Hoofdstuk 28 - my right choice

4.8K 250 42
                                    

HAZEL'S POV.

" Laat hem gaan, Hazel. " zegt Hayden en kijkt me bezorgd aan. Ik ben in zijn huis en zit op de bank, met een oude fleece deken over me heen geslagen en een kop warme chocomel op de tafel. Hayden zit naast me, gewoon in sweatpants en een zwarte sweater.

Misschien heeft hij gelijk. Ik moet er niet te veel aan denken. Kom op nou, hoe groot is de kans dat een superster verliefd op je wordt en dat je samen een lang en gelukkig leven gaat leiden? Bullshit. Maar toch twijfel ik. Ik staar naar de grond en zucht.

" I'm trying. " zeg ik uiteindelijk.

" Je twijfelt, huh? " Ookal kijk ik niet naar hem, ik voel gewoon dat Hayden naar me staart. Ik kijk hem aan, in zijn groene ogen. Ze zijn niet zo groen als die van Harry, maar iets lichter, gemengd met lichtgrijs. Hij geeft me een klein glimlachje met zijn dunne, rode lippen.

" Maak je geen zorgen, oké? Ik ben hier voor je. Ik wil je niet gaan pushen ofzo, maar ik wil ook niet gefriend-zoned worden, snap je? "

" Wat bedoel je? " ik kijk hem aan.

Hayden lacht alweer, stopt en pakt dan mijn hand. Hij kijkt me recht in mijn ogen. " Heb je het dan nog steeds niet door? "

Ik schud mijn hoofd.

" Hazel, ik vind je al leuk sinds de eerste keer dat ik je zag. Alleen maar aan jou denken doet me goed. Je bent de reden dat ik naar bed ga en wakker wordt met een lach op mijn gezicht. Je helpt me door mijn kutperiode's. Ik denk, nee ik wéét dat ik van je hou. " Hij kijkt me aan met grote puppy ogen. " Het enigste wat ik van je vraag is een 'ja' woord. "

" Hayden! Ik wil nog niet gaan trouwen, wat bedoe- "

" Neenee, Hazel, ik bedoel niet om te trouwen, nog niet. Maar ik vraag je om mijn vriendin te zijn. " hij staat op, en loopt weg naar de keuken. Even later komt hij terug met een klein, zwart fluwelen doosje in zijn hand. Hij maakt het open en midden op het donzige gedeelte ligt een kettinkje met een klein zilveren hartje eraan, bezet met glimmende zirkonia steentjes.

" Hazel, laat mij de eer hebben om jou deze ketting om te doen en daarmee te bevestigen dat jij de mijne bent, voor altijd. Ik beloof je plechtig dat je gelukkig zult zijn. Ik hou van je, Hazel. " Hayden kijkt me met een hoopvolle glimlach aan.

Opeens voel ik allerlei emoties doorelkaar. Ik ben gevleid, blij, opgelucht, bang maar ook onzeker. Gevleid en blij door Hayden, doordat hij zoveel moeite voor me heeft gedaan en het echt meent. Hayden zou de perfecte jongen zijn om mee naar huis te nemen en mam te laten zien. Hij is perfect. Opgelucht omdat dit zijn rare gedoe verklaarde. Hij vindt Gemma dus niet leuk. Bang, omdat ik niet weet hoe ik hier mee om moet gaan. Moet ik ja zeggen? Is dat wel een goede beslissing? En onzeker omdat ik niet weet of ik dit allemaal wel wil. Mijn hoofd zegt "perfectie is alles, maak je ouders trots op je." maar mijn hart zegt "kies wat jij het liefst wilt."

Ik kijk Hayden aan en open mijn mond om iets te zeggen als ik verstoort wordt door een irritant geluidje van mijn telefoon.

Ik kijk Hayden verschuldigend aan. " Sorry, ik ben zo terug. " ik sta op en ren naar de badkamer. Als ik de deur op slot heb gedaan, unlock ik mijn telefoon en kijk naar de meldingen. Een voicemail van een onbekend nummer. Ik klik op luisteren en hoor dan een bekende stem. Het duurt even als ik me besef dat Harry mijn voicemail heeft ingesproken. Hij klinkt vaag en het is er heel rumoerig. De laatste paar woorden kan ik nog net horen...

" Als je mijn excuses aanvaard wil ik je heel graag zien... Je staat op de lijst...  Niet, dan weet ik dat ik je echt kwijt ben... " hoor ik heel vaag door de telefoon. Hij wilt dat ik kom. Ik bijt op mijn lip en staar naar mijn telefoon, die inmidels al uit is gegaan. Ik hou van Hayden, en hij is gewoon een uitzonderlijk lieve jongen. Hij is alles wat ik nodig heb, iemand die me er een beetje bij houdt. Met Hayden kan alles een beetje stabiel blijven en ik weet wat ik aan hem heb. Het is één groot pluspunt, als ik zo denk. En het is ook mooi meegenomen dat hij er zo goed uitziet. Ik wil niet opscheppen ofzo, maar hij kan zo in de mannelijke versie van de Vogue als model. Er zijn meisjes, die een moord zouden doen om een ketting te krijgen van hem. Ik luister het berichtje voor de derde keer nu. Harry, daarintegen is het tegenovergestelde. Hij reist de wereld rond, er zijn roddels en ik weet niet wat ik met hem moet. Er kan van alles gebeuren als we niet samen zijn en hij weet soms zelf niet wat hij wilt. Harry is tegenover Hayden een kind. Het is gewoon een groot risico om met Harry te blijven. Nee... Het kan gewoon niet. Ik moet de juiste keuze maken. Mijn juiste keuze. Ik sta op, en loop de trap af, naar onder. Hayden is zeker op me aan het wachten.

Hopelijk is dit mijn eerste goede keuze.

~°~

Hiii!

Hopelijk vonden jullie dit een leuk hoofdstuk om te lezen :)

question:
een plus en een min punt aan dit boek :)

Dat was niet echt een question maar ik wil het weten.

Vote//comment als je het leuk vindt en een update wilt!

xo.

Bakery Love  {  H.S.  }  > DutchWhere stories live. Discover now