Pravidlo třetí: ,,Shinigami neříká hop, dokud nepřeskočil."

13 3 0
                                    

Pravidlo třetí: ,,Shinigami neříká hop, dokud nepřeskočil."

Shinigami Dispatch Society:



„Neříkej hop," špitl potichu, stále bezvládně visíc z okraje vysoké budovy.
Marně se pokoušel vylézt zpět na střechu; ve vzduchu s sebou mrskal jako ryba na souši, zatímco se zoufale snažil nějak odrazit pomocí svých zahradnických nůžek, ovšem měl na to až přes příliš málo sil. Na nějaké kaskadérské manévry nebylo ani pomyšlení; vždyť se sotva udržel rukama. Kdyby se pustil, měl by volné ruce, a pád by tak možná trochu zbrzdil, ale přesto to bylo stále příliš riskantní.
Né snad z důvodu, že by se zranil. To mu bylo vcelku jedno, jelikož by to na něj nemělo prakticky žádný vliv. Vzal by si na pár dní, možná i týdnů zaslouženou nemocenskou, ale nemohl a hlavně nechtěl dovolit být tak špatným příkladem pro prakticky ještě nezkušeného nováčka, který k němu momentálně polekaně spěchal s pomocí. Toužil sice vyhrát a konečně svého nadřízeného jednou porazit, ale zabít, nebo mu spíš zavinit nějaké horší zranění, rozhodně neplánoval.

„Ne!" vykřikl najednou hlasitě a když jeho prsty sklouzly z posledního záchytného bodu, který měl. Proud vzduchu se mu prudce opřel do zad; jakoby ho snad chtěl znovu vynést vzhůru, ovšem na let byl až moc těžký. Smířeně zavřel oči před tou neuvěřitelnou hloubkou a čekal, kdy dopadne na zem.
Když je ale po chvíli znova otevřel, zjistil, že vůbec nepadal. Skláněl se nad ním blonďatý shinigami, křečovitě svírajíc jeho levou paži. „Dokud jsi nepřeskočil."
Mrknul vesele a nastavil druhou ruku, aby se mohl nyní lehce zaskočený kantor snáz dostat zase nahoru. Tak přece si něco z jeho hodin zapamatoval. Jakmile se jeho nohy opět ocitly na pevném podkladu, poupravil si brýle. Možná proto, že mu při tomto manévru málem spadly z nosu, nebo jen kvůli tomu, že mu zkrátka došla slova a neměl na onen incident co říct.
„Děkuji." vysoukal ze sebe nakonec, a i když jeho tón hlasu zůstal stejně chladný jako předtím.

Pochopil, že je rekrut Ronald Knox opravdu připraven, zařadit se mezi plnohodnotného člena jejich proslulé Shinigami Dispatch Society.

Pravidla ShinigamiWhere stories live. Discover now