Hazard

695 21 3
                                    




Mimi ráno probudila vůně slaniny. Promnula si oči a protáhla se. Sedla si na postel a peřinu si přidržovala u hrudníku.

,,Dobré ráno," usmál se Thomas, který si upravoval rukáv od košile v saku. ,,Ahoj," usmála se Mimi. ,,Nechal jsem ti připravit snídani." Opřel se rukama o postel a políbil ji. ,,Děkuju," políbila ho zpátky Mimi. ,,Musím do kanceláře, ale ty tu na mě počkej." ,,A přijdeš brzo?" ,,Ano." usmál se a pohladil ji po vlasech. ,,Je mi divně v cizím domě," vzdychla. ,,Není cizí. A neboj." Upravil si sako a byl na cestě ke dveřím. ,,Počkej zapomněl sis něco." ,,Co?" otočil se. ,,Tohle." vyskočila Mimi nahá z postele a vášnivě ho políbila. ,,Měj hezký den." Thomas se usmál a opustil pokoj.

***

Thomas seděl v kanceláři a studoval nějaké papíry a z ničeho nic se rozlítly dveře. ,,Tak ty chodíš s kurvou?" Stála ve dveřích Marry. ,,Ahoj Marry, pojď dál," pouze se usmál a dodal:,,Co pro tebe mohu udělat?" ,,Thomasi!" ,,Ano?" ,,Ty přeci víš, že patříme k sobě!" ,,Ne, to opravdu nevím, Marry." ,,Musíš mě zase milovat." obešla stůl a pomalu si rozvazovala kabát. ,,Tohle ti celé patří," stála před ním jen ve spodním prádle. ,,Promiň, mám tu nějakou práci," odkašlal si. ,,Tak co víc mám udělat?" ,,Nevím o čem mluvíš." ,,Už jsem jí zničila byt.." prořekla se ve vzteku Marry. ,,Věděl jsem, že v tom máš prsty." ,,Tohle není fér, Thomasi." ,,Ne není, to máš pravdu. Támhle jsou dveře. Poroučím se." ,,Tohle té děvce nedaruji." ,,Marry," stoupl Thomas. ,,Ano miláčku?" Thomas nereagoval a silně ji chytl za zápěstí. ,,Jestli jí zkřivíš vlásek, neručím za sebe." ,,Jsi tak roztomilý," políbila ho na krk a odešla. Stihla ovšem svoji rudou rtěnku lehce otřít o jeho límec, čehož si Thomas nevšiml.

,,Ahoj, nesu nějaký smlouvy a... potkal jsem Marry.. je vše v pořádku?" ,,Jasný dědo," usmál se Thomas a převzal si je. ,,Večer jdeme na poker, jdeš taky draku?" ,,Slíbil jsem Mimi, že budu brzo doma." ,,Ale, no tak, snad tě nebudu přemlouvat, aby jsi šel na poker." ,,Máš pravdu. Napíšu ji, že se zpozdím." ,,Radši bych jí napsal, ať tě věčer nečeká."

,,Dáš si panáka?" nalil Thomas do whiskovek. ,,Neodmítnu." posadili se, oba se sklenicí v ruce, do křesel. ,,Co se vlastně stalo mezi tebou a Marry?" ,,Dědo, oba víme, že to bylo hlavně kvůli korporacím..." ,,Takže Mimi - kdo to je?" ,,Hlavně je moc hodná a krásná." ,,Má ráda peníze?" ,,Má ráda mě." ,,Jak jsi to, prosím tě, poznal?" ,,Poznal, věř mi, jsem si jist," napil se Thomas. ,,Dobře, veřím ti. Musím uznat, že na té promo-akci ji to slušelo," hodil do sebe obsah sklenky Thomasův dědeček a dokončil větu:,,Uvidíme se později, draku." ,,Jasný, zatím."

Thomas vytáhl mobil a zavolal Mimi.

M: Ahoj

T: Ahoj zlato, je všechno v pořádku?

M: Ano

T: Nevadilo by ti, kdybych se večer spozdil?

M: Máš hodně práce?

T: Nechci lhát, takže

M: ano?

T: Šel bych rád na poker.

M: Určitě jdi, já ti přeci nebráním.

T: Nejsi naštvaná?

M: Vůbec ne Tommy, aspoň se odreaguješ. Já skočím na kafe s Phillipem.

T: Venku není bezpečno, pošlu pro něj auto.

M: Thomasi to nemusíš..

T: Mám o tebe strach, u mě jsi v bezpečí, ano?

M: Dobře, a Tommy?

T: Ano?

M: přitulíš se ke mě v noci?

T: Budu tě celou noc líbat.

M: Dobře, tak si to užij

T: Papa.


***

,,Phille!!" běžela mu naproti Mimi, když vystoupil z auta. ,,Tak tomu říkám palác." koukal Phillipo. ,,Pojď dál." ,,Tak tady ted bydlíš?" ,,Jo, vykradli mi byt." ,,COže?? Bože a jsi v pořádku?" ,,Jsem, nebyla jsem tam, když se to stalo... dáš si kafe?" ,,Jo, musíš mi všechno říct." Šli spolu do salonku. Mimi připravila kávu a posadili se. ,,No není ani co, byla jsem s Thomasem na nějaké akci a když jsme se večer vraceli ke mně, zámek byl pryč a celej byt naruby." ,,No to je hrozný." Dal si Phillipo ruku na hruď. ,,Ale aspoň bydlíš tady, a to je boží." Mimi se místo odpovědi, jen usmála. ,,A kde máš prince?" ,,Je v práci, a večer má poker." ,,Nebo chlast a děvky?" ,,Ne, to si nemyslím." ,,Nechci být ošklivý, ale víš, kde ste se poznali?" ,,Tohle nebylo hezký a nejsem děvka." Smála se Mimi, ale uvnitř se jí to dotklo.

***

Thomas vstal od stolu. ,,Končíš?" ,,Jo, chci to proplatit." Šel za bankéřem a nechal si proplatit 10 tisíc liber. ,,Zajimalo by mne, jak to tvůj vnuk dělá." řekl jeden z hráčů. ,,To víš, má talent. A teď utíká za novou láskou." Podíval se Thomasův děda na Thomase a mrknutím ho pozdravil a otočil se zpět ke stolu.

***

Thomas přišel potichu do ložnice. Mimi spala. Políbil ji. ,,Mmmm," zamručela. ,,Spinkej, půjdu do sprchy a hned jsem u tebe." pošeptal ji a políbil do vlasů. Vešel do koupelny a před zrcadlem viděl flek na košili. ,Ta mrcha' pomyslel si a košili hodil hned do koše na odpadky. Mimi to nesmí vidět. Vešel do sprchy a cítil, že má výčitky, ikdyž se nic nestalo. Cítil něco, co ještě nikdy předtím. Dal si horkou sprchu. Obmotal si ručník kolem pasu a šel potichu k posteli. ,,Ahoj," řekla ospale Mimi. ,,Proč nespíš?" ,,Čekám na tebe." Thomas ji místo odpovědi políbil a objal. ,,Budu tě pusinkovat celou noc, jak jsem slíbil." pošeptal a pevně Mimi objal. Propletly si nohy a společně v náručí usnuli.

Není to férWhere stories live. Discover now