Tears of Death - Capitolul I

533 27 9
                                    

Urletul lupilor rasuna infiorator de pe inaltele dealuri impadurite din Thunder's Waves. Zgomotul strabatea strazile cu o rapiditate uimitoare izbindu-se de fiecare cladire si creand astfel o odioasa atmosfera. In acel oras, astfel de nopti erau nelipsite, mai ales pe luna plina. Thunder's Wave in sine nu era un loc obisnuit.

Vantul puternic de toamna se potrivea ca o piesa de puzzel orasului. Mereu exista un zumzet sau un freamat care sa tulbure linistea mormantala care domina uneori acele locuri.

Cu haina de piele stransa in jurul lui, Tyler Devon inainta hotarat prin intuneric, tinand in mana casca de motociclist. Schiopata de-alungul strazii pavate cu piatra urmarind nervos cu privirea tablita care indica numele cartierului in care se afla.

La cativa metri departare zacea in lac pretioasa lui motocicleta, o Yamaha YZF, pe care o achizitionase cu doar trei luni in urma. Fusese un cadou de la tatal lui, cu ocazia implinirii a 17 ani. Daca avea sa afle despre incident , ar fi iesit urat de tot mai ales ca nu era prima data cand se intampla un accident ca asta.

Ca de fiecare data, avea sa apeleze la buna lui prietena, Jessica, pentru a-l scapa de probleme. Spera numai ca ea sa fie acasa si sa nu hoinareasca pe la nu stiu ce pub din oras.

Cand primi batai violente in geam, fata fu mai mult decat surprinsa, ba chiar speriata. Isi trase repede un halat pe ea si iesi pe terasa. Casca, iar cascatul se transforma in ras vazandu-l pe Tyler ud leoarca. Isi duse o mana la gura si incerca sa-si potoleasca ranjetul necontrolat.

- Motocicleta e in lacul de langa padure presupun.

- Nu mai face pe desteapta si treci odata sa ma ajuti sa o scot de acolo, ii replica el rece urmarind-o cu privirea pana intra inapoi in casa.

O cunostea pe Jessica Steel de peste zece ani, insa doar de sapte incepusera sa lege o prietenie stransa. Roscata ii fusese involuntar pion intr-anumite jocuri de-ale lui. El a considerat ca e o tipa de incredere, care nu s-ar da in laturi de la o treaba periculoasa, indiferent daca erau riscuri de grava accidentare. Asa ca a pastrat-o. Alaturi de Mark, cel de-al treilea prieten din grupul lor, formau o echipa de rebeli care concurau la curse ilegale de motocilcete organizate la periferie.

- Esti beat?

- E a cincea oara cand iti spun: sunt cat se poate de lucid, sublinie acesta cuvantul intr-un mod straniu. Motocicleta mea a fost sabotata...

- Da, aproba ea ironica mai ca razand, poate de la prea multe shot-uri de tequila!

- Nu am baut nimic! Acum inceteaza sa ma mai dadacesti si misca-te mai repede!

In scurt timp ajunsera langa padure, si cu ajutorul funiei pe acre o adusese Jessica, cei doi apucara sa scoata motocileta din lac. Apa era destul de rece, cu toate astea, Tyler intra fara menajamente in ea si lega, cat putu de bine motocicleta. Noroc ca apa nu era mare.

Jessica, de pe partea cealalta a lacului, tragea cu toata puterea de funie si in aproximativ o jumatate de ora reusisera sa o scoata.

- Multmesc ca m-ai ajutat, ingaima Tyler i timp ce erau pe drum spre casa ei.

Mergea sprijinit de ghidon, pe langa motocicleta plina de apa.

- Placerea a fost de partea mea. Ce poate sa fie mai frumos decat sa te trezeasca cineva in creierii noptii si sa te puna sa mergi langa padure? intreba ironica Jessica inaltandu-si mainile.

- Intre noi fie vorba, exista lucruri mai rele, replica acesta zambind fad. Cum ar fi de exemplu, sa afle taica-meo despre incidentul din seara asta.

- Nu va afla, stai linistit.

- Nu zau?! Si cum se presupune ca voi achizitiona un motor nou pentru motocicleta, fiindca te asigur ca asta e facut praf.

- Gasim noi ceva.

- Va fi cel putin interesant, bombani Tyler dandu-si ochii peste cap.

Umbrele fugitive din dreptul unei case frumos ingrijite i-au atras atentia lui Tyler care se opri in loc pentru a analiza mai bine locul. Profesorul lui de matematica, domnul John Carey, locuia acolo, dar din cate se stie era vaduv de cativa ani si singurul lucru care-i tinea de urat era un motan lenes. De cand murise sotia lui, devenise un om foarte ursuz care a racit orice relatie cu celelalte rude, dedicandu-se in totalitate profesiei sale. Nu avea musafiri si nu-i placea sa socializeze cu vecinii, iar asta cladea in jurul lui un zid straniu si misterios.

- Sa fiu a naibii daca nu-ti dau doua palme pentru indiferenta si bataia de joc cu care ma tratezi! izbucni Jessica, insa gura i-a fost rapid acoperita de mana lui Tyler.

Baiatul ii facu semn sa taca si sa priveasca spre casa de vis-a-vis.

Tears of Death (1/3)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora