Laulujen tekstit -haaste

47 9 0
                                    

Tylsällä bussimatkalla voi keksiä kaikenlaista tekemistä. Voi olla järkevä ja tehdä vaikka koulutöitä, tai sitten voi luoda haasteita, joita ihmiset kuitenkin inhoaa tehdä.

No, te arvaatte kumpaan vaihtoehtoon päädyin. Haasteen ideana on siis se, että listaa 10 suosikkisanoitustaan ja antaa jonkinlaiset perustelut valinnoilleen. Haastan lukijat tekemään tämän haasteen, jotta pääsen kuuntelemaan suosikkitekstejänne. Merkitkää minut, jos teette haasteen.

Lukijapojan TOP 10 suosikkilauluntekstiä

#10: Lorde - Perfect Places
Täydellinen kuvaus monen ihmisen nuoruudesta. Vaikka kaikkeen ei voi samaistua, on silti Perfect Places oma nuoruuden anthemini.
What the fuck are perfect places anyway?"

#9: Elviira - Hiipuu pois
Koskettava tuokiokuva yhden yön jutusta, jonka olisi halunnut kestävän pidempäänkin. Harvassa kappaleessa tilanteen tunnelma välittyy yhtä paljon kuulijalle.
"Saatan tulla luokses uudestaan / ehkä en / ehkä pakenen"

#8: Haloo Helsinki! - Teräslinnut
Kaunis kannanotto ilmastonmuutokseen, uskontoon ja muihin nykypäivän keskustelua herättäviin aiheisiin. Kertoo myös paljon Ellin maailmankuvasta.
"Muttei taivas oo siitä kii / pidätsä kaapuu tai ristii / tai uskotsä sielunkierrokseen"

#7: Vesta - Ota varovasti
Vaikka näin vähän rakkautta kokeneena ihmisenä en osaa samaistua tekstiin, voin kuvitella sen kertovan hyvin ihmisestä, jota rakkaus pelottaa, sillä se on aikaisemmin satuttanut.
"Ota varovasti mut / oon aiemmin tippunut"

#6: Puk - Mitä on ihminen
Kantaaottava ja koskettava teksti pakolaisista ja pakolaisuudesta, inhimillisestä ja empaattisesta näkökulmasta.
"Matka alkaa kun / taivaan hyvä kuu / antaa valoaan / mutta sitten vene kaatuu / kuka pelastuu?"

#5: Ellinoora - Yölaulu
Täydellisen seesteinen, mutta silti kyynelet esiintuova. Tekstissä kertomatta jätetyt asiat ovat yhtä tärkeitä kuin kerrotutkin: avaran kerronnan ansiosta useammat voivat samaistua tekstin aiheisiin. Loistava lopetuskappale levylle.
"Me kadotaan / aamu meidät korjaa."

#4: SAARA - Permission to Love
Maailmassa ei koskaan ole liikaa rakkautta, ja kaikkien kielteisten uutisten keskellä on tärkeää muistaa, että rakkauteen ei tarvitse lupaa, eikä muiden sanomisista tarvitse välittää.
"We don't need permission to love."

#3: Vuoret - Suru murskautuu lumihiutaleiden alle
Ville Aalto on todennäköisesti vuosituhannen taitavin sanoittaja. Kaikki tietävät pakkasilmalla itkemisen tunteen, kun kyynelet jäätävät kasvoja. Kryptinen toinen säkeistö nostaa esiin kysymyksiä, jotka pistävät ajattelemaan.
"Tänään raskaat puhelut ovat katkenneet / virastojen lähetit jääneet hankeen"

#2: Ultra Bra - Sokeana hetkenä
Suudelma tuntemattomalta pimeässä voi muuttaa asioita, mutta toisaalta ei voi olla varma, näkeekö tätä enää koskaan; tapaako tätä sunnuntaina? (Anni Sinnemäki on sitä paitsi hurjan taitava tulkitsemaan pieniä mutta merkittäviä tilanteita ihmisten elämissä.
"Sokeana hetkenä hän suuteli minua / eihän voi tuntea ihmistä, joka ei kerro itsestään mitään?"

#1: Ultramariini - Ikuisesti
Toinen Ville Aallon teksti tällä listalla, ja todennäköisesti kaunein teksti jonka olen koskaan kuullut. Rakkauslaulu ilman kliseitä, pelkkää puhdasta loistetta. Kuusi riviä täydellisyyttä.
"Jos kuulisit korvillani kaupungin, kuulisit / varpusten heränneen henkiin, nousseen, viimeinkin, viimeinkin"

Ajatusten raivoava meriWhere stories live. Discover now