil oči " mňa môj mentor pustí loviť iba k zeleným skalám ." po vzdychol si malý hnedý učeň "Buď rád že môžeš loviť sám " povedala Bat Paw smutne " Pine Tail chodí na so mnou a vždy mi dýcha na krk ." malá čierna mačka bola učňom len jediný mesiac no bola veľmi veľa a energická .Každý v tábore ale vedel že Pine Tail je prísny a že pri ňom je krotká ako baránok ." Neboj sa Bat Paw "povzbudil ju Light " Pine Tail ťa istotne nechá už čoskoro loviť samú ,a potom môžeme chodiť na lov spolu "
"Dobre teda " povedala Bat už veselším tónom .

V ten deň keď bol mesiac presne v strede oblohy zvolať BeechStar mačky pod spadnutý strom ." Všetky mačky ktoré sú dosť staré na to aby si ulovili potravu nech sa zhromaždia pod stromom" povedal pokojným hlasom . Na čistine sa postupne zhromaždili všetky mačky s výnimkou Old Oak a Alder Paw ktoré sa teraz starali o novonarodené mačiatka . Keď BeechStar prešiel pohľadom čakajúce mačky začal " v túto noc je žiaľ mojou povinnosťou po mnohým mesiacov vymenovať nového zástupcu . Bude to ťažké obdobie po čo nás Stone Claw opustil aby sa pridal k Hviezdnemu klanu ale dúfam že aj on schváli moju voľbu " vydýchol a pozrel sa na hviezdy . Night Paw sa na sekundu zamyslel či sa nerozhoduje zmeniť svoju voľbu . " Novým zástupcom Cover Clanu bude Cheetah Claw."
Mocné plecia škrvnitého kocúra sa vynorili zo zástupcu radostne mňaukajúcich mačiek . Kocúrovi hlava sa sklonila keď vyskočil na strom a usadol po jeho boku .Všetci vyzerali nadšený .Night Paw len sedel a pozoroval tváre ostatných bojovníkov . Nible Pebble sa tvárila radostne - bola predsa teraz družkov zástupcu a jej sestra Apple Fang sa tešila spolu s ňou . Staršinovia len uznanlivo kývali hlavami .No statné tváre boli iné .Bear Roar sa tváril nadšene no nemohol skryť pohoršenie - Cheetah Claw bol jedným z najmladších bojovníkov a rozhodne nebol najskúsenejší hoci odvaha mu nechýbala . Missing Nose , Falcon Shadow a Sleeping Sea sedeli vedľa seba a potichu si niečo šepkali . Keď sa Night Pawove oči stretli s očami staršieho kocúra dala sa v nich jasne čítať jediná emócia - sklamanie .

Ak sa vám časť páčila môžte ju ohodnotiť ⭐ a ak vás niečo zaújma napíšte do comm .
1285 slov

Nightrunner's Desire Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu