Pravidlo první: ,,Shinigami se musí starat o své brýle."

31 3 0
                                    

Pravidlo první: ,,Shinigami se musí starat o své brýle."

***

,,Shinigami musí vždy vyhodnotit danou situaci co nejrychleji!" pronesl přísně tmavovlasý smrťák, když nad jeho hlavou už po několikáté proletělo tělo bzučící kosy smrti. 

„Využívá momentu překvapení!" dodal, jakmile ho jeho žák opět minul.
„A hlavně,"
Uskočil dalšímu úderu. 
„Se musí starat," snažil se dokončit větu, ale rekrut ho najednou jaksi nechtěl pustit ke slovu. 
„O," vysoukal ze sebe kantor trochu polekaně, jelikož čepel protivníkovi kosy byla při každém pokusu čím dál tím blíž. 
"Své,"
Skoro už domluvil, když v tom schytal přímou ránu do břicha.

Kola sekačky mu dočista zničila oblek, pomačkala jindy dokonale vyžehlenou košili, na které rozpárala spoustu švů a utrhla dokonce několik luxusních, a dozajista drahých knoflíků ze slonoviny. Takový prudký úder do zažívacího traktu by obyčejného smrtelníka bezpochyby na místě zabil, nebo (při obrovském štěstí) vážně poznamenal na zbytek života, nicméně co se smrťákova tělesného zdraví týče, dopadl až na pár zhmožděnin a lehkých zlomenin vesměs nezraněn.

Nepřítel se mu mezitím chystal zasadit poslední ránu. Zvedl svou kosu do výšky a pak s ní mohutně máchl po svém učiteli, který však jakoby v ten moment zmizel kamsi pryč.
Zmateně svěsil paže. Opatrně se porozhlédl kolem sebe, ovšem než stačil cokoliv říct nebo udělat, dostal přes obličej se zahradnickými nůžkami, které s sebou krom trochu kůže ze špičky Ronova nosu strhly taky jeho dioptrické brýle, které rozstřihly na dva.

„Brýle," zašeptal smrťák tiše. „Musíš se starat o své brýle..." opakovala ozvěna jeho slov, zatímco jeho tmavá, rozmazaná silueta mizela v nekonečném nenávratnu.

Pravidla ShinigamiWhere stories live. Discover now