10. kapitola

265 18 7
                                    

Payton's POV

Je nedeľa ráno a ja rozmýšľam ako strávim tento deň. Popri tom rozmýšľam o Leonovi. Ako je možné že je tak úžasne tajomný? Ako je možné že ho tak moc nenávidim?

Už viem, dnešok celý preležím v posteli.
Z ničoho nič som schmatla mobil do ruky a do vyhľadávania som napísala "Singhovci".

Vyhľadalo mi to nejakých Francúzov a zistila som, že v Londýne je gynekológ menom Singh. To som naozaj nepotrebovala vedieť. Keď som prišla na koniec vyhľadávania, vyhodilo mi tam podobné vyhľadávania.
Moju pozornosť si vyslúžilo "Darthenea".

Klikla som na to. Vyskočil na mňa celkom dlhý článok od Brighton news.

DARTHENEA

Ako už všetci iste viete, neďaľeko Brightonu sa nachádza menšie kráľovstvo pod názvom Darthenea. Žijú tam veľmi bohatí a nebezpeční ľudia. Polícia ich viackrát označila ako obvinených za pár vrážd a lúpeži. No nik nevie prečo neboli doteraz potrestaní. Snažíme sa na to prísť, no nedarí sa nám. Minulý víkend sme sa snažili spojiť s obyvateľmi Dartheney, s rodinou Singhovcov. Bohužiaľ sme ich doma nezastihli. Ich služobníctvo nám jasne povedali že ich už nemáme navštevovať, ale my sa nevzdáme.
Hneď ako budeme mať nové informácie, zverejníme ich. Musíme ich potrestať za všetky tie vraždy. Dokonca sa domnievame že majú spoločné niečo s Krvavým masakrom v Brightone o ktorom sme nedávno písali. Je vôbec v Brightone ešte bezpečno keď tu voľne pobehujú vrahovia?

Cosima Carusová, Brighton news

Wau, takže pán milostivý Leon je ešte aj vrah? No to je úžasne. Musím okamžite zavolať Aishi.

"Ahoj Aisha, máš chvíľku čas? Musím ti niečo súrne povedať," vychŕlila som zo seba keď dvihla telefón.

"Jasné, spusť."

Všetko som jej vyrozprávala znova. Naše včerajšie stretnutie, každé slovo som jej presne zacitovala. Dokonca aj ten článok som jej prečítala celý.

"Ako je to možné, Aisha? Čo sú to za zvery preboha," bola som z toho veľmi vystrašená.

Dohovorila som, no v telefóne ostalo ticho.

"Payton, asi by si už mala niečo vedieť," hlesla Aisha potichu.

"Hovor."

"Ja ti to nemôžem povedať... Brnkni Terranovi on ti to vysvetlí lepšie ako ja."

"Nie Aisha, chcem to počuť od teba," naliehala som.

"Dobre teda. Ale nehovor nič kým nedohovorím. Možno ti to príde ako totálna somarina, ale na svete neexistujú iba ľudia, ale aj iné... hm, alo to povedať, bytosti," prerušila som Aishino rozprávanie.

"Bytosti?"

"Ticho!" zakričala Aisha, "vravím ti že nemáš nič vravieť kým nedohovorím. Na svete existujú vlastne tri rozdielne svety. V prvom sme my, v druhom sú upíri, a v treťom sú Zatratení. Tieto svety sa navzájom prekrývaju a žijeme všetci v mieri. No prvý svet nevie o druhom a treťom svete nič. Ani to že niečo také existuje. Zato druhý a tretí o sebe navzájom vedia a takisto aj o prvom. Iba zopár ľudí má to štastie vedieť o týchto svetoch. A ty si teraz jednou z nich. Z toho vyplýva že Leon Singh, jeho rodina, a jeho kamaráti sú upíri."

Connected with the monster /SK/Where stories live. Discover now