Za barem

917 41 3
                                    


Mimi se pomalu chystala do práce. Namalovala si oči, rty svojí oblíbenou červenou rtěnkou a oblékla se do rudého, krajkového spodního prádla, úzké sukně a bílé, přiléhavé halenky. Samozřejmě prádlo muselo být vidět. Na to si pro jistotu hodila dlouhý kabát, boty na podpatku a vydala se do baru.

,,Ahoj kočko," usmál se Philippo, dělal barmana v onom baru a byl její blízký přítel. ,,Ahoj," ,,Co se děje?" Mimi jen vzdychla. ,,Vypadáš dost ustaraně." ,,Nemám ani korunu, Phillipo," vzdychne. ,,Ne... nedělej to, já ti něco půjčím," chytl ji za ruku a Mimi se usmála. ,,Vždyť ani ty na tom nejsi nejlíp, nevíc dneska přišla ta čarodějnice a vzala mi z peněženky úplně všechno," sedla si Mimi na sud od piva ve skladu a sundala si kabát. Philippo ji aspoň obejmul. ,,Nedělej to, dokud to není úplně nutné, prosím," dal jí pusu do vlasů.

,,Neboj, neudělám nic špatnýho," usmála se a vstala, ,,Je čas jít do práce." Dala si kolem sebe zástěru a oba šli za bar.

****

,,Myslím, že si dneska koupím nějakou děvku," podíval se do peněženky Louis. ,,No já dneska nevím," poškrabal se na tváři Thomas. ,,Hej kámo co je s tebou?" podíval se na něj Loius, ,,Jsi král věčírků." ,,Já vím, ale mám pocit, že..." ,,Že?" ,,Ale nic, brácho. Kašli na to," usmál se Thomas. ,,Jsme na místě, pane," řekl řidič.

Thomas s Louisem vystoupili, a vešli do baru VIP vchodem.

***

,,Dobrý večer, pánové," pozdravila je Mimi. Thomas se jí podíval do očí, až s sebou cukla. ,,Co si dáte k pití?" snažila se zachovat si svou tvář, ale Thomasovy pohledy jí byly více než nepříjemné. Sledoval každý její krok. ,,Jsi na prodej?" zeptal se rovnou Louis. ,,E-eh prosím?" ,,Jsi hluchá? Ptám se, za kolik." ,,Promiňte, jsem pouze barmanka, nejsem ..." ,,Lousi, uklidni se," okřikl ho Thomas. ,,Nezlobte se slečno... Mimi," podíval se Thomas na její jmenovkou, kteoru měla připlou na košili. ,,V pořádku," usmála se. ,,Dáme si dvakrát White Russian," usmál se Thomas. ,,Skvělá volba, pane," usmála se Mimi a šla připravit drinky. ,,Ty krásko, víš koho obsluhuješ?" začal jančit Phillipo. ,,Ne," pokrčila rameny. ,,No vždyť to je Thomas Brode-Sangster!" ,,Aha, no a jeho protivný oplzlý kamarád," protáhla oči a věnovala se dál přípravě drinku. 

,,Vaše drinky pánové," přinesla na stůl pití. ,,Děkujeme," usmál se Thomas a napil se. ,,Je to výtečné, sama jste to připravovala, Mimi?" ,,Ano, pane," usmála se nervózně. Thomas ji dal 200 liber. ,,Ještě Vám vrátím.." vytahovala Mimi kasírku. ,,Ne to je v pořádku," chytl ji za ruku. ,,To nemohu..." Thomas vstal a pošeptal ji do ucha:,,Musíš," a pohladil ji po ruce. ,,Chtěl bych aby jsi nás celý večer obsluhovala," řekl Thomas a posadil se zpátky na gauč. ,,Dobře pane." ,,Takže nám prosím dones další dva a láhev šapmaňského, ale ne žádnou sračku. Originální z Francie," podíval se přísně, až se Mimi zalekla. Přikývla a šla pro láhev. 

,,Hele kámo, jdu si nějakou sehnat, když ty dneska nechceš," vytáhl Louis peněženku a vytáhl 500 liber a už k němu šla jedna z prostitutek. ,,Užijte si to, a moc ji neškrť," zasmál se Thomas. Louis tu holku plácl přes zadek a odešli spolu na pokoj.

Mimi přinesla láhev a dvě skleničky. ,,Umíš to otevírat šavlí?" zeptal se Thomas. ,,Ano, ale takle Vám toho v té láhvi moc nezbyde." ,,Tak buď šikovná," usmál se Thomas. Mimi opravdu děsil. Byl dost divnej, tykal jí a rozhazoval peníze jako divej.

Mimi otevřela láhev šavlí jak si Thomas přál. Thomas se usmál a podal obě skeničky, kam Mimi nalila obsah láhve. ,,Sedni si," poklepal na místo vedle sebe. ,,Nezlobte se, ale..." ,,Sedni si," podíval se znova s přísnějším výrazem. Mimi se nadechla a sedla si. Thomas ji podal skleničku a ťukl si s ní. ,,Napij se," nadzvedl sklenku k Miminým rtům. ,,Jsi vážně hezká holka," pohladil ji po vlasech a jeho prsty sklouzly na knovlíčky od její košile. ,,Nezlobte se, tohle nejde..." oddělala jeho ruku. ,,Dobře," usmál se. ,,Nejsem na prodej, pane, jsem barmanka," položila sklenku na stůl a vstala. ,,Kam odcházíš?" ,,Musím do práce,"prošla kolem něj a šla zpátky za bar.

*****

,,Můžu tě aspoň doprovodit domů?" objevil se najednou Thomas před barem, v čase kdy se pomalu začalo sklízet. ,,Nevím, kdy přesně zkončím," pokrčila rameny Mia. ,,Teď," odpověděl za ni Philippo a vzal její utěrku. ,,Co blázníš? Víš kolik máme práce?" nechápala Mimi. ,,V pohodě, já to zvládnu, prostě si jdi jen pro kabát," usmál se. Mimi vzdychla a šla si do šatny pro kabát.

,,Čekal bych více úsměvu," řekl Thomas, když vyšli o 4 ráno z baru. ,,Já opravdu nevím co po mě chcete," řekla a chytla si kabát víc ke krku, jako kdyby ji měl snad ochránit. ,,Neboj, neublížím ti." Mimi se zastavila. ,,Stalo se něco?" zeptal se. ,,Vážně to nehápu." ,,Chci si jen popovídat," pohladil ji po ramenou. ,,Jsem Thomas," usmál se. ,,Jsem Mimi, ale to už vlastně víte." ,,Víš.. Tykej mi prosím, jsme skoro stejně staří."

Není to férΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα