Tears of Death - Capitolul XIII (Volumul 2)

44 3 0
                                    

Inca la spital, Mark ii povestea lui Alexis ce s-a petrecut cu Jessica. Alexis parea parca sa nu inteleaga ceea ce i se spunea, avand impresia ca Mark o minte.

- Ma asculti? A intrebat-o Mark, gesticuland nervos.

- Esti sigur ca el a fost? A repetat Alexis. Aceasta intrebare devenea deja obositoare pentru Mark.

El a inceput sa se invarta prin sala de asteptare. Dupa nu mai mult de un minut s-a intors la ea, ridicandu-si aratatorul si zicand raspicat:

- Am sa ma duc chiar acum si am sa-l gasesc pe acel nesabuit! Am sa il prind si am sa-l fac bucati!

- Calmeaza-te odata! Crezi ca daca zici ca il "prinzi" o sa cred ca atacat-o altcineva? Oh, Mark! Chiar ma crezi atat de naiva? Alexis si-a ridicat barbia pentru a arata cat de serioara este. Apoi il prinde de umar si ii sopteste la ureche: Dispari din fata mea, pana nu te fac una cu pamantul.

Aceste cuvinte erau ca niste pumnale pentru Mark. Desi stia ca este mai puternic decat ea nu ar fi riscat sa se cearta cu singura persoana care l-ar fi putut ajuta, nu cand sunt atat de multe in joc.

- Atunci ramai tu sa ai grija de Jess si sa imi spui cand se trezeste... Alexis simtea ingrijorarea din glasul lui Mark, dar nu il oprea din drumul spre usa.

Maddy isi pregatea cartile pentru scoala. Se mai uita din cand in cand la telefon sa vada daca Tyler i-a mai raspuns la mesaje, dar nu a facut-o. A ramas blocata in fata panoului cu desene, holbandu-se la desenul cu lupul. "De ce era Tyler atat de interesat de acest desen...?". Atunci isi arunca manualul de matematica din mana si ia toate desenele de pe panou, in afara de acela. Pozitionandu-l in mijlocul panoului vedea parca altceva... "Doamne, la ce imi e gandul? Sunt prea obosita pentru asa ceva". A pus respun desenelor pe jos, langa panou si a continuat sa isi pregateasc ghiozdanul.

Mark se afla in fata casei, urmarindu-i actiunile prin camera. Desi lumina obositoare a becului ii ingreuna holbatul, acesta nu se oprea. Uitandu-se la panou obserca si el ceva ciudat la desen.

Dis de dimineata Tyler o trezeste pe Cora din somn spunandu-i:

- Mai arata-mi o vraja! Dupa cateva secunde in care aceasta nu a raspuns: Te rog?

-Culca-te! E 6 dimineata! A strigat ea, cu toate ca el se afla la cativa centimetri de ea.

- E 7! A raspuns el entuziasmat, vazandu-se o licarire in ochii lui.

- Nu trebuie sa fi la scoala intr-o ora? Ii zise introcandu-se cu fata spre el.

- Primele doua ore le am cu Alexis. Mi-a dat mesaj ca nu le facem pebtru ca sta cu Jess la spital.

- Du-te si tu! Spuse ea morocanoasa.

Cand Tyler nu mai zicea nimic aceasta s-a ridicat in fund, privindu-l. El statea pe telefon, trimitand mesaje. Dintr-odata se auzi usa de la intrare deschizandu-se. Tyler s-a repezit pe scari sperand ca e Alexis care urma sa ii spuna ca s-a trezit Jessica.
Cand a ajuns jos a dat ochi in ochi cu Mark, care tinea sub brat panoul de desene al lui Maddy si in gura coltul de la desenul cu lupul.

- Ce... faci? Intreba Tyler incruntandu-se. Mark il ignora si intra in living. A luat toate tablourile de pe unul din pereti si a pus panoul cu desenul in mijloc. Ce faci? A repetat Tyler pierzandu-si cumpatul.

Vazand ca nu primeste niciun raspuns a luat panoul si l-a pus pe masa. Atunci Mark l-a impins in spate ai l-a pozitionat iar pe perete.

- Cora! Am nevoie de tine! A strigat Mark, parca auzimdu-se o urma de ecou.

- Asta nu-i al lui Maddy? A intrebat Tyler verificandu-si telefonul iar.

- Ba da. Raspunsul lui Mark a fost direct si rapid, lasandu-l pe Tyler fara replica.

Cand a coborat Cora s-a oprit sub tocul usii de metal si l-a fixat pe Mark cu privirea. Cand baiatul i-a facit semn sa se apropie aceasta si-a dat ochii peste cap si a venit langa ei.

- E ceva pe panou, a spus el repede. Am observat asta azi-noapte. Cum sunt scrierile codificate... invizibile. Cred ca a facut un desen in mod inconstient. Poti sa verifici?

- Stai! Tyler i-a intrerupt, punandu-se intre ei. In glasul lui se simtea o nota de furie. Tu stii ce poate sa faca...

- Nu trebuie sa te duci la scoala? Mark i-a taiat vorba fara pic de ezitare. Eu am scutire, tu nu! Directorul a spus ca orele lui Alexis le face doamna Figgins! Fugi la scoala si lasa-ne! Se vedea ca nu avea nici un chef de prostia si nedumerirea prietenului sau.

Fara sa mai zica altceva Tyler a plecat, ramanand efectiv prost in fata celor spuse de Mark. In timp ce o astepta pe Maddy in fata casei i s-a parut ca aude ceva intr-un tufis. "Vreo veverita grasa.." se gandi el, ignorand apoi sunetul. Din fata casei se vedea perfect camera iubitei lui. Vedea sifonierul din lemn masiv, lampa stil gotic de langa pat si peretele gol, unde se afla inainte panoul plin cu desenele ei... ale Anonimei. Abia acum, cand nu mai era in soc de la accidentul Jessicai si de la cele vazute la Cora putea sa se gandeasca la faptul ca cea mai buna prietena ii era in spital. Stia ca trebuie sa fie langa ea, dar Alexis il voia departe de locul acela, iar noul director sigur nu ar fi invoit pe nimeni. Mustata lunga si stufoasa, barba nearanjata si parul tuns 2 ii dadeau un aspect neingrijit si totodata de om rau-voitor. El era profesor de chimie, cu doctorat si 10 la examenul de titularizare. Desi fiind printre cei mai buni profesori era cel mai detestat. O fata i-a spus intr-o ora ca ii e rau, desi a lasat-o sa se duca la cabinet, acasa s-a dus doar dupa ce a vomitat in fata clasei. Nu invoieste pe nimeni si este foarte strict in legatura cu absentele.

In sfarsit si-a facut aparitia Maddy, care purta un tricou negru si niste pantaloni de aceiasi culoare. Pe umar avea geanta albastra de scoala pe care i primise acum cateva luni de la Tyler. In mana dreapta isi tinea telefonul, iar cealalta o intindea spre Tyler, pentru a il tine.

- Ce faci? O intreba Tyler, apropiindu-se pentru a o pupa pe obraz.

- Prost! Raspunse ea distant. Mi s-a furat panoul unde puneam desenele.

- Cum asa? Intreba Tyler, parca ramanand fara aer. Poate l-ai pierdut..

- Poftim? Spuse ea intorcandu-si capul spre el si lovindu-l cu varfurile blonde peste obraz. Tu chiar crezi ca pot sa pierd un panou cat un perete?! Tonul ei era din ce in ce mai ridicat, intarind si stransoarea mainii.

"Da.. eu am pierdut odata motocicleta in garaj" gandi Tyler involuntar. Ajunsi in fata clasei unde aveau primul curs Tyler i-a facut semn din cap sa intre prima. In clasa, in ultima banca era Scott. Parea sa se uite la un filmulet pe telefon impreuna cu Justin. Ridicandu-si privirea asupra lor face un gest subtil din mana catre Maddy. Cand Tyler a vazut ca ea i-a raspuns cu un zambet a intervenit in schimbul lor de priviri spunand:

- Ce? Acum esti prietena cu Scott? Cand s-a intamplat asta? Vazand ca ea se uita pierduta la el, schimbandu-si directia cand la el cand la Scott, Tyler pocneste din degete la nasul ei: Aloo! Esti atenta?

- Da, raspunse ea absenta, uitandu-se pe furis in alta parte.

- Nici macar nu ma ascultai! Vocea lui Tyler prindea nuante grave.

Fiind plin de nervi, se intoarce cu spatele la ea si se aseaza in banca. Cand doamna Figgins a intrat pe usa s-a asternut linistea. Aceasta si-a inceput ora cu o stire:

- Copii, fenomenul astral ce avea sa se intample luna viitoare se va petrece maine seara. Asta este ceea ce au anuntat azi la stiri si voiam sa stiti si voi, in caz ca sunteti pasionati de astfel de fenomene, desi ma indoiesc. Lectia de astazi: "Funcția de gradul al II-lea".

Am sa va rog frumos sa ma scuzati daca sunt greseli de ortografie.

Tears of Death (1/3)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن