Najlepšia kamarátka musí vedieť pravdu

200 46 1
                                    

Tak dnešok mám voľný. Hábit je ešte mokrý a bez neho ísť na hodiny nemôžem. Tak si vezmem nejakú knihu a idem si sadnúť do spoločenskej miestnosti Chrabromilu pred krb. Pokojne si tam sedím v teplúčku a čítam si. Ani si neuvedomím a už je čas obeda. Len začujem tikať hodiny zavesené pri krbe. Nadýchnem sa a zavriem knihu. Položím ju na sedačku a zbehnem sa najesť. Ako vchádzam do haly, cítim na sebe pohľady všetkých. Slizolinčania, Bifľomorčania, Bystrohlavčania a dokonca aj Chrabromilčania na mňa pozerali a smiali sa. Niektorí sa len pousmiali a iní sa smiali na celú halu. No bože tak mám Tyrkysové vlasy.
''Čo sa ti stalo Lilly?'' spýtala sa ma moja o rok staršia sesternica Rose. Dcéra môjho super uja Rona a tety Hermióny. Zároveň je to moja najlepšia kamarátka. Jej hovorím všetko. Ona je mojou oporou v dobrom aj zlom. Aj keď ona by bola najradšej, aby som so všetkými vychádzala.
''No hádaj, kto si myslí, že je vtipný?'' zazrela som na neho. Sedel spokojne vedľa môjho brata Albusa. Tí dvaja sú nesmierní kamaráti. Stále nechápem ako je to možné.
''Kedy sa vy dvaja konečne prestanete hádať? Už je to o nervy celé roky!'' pozrela na mňa svojím vážnym pohľadom a zazerala mi do očí. Ba priam až do mysle, prebodávala ma svojím pohľadom. Ledva som sa ubránila.
''To nebude možné. Po tom čo dnes urobil. Toto bol vrchol. Ja ho zničím Rose. Chápeš? Mám plán, ktorý výjde.'' v duchu som si predstavila zlomeného Scorpa a zažiarili mi oči. To je to jediné čo ja chcem.
''O čom to hovoríš? Znieš desivo.'' pokrútila hlavou.
,,Na izbe ti poviem. Teraz je tu veľa uší.'' uškrnula som sa. Moje brucho začalo stonať od hladu, a tak som sa pustila teda do jedla. Vzala som si stehno z kurčaťa a nabrala si zemiaky. Konečne som utíšila svoje brucho jedlom.
Hneď ako sme sa s Rose najedli sme vstali od stola a vybrali sme sa do izby. Pred východom sa zjavil aj Scorpius s mojim bratom.
''Nová farba ti pristane Lilly. Nevedel som, že sa ti to páči.'' začal provokovať. Mala som sto chutí mu jednu vraziť, že by ho hneď vrátilo o pár krokov. No musím sa začať správať milo.
''Ooo ďakujem Scorpius. Nuž treba niečim vyniknúť.'' snažila som sa to povedať najmilšie ako som vedela až som si v hlave pomyslela, že to snáď nehovorím ani ja sama. Rose sa zatvárila úplne nechápavo, kedže o mojom pláne ešte nič nevie.
''Tak gratulujem. Vynikla si až moc.'' ten idiot sa zasmial.
Pousmiala som sa aj ja a pozrela mu do očí. Žmurkla som na neho a otočila som sa. Začala som kráčať ďalej a Rose spolu so mnou.
''No spusť!'' pozrela na mňa Rose ako sme vošli do izby a sadli si. Nadýchla som sa zhlboka a začala som jej všetko rozprávať. Celý svoj plán som jej prezradila. Síce sa najprv netvárila moc nadšene, no potom mi poprialia šťastie. Nech sa mi to podarí a ja som ju s radosťou objala.

V rukách osudu [ HP fanfikcia SK ]Where stories live. Discover now